fbpx
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΝέες παραιτήσεις ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Νέες παραιτήσεις ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Σκηνές από ριάλιτι θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας με τις νέες αποχωρήσεις ιατρών να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σχεδόν κάθε εβδομάδα. Είτε λόγω παραίτησης, είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε για άλλους λόγους, τα ονόματα των υποψηφίων προς αποχώρηση ιατρών ανανεώνονται συνεχώς και η απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

Ο ιατρός παθολόγος Ευάγγελος Ρώτας, Επιμελητής Α’ υπέβαλε την παραίτηση του ενώ το πολύπαθο ακτινολογικό τμήμα μένει ξανά με έναν ιατρό.

Η Παθολογική κλινική, εξυπηρετώντας ακόμη και διπλάσιες ανάγκες από αυτές που έχει σχεδιαστεί να διαχειρίζεται, επεκτείνεται σε άλλα τμήματα και η μόνη υποστήριξη που λαμβάνει προέρχεται από τον ζήλο και την ανθρωπιά των ιατρών και νοσηλευτών που τη στελεχώνουν σε εξαντλητικές συνθήκες.

 

Τα προβλήματα φυσικά συνεχίζονται και στις υπόλοιπες κλινικές με την Χειρουργική να λειτουργεί στα όρια της μετά από συνταξιοδοτήσεις γιατρών και χωρίς ούτε έναν ειδικευόμενο από τον Μάιο του 2023, με αποτέλεσμα εδώ και μήνες να εφημερεύει ένας χειρουργός χωρίς βοηθό καθιστώντας ελλειμματική αλλά και επικίνδυνη την λειτουργία της πρωτίστως για τους ασθενείς.

Η Πνευμονολογική που καλύπτει τις ανάγκες της Λευκάδας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας καθώς είναι η μόνη στην ευρύτερη περιοχή μαζί με αυτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, βρίσκεται για χρόνια με 3 πνευμονολόγους, χωρίς ειδικευόμενους και αδυναμία κατάρτισης ασφαλών μηνιαίων προγραμμάτων εφημέρευσης, παρά την εμπειρία της πανδημίας του COVID-19 και των συσχετιζομένων με αυτή παθήσεων του αναπνευστικού που δεν έχουν κοπάσει.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί εδώ και χρόνια με 2 ιατρούς, παρά τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής με αποτέλεσμα να οδηγούνται τουλάχιστον 15-20 νεφροπαθείς στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα οι νοσηλεύτριες της Μονάδας νουθετούνται να εργαστούν 4ωρες στη νεοϊδρυθείσα ιδιωτική κλινική αιμοκάθαρσης στην περιοχή, για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, συμπληρώνοντας παράλληλα και τα κέρδη του επιχειρηματία που δε θα χρειαστεί να επενδύσει στη στελέχωση και εκπαίδευση προσωπικού αφού θα το βρει έτοιμο από τους εργαζομένους του νοσοκομείου.

Η Ψυχιατρική κλινική έμεινε πλέον με 3 ειδικούς που κάνουν 10 εφημερίες ο καθένας. Το ίδιο και άλλες κλινικές του νοσοκομείου όπως η Μαιευτική όπου οι γιατροί εφημερεύουν 10 μέρες κάθε μήνα.

Εξακολουθεί να μην λειτουργεί το τμήμα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας εδώ και περισσότερο από 2 χρόνια λόγω συνταξιοδότησης.

Πόσο θα αντέξει το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό τις υπερεφημερίες, την έλλειψη ειδικευομένων και την ψυχική και σωματική κόπωση τόσο των ίδιων όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν γίνει ανθρώπινα λάστιχα στην προσπάθεια τους να συγκρατήσουν τα χειμαρρώδη προβλήματα που δημιουργεί η αδιαφορία και η αναλγησία της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ σε ό,τι αφορά τη στελέχωση;

Οι 4 γιατροί με μπλοκάκι που εξήγγειλε ο τοπικός βουλευτής, ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων δομών υγείας και τα ΣΔΙΤ. Οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου δε μπορούν να καλυφθούν με μπαλώματα.

Στις μεταφορές, ένας οδηγός φορτηγού κρίνεται επικίνδυνος όταν οδηγεί περισσότερες από 8 ώρες, για τον ίδιο όσο και για τους άλλους οδηγούς αλλά και για την ασφάλεια των μεταφερόμενων ειδών. Ένας ιατρός, ένας νοσηλευτής, ένας τραυματιοφορέας, ένας οδηγός ασθενοφόρου, στις πόσες ώρες κρίνεται επικίνδυνος για τον ίδιο αλλά και για τους ασθενείς;

Πότε θα ληφθούν μέτρα από τη Διοίκηση και την 6η ΥΠΕ ώστε να υπάρξει στελέχωση, υποδομές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αλλά και θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας;

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Άρτας.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα