Στην Περιφερειακή Επιτροπή της Μεγάλης Τρίτης κατατίθεται προς συζήτηση και έγκριση το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να ανατεθεί η μελέτη για τα συγκεκριμένα έργα.
Το γεφύρι του Κοράκου καταστράφηκε ολοσχερώς στην διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Το μόνο που σώζεται είναι δύο φωτογραφίες της εποχής καθώς και ένα μικρό πέτρινο κτίριο που χρησίμευε ως Τελωνείο (Κούλια) το οποίο βρίσκεται στην πλευρά της Αργιθέας.
Τώρα η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να κατασκευάσει νέα πεζογέφυρα με την μορφή του ιστορικού γεφυριού σε κοντινή θέση, σε ανάμνηση της ιστορικότητας του και για την χρήση των πεζοπόρων επισκεπτών.
Επίσης θα διαμορφωθεί η κατάλληλη πρόσβαση και η σύνδεση με τα ορεινά μονοπάτια της περιοχής.
Τέλος θα αποκατασταθεί η «Κούλια» για να χρησιμεύσει ως μικρό μουσείο της ιστορίας του γεφυριού και των προσπαθειών αποκατάστασής του.
Για όλα αυτά θα απαιτηθεί η σύνταξη τοπογραφικής, αρχιτεκτονικής, στατικής μελέτης. Ακόμα θα προηγηθούν γεωτεχνικές και υδρολογικές μελέτες για την ασφαλή θεμελίωση του νέου γεφυριού και της μελλοντικής ασφάλειας του από την πίεση των υδάτων του Αχελώου.
Το κόστος για τις μελέτες υπολογίζεται στις 209 χιλιάδες ευρώ και τα χρήματα θα διατεθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Από τις μελέτες αυτές αναμένεται να προκύψει και το ακριβές κόστος του έργου το οποίο σίγουρα δεν θα είναι μικρό.
Η αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου ήταν αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Κοιλάδας του Αχελώου το οποίο τέθηκε με έντονο τρόπο μετά την αναστήλωση της Πλάκας.
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν γίνεται λόγος για αναστήλωση αλλά για την κατασκευή μιας νέας μονότοξης γέφυρας που θα μοιάζει προφανώς με εκείνη που έχει καταρρεύσει.
Πριν από δύο χρόνια περίπου, από την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία και την ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου και την Διανομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας και Άρτας είχε παρουσιαστεί μικρογραφία της γέφυρας που είχε κατασκευαστεί από τον Πρωτομάστορα Θανάση Πόραβο και τον Λεωνίδα Κατσούγκρη.