Ο Δήμος Πάργας περνά στην “εποχή” της ανακύκλωσης

0
202

Έπειτα από χρόνια απραξίας, ο Δήμος Πάργας μετά την περίοδο πιλοτικών δοκιμών, ξεκινά δράσεις ανακύκλωσης- προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα αναπτύσσει το δίκτυο μπλε κάδων για ανακύκλωση συσκευασιών που εδώ και χρόνια δεν λειτουργούσε.

Ήδη τοποθετήθηκαν 60 και πλέον νέοι κάδοι και η ανακύκλωση συσκευασιών ξεκίνησε πιλοτικά από τη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου αρχές Αυγούστου, ενώ θα επεκταθεί τους επόμενους μήνες και στην ΔΕ Πάργας.

Έχουν δε εγκατασταθεί 10 κώδωνες ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, 5 σε κάθε Δημοτική ενότητα. Από τις αρχές του χρόνου ανακυκλώθηκαν 70000 λαμπτήρες και περισσότεροι από 8 τόνοι ηλεκτρικών συσκευασιών με ανταποδοτικό όφελος για τον Δήμο και τους πολίτες.Επίσης τοποθετήθηκαν σημεία για μικρές ηλεκτρικές συσκευές και λαμπτήρες, ενώ υπάρχουν χώροι συγκέντρωσης μεγάλων συσκευών καθώς επίσης τόνερ και μελανοδοχείων.

Επίσης συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία των κίτρινων κάδων για μπάζα και οικοδομικά απορρίμματα που έχουν αποτρέψει την ανεξέλεγκτη απόθεση τους στο περιβάλλον ενώ ήδη πάνω από 2000 τόνοι έχουν οδηγηθεί στους κατάλληλους χώρους απόθεσης.

Οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Πάργας για τις δράσεις και τα νέα σημεία συλλογής ανά ανακυκλώσιμο είδος μέσω του δυναμικού χάρτη στην διεύθυνση: https://dimospargas.gr/cat-building/anakyklosi/, να τηλεφωνούν στις Δημοτικές Ενότητες Φαναρίου και Πάργας ή τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ενώ σύντομα ανακοινωθεί ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με την υπηρεσία ανακύκλωσης του Δήμου Πάργας, καθώς και θα είναι διαθέσιμες νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες επικοινωνίας.

Όσοι φορείς ή πολίτες που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια του Δήμου, μπορούν να επικοινωνούν για ιδέες, προτάσεις και τυχόν προβλήματα με το γραφείο Δημάρχου Πάργας στο email: info@dimospargas.gr