fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέα τουριστικά κέντρα δημιουργούνται στην πρωτεύουσα

Νέα τουριστικά κέντρα δημιουργούνται στην πρωτεύουσα

Από την απομόνωση και τα λουκέτα της «πέτρινης» περιόδου της κρίσης, η Αθήνα επανέρχεται θριαμβευτικά στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι, με Ελληνες και ξένους ξενοδόχους να σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τη θετική για τον τουρισμό συγκυρία.

Πέρα από το ιστορικό κέντρο όμως, που ανέκαθεν είχε την τιμητική του στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αναμορφώνονται και ξεχωρίζουν κι άλλες γειτονικές περιοχές που αρχίζουν να αποκτούν τη δική τους τουριστική ταυτότητα με το άνοιγμα νέων τουριστικών μονάδων.

Πέρα από την πλατεία Ομονοίας στολίδι περασμένων χρόνων και πληγή επόμενων που εδώ και καιρό κινείται ανοδικά αλλάζοντας όψη και αναβιώνοντας νέες μονάδες και προσελκύοντας νέους τουρίστες υπάρχει κι ένα νέο κέντρο. Αυτό της λεωφόρου Συγγρού.

Νέα ξενοδοχεία, καινούρια κτίρια γραφείων, επενδύσεις real estate και στο βάθος …το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο συναντιούνται καθημερινά «περίπατοι, μουσική, γέλια, συγκινήσεις, δημιουργικά προγράμματα, άθληση, αναγνώσεις, χιλιάδες επισκέπτες, ποδηλάτες, δρομείς, φίλοι, ζευγάρια και οικογένειες, παιδικές φωνές και χαμόγελα» αλλάζουν τη γνωστή λεωφόρο δημιουργώντας ένα νέο κέντρο

Το Athens Ledra που εδώ και δύο χρόνια παρέμενε χωρίς επισκέπτες με τους εργαζομένους να ξεκινά τις διαδικασίες επαναλειτουργίας τους υπό την νέα του διεύθυνση.

 Μέσα στον Ιούνιο είδαμε τα εγκαίνια του Athenaum Grand Athens επί της Λεωφόρου Συγγρού 142. Το 4 αστέρων Athenaeum Grand Hotel λειτουργεί σε κτίριο που μετασκευάσθηκε και θα έχει δυναμικότητα 92 δωματίων.

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, ο επιχειρηματίας Κ. Δέδες του ομίλου Eurodomus άνοιξε το νέο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στον αριθμό 182, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο του εγχείρημα στην πρωτεύουσα. Ο ίδιος έχει δύο ξενοδοχεία στο Ναύπλιο («Μεγάλη Βρετανία» και «Rex») και το 4άστερο «Arian» στο Ξυλόκαστρο.

Μια άλλη άφιξη είναι αυτή του «Athens Avenue», δυναμικότητας 94 δωματίων επί της λεωφόρου Συγγρού 182, στο ιδιόκτητο ακίνητο όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Millennium Bank και έμενε κενό τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο μάλιστα κατάλυμα  διαθέτει συνεδριακούς χώρους 250 ατόμων, χώρους εστίασης, spa, 5ώροφο υπόγειο πάρκινγκ κ.ά.

Αντίστοιχα και ο όμιλος της Marriott επανέρχεται στη Συγγρού από το 2018, σε συνέχεια της συμφωνίας που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2016 με τον όμιλο Χανδρή για το ξενοδοχείο Metropolitan: Όταν το ξενοδοχείο ολοκληρώσει το 2018 την προγραμματιζόμενη ανακαίνιση των 15 εκατ. δολαρίων, το ξενοδοχείο Athens Marriott θα λειτουργήσει διαθέτοντας 366 δωμάτια, αποτελώντας ένα ακόμη μέλος της αλυσίδας.

Στην άλλη άκρη της Συγγρού πολύ κοντά στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, άνοιξε από τις αρχές Ιανουαρίου το NLH Fix, του νέου brand Neighborhood Lifestyle Hotels. Το νέο ξενοδοχείο πολύ κοντά στην στάση του μετρό Συγγρού- Φιξ διαθέτει 13 ευρύχωρα δωμάτια, με τη σουίτα του τελευταίου ορόφου να έχει θέα την Ακρόπολη.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο Insider.gr τη δυναμική της εν λόγω γειτονιάς ενισχύουν τόσο η γεωγραφική της θέση – είναι κοντά τόσο στο κέντρο όσο και στην παραλιακή – όσο και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, οι οποίες θέλουν να φιλοξενούν τα στελέχη τους και τους πελάτες τους σχετικά κοντά. Ο τελευταίος μάλιστα παράγοντας δημιουργεί προυοπθέσεις για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, τονίζουν.

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

- Advertisement -

Τελευταία Νέα