fbpx
Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Ο δικαστής που τα έβαλε με την Coca - Cola

Ο δικαστής που τα έβαλε με την Coca – Cola

Με την αμερικανική πολυεθνική της Coca – Cola άνοιξε «μέτωπο» ένα δικαστήριο στο Λάγος της Νιγηρίας, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα της εταιρείας, όπως η Sprite και η Fanta, μπορεί να είναι «δηλητηριώδη».

Ο δικαστής, Adedayo Oyebanji, έδωσε εντολή στην νιγηριανή εταιρεία εμφιάλωσης (Nigerian Bottling Company – NBC) να επικολλήσει στα μπουκάλια της Fanta και της Sprite προειδοποίηση για τους κινδύνους από την κατανάλωση των ποτών, λόγω συντηρητικών που προσλαμβάνονται με την βιταμίνη C.

Επιπλέον, επιδίκασε 6,3 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο στον εθνικό οργανισμό για τον έλεγχο των τροφίμων και των φαρμάκων (National Agency For Food and Drug Administration and Control – NAFDAC), για την αδυναμία της να διασφαλίσει τις προδιαγραφές για την δημόσια υγεία.

Η παραπάνω δικαστική απόφαση ακολούθησε την αγωγή εναντίον του οργανισμού και της εταιρείας. Η ενάγουσα εταιρεία, Fijabi Adebo Holdings Limited, προσπάθησε να εξάγει προϊόντα της Coca-Cola στην Βρετανία τον Φεβρουάριο του 2007, για λιανική πώληση.

Αλλά οι βρετανικές αρχές κατάσχεσαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν τα εμπορεύματα λόγω των υψηλών επιπέδων του συντηρητικού, βενζοϊκού οξέος. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με ασκορβικό οξύ μπορεί να σχηματίσει το καρκινογόνο βενζόλιο.

Ο δικαστής μάλιστα προσέθεσε και μια ιδεολογική πτυχή στην απόφασή του, σημειώνοντας ότι «τα αναλώσιμα προϊόντα θα πρέπει να είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα ή τη θρησκεία του».

Η Coca Cola αντέδρασε σημειώνοντας, ότι οποιαδήποτε αναφορά πως τα προϊόντα της δεν μπορούν να καταναλωθούν με τη βιταμίνη C, είναι επιστημονικά αβάσιμη. «’Ολα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς στις χώρες όπου πωλούνται, ενώ η εταιρεία τηρεί τα αυστηρά παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Περίπου -51- κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου στα Ιωάννινα

Στην κατάσχεση περίπου -51- κιλών ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν στις (17-04-2021) το πρωί αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της...

Γκρεμίζεται η ESL – Προς αποχώρηση Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης

Μετά τις Τσέλσι και ΜάντσεστερΣίτι, ΑτλέτικοΜαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται επίσης να αποχωρήσουν από το μέτωπο της European Super League, έπειτα από τις μαζικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Σύμφωνα με το...

Ιερά Σύνοδος: Ανοιχτοί οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα – Στις 9 η Ανάσταση

Τη μεταφορά της ώρας των Ιερών Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα...

Προβλήματα με την προανάρτηση του κτηματολογίου στην Π.Ε. Άρτας

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ, δια του πρώην Πρόεδρου του ΤΕΕ Ηπείρου κ. Γιώργου Παππά παίρνει θέση και προτείνει λύσεις για το πρόβλημα που...