fbpx
Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέες προσλήψεις το 2018 «βλέπουν» οι ελληνικές επιχειρήσεις

Νέες προσλήψεις το 2018 «βλέπουν» οι ελληνικές επιχειρήσεις

Νέες προσλήψεις τους επόμενους 12 μήνες «βλέπει» το 42% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα της Deloitte.

Το κλίμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία αντιστρέφεται με αργά αλλά σταθερά βήματα, αναφέρουν τα στελέχη των εταιρειών που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO, που πραγματοποίησε ο ελεγκτικός κολοσσός για το τρίτο τρίμηνο (Q3) του 2017.

Συγκεκριμένα, σημάδια ανάκαμψης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν, μέσω των απαντήσεων των οικονομικών διευθυντών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αίσθηση που συμβαδίζει με το μέσο όρο των απαντήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας της Deloitte, 1.546 CFOs (οικονομικοί διευθυντές) από 19 ευρωπαϊκές χώρες, εκφράζονται με συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιχειρηματικές προοπτικές, τη δυνατότητα προσλήψεων και την οικονομική προοπτική των εταιρειών τους.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση «Τι πιστεύετε σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας σας;», το 51% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό ήταν 43%. Παράλληλα, το κλίμα αβεβαιότητας που προέκυπτε από την προηγούμενη Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO, παρουσιάζει καθοδική τάση. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Πώς κρίνετε το επίπεδο οικονομικής αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σας;», το 78% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά απάντησε «υψηλό», σε σχέση με το 82% του Q1.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι και η πρόβλεψη των οικονομικών διευθυντών σχετικά με πιθανές προσλήψεις εργαζομένων μέσα στου επόμενους 12 μήνες. Το 42% των CFOs στην Ελλάδα, θεωρεί πως θα υπάρξουν νέες προσλήψεις σε αυτό το διάστημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 38%. Επιπλέον, θετικό στοιχείο για την ελληνική αγορά στην εν λόγω κατηγορία, είναι το γεγονός πως μόλις το 7% θεωρεί πως θα υπάρξουν απολύσεις στο ίδιο διάστημα, ποσοστό μικρότερο κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες (Q1–18%) από τα αποτελέσματα τις προηγούμενης έρευνας.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τα παραπάνω στοιχεία δείχνει να είναι η αίσθηση των οικονομικών διευθυντών αναφορικά με τα έσοδα των επιχειρήσεών τους, καθώς 76% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα εκφράζει την άποψη πως τα έσοδα των εταιρειών τους θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι χαμηλότερο, φτάνοντας το 69%.

Τέλος, η άποψη των οικονομικών διευθυντών σε ερωτήσεις, όπως η ανάληψη ρίσκου, οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις μέσα στους επόμενους μήνες, παραμένει η ίδια με μικρές μόνο αλλαγές που ολοκληρώνουν τη νέα, πιο αισιόδοξη στάση των CFOs απέναντι στο μέλλον των αγορών και της οικονομίας. Συγκεκριμένα, το 76%, σε αντίθεση με το 82% του Q1, θεωρεί ακατάλληλη την περίοδο για ανάληψη επιχειρηματικών ρίσκων. Η ευρύτερη ανάπτυξη του οργανισμού και ο έλεγχος του κόστους παραμένουν οι δύο σημαντικότερες στρατηγικές προτεραιότητες, ενώ η προοπτική της οικονομίας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις αναφέρονται ως οι κυριότεροι κίνδυνοι που ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Νέα Σμύρνη: Αναγνωρίστηκε το άτομο που παρενόχλησε σεξουαλικά νεαρή κοπέλα

Αναγνωρίστηκε ο νεαρός που απεικονίζεται σε βίντεο να ακολουθεί νεαρή κοπέλα μέχρι το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη με το μόριό του έξω. Ο...

Πατήσια: Κλείδωσε 20χρονη πελάτισσα μέσα στο ταξί του και όρμησε να τη βιάσει

Πεντάλεπτο τρόμου έζησε μια 20χρονη κοπέλα που πήρε ένα ταξί από τα Εξάρχεια με προορισμό τα Πατήσια – Ο οδηγός είχε άλλες ορέξεις και...

Περιστέρι: Νεκρός ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε σε τροχαίο την Κυριακή

Στη συμβολή των οδών Θηβών και Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι ένα όχημα πέρασε με κόκκινο και καρφώθηκε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο...

Η έκθεση «Γιάννης Μόραλης.Στη γενέτειρα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2021

Η ιδιαίτερη πατρίδα του καλλιτέχνη, η Άρτα, θα υποδεχτεί για πρώτη φορά έκθεση αφιερωμένη στον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη. Ο Δήμος Αρταίων και η «Εταιρεία μελέτης,...