fbpx
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Ο δικαστής που τα έβαλε με την Coca - Cola

Ο δικαστής που τα έβαλε με την Coca – Cola

Με την αμερικανική πολυεθνική της Coca – Cola άνοιξε «μέτωπο» ένα δικαστήριο στο Λάγος της Νιγηρίας, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα της εταιρείας, όπως η Sprite και η Fanta, μπορεί να είναι «δηλητηριώδη».

Ο δικαστής, Adedayo Oyebanji, έδωσε εντολή στην νιγηριανή εταιρεία εμφιάλωσης (Nigerian Bottling Company – NBC) να επικολλήσει στα μπουκάλια της Fanta και της Sprite προειδοποίηση για τους κινδύνους από την κατανάλωση των ποτών, λόγω συντηρητικών που προσλαμβάνονται με την βιταμίνη C.

Επιπλέον, επιδίκασε 6,3 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο στον εθνικό οργανισμό για τον έλεγχο των τροφίμων και των φαρμάκων (National Agency For Food and Drug Administration and Control – NAFDAC), για την αδυναμία της να διασφαλίσει τις προδιαγραφές για την δημόσια υγεία.

Η παραπάνω δικαστική απόφαση ακολούθησε την αγωγή εναντίον του οργανισμού και της εταιρείας. Η ενάγουσα εταιρεία, Fijabi Adebo Holdings Limited, προσπάθησε να εξάγει προϊόντα της Coca-Cola στην Βρετανία τον Φεβρουάριο του 2007, για λιανική πώληση.

Αλλά οι βρετανικές αρχές κατάσχεσαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν τα εμπορεύματα λόγω των υψηλών επιπέδων του συντηρητικού, βενζοϊκού οξέος. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με ασκορβικό οξύ μπορεί να σχηματίσει το καρκινογόνο βενζόλιο.

Ο δικαστής μάλιστα προσέθεσε και μια ιδεολογική πτυχή στην απόφασή του, σημειώνοντας ότι «τα αναλώσιμα προϊόντα θα πρέπει να είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα ή τη θρησκεία του».

Η Coca Cola αντέδρασε σημειώνοντας, ότι οποιαδήποτε αναφορά πως τα προϊόντα της δεν μπορούν να καταναλωθούν με τη βιταμίνη C, είναι επιστημονικά αβάσιμη. «’Ολα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς στις χώρες όπου πωλούνται, ενώ η εταιρεία τηρεί τα αυστηρά παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Καιρός: Έρχεται η Μπάρμπαρα και φέρνει χιόνια και παγετό

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την έλευση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό...

Η Γερμανία θα στείλει 88 άρματα μάχης Leopard I στην Ουκρανία

Το Βερολίνο εγκρίνει τα σχέδια της γερμανικής κατασκευάστριας όπλων Rheinmetall να πουλήσει δεκάδες από τα παλαιότερα Leopard στο Κίεβο.   Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση...

Άρτα: Σε διαδικασία δημοπράτησης η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη Φιλοθέη και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε Κωστακιούς

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλα έργα από τον Δήμο Αρταίων, αφού είναι σε εξέλιξη η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχων, για τη σύναψη...

Στις 2 Απριλίου το 2nd Acheron Health Run

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων δρόμου 2st Acheron Health Run, που οργανώνει ο Δήμος Πάργας και η  Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου....