fbpx
ΑρχικήUncategorizedΝέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

Νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος

Στην πλήρη ανάπτυξή της η επένδυση της Παπαστράτος αναμένεται να δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, που θα προστεθούν στις 800 ήδη υπάρχουσες.

Σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ που αφορά στην επέκταση και μετατροπή του εργοστασίου Ασπροπύργου προχωρά η Παπαστράτος για την παραγωγή ράβδων καπνού για το IQOS.

«Πέρα από τον ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία, η επένδυση δίνει μία ανάσα αισιοδοξίας στην κοινωνία. Είναι ένα καλό νέο για τη χώρα. Είναι μία επένδυση, που σημαίνει ότι υπάρχει μέλλον. Ότι η προοπτική ανάπτυξης είναι εφικτή. Η Παπαστράτος βάζει πλάτη για τη χώρα και δείχνει ότι μπορούμε στην Ελλάδα να φτιάξουμε μέλλον με ευθύνη, αμεσότητα, και απτό αποτύπωμα» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χαρπαντίδης.

Κληθείς να απαντήσει για ποιο λόγο η επένδυση αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα,    ο ίδιος σημείωσε: «Είναι μία επιλογή, την οποία παλέψαμε με την καρδιά και την ψυχή μας για να κερδίσουμε. Βάλαμε προσεκτικό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά και δέσμευση για να πετύχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Ανταγωνιστήκαμε στο πλαίσιο του μεγάλου ομίλου της Philip Morris International και κερδίσαμε το στοίχημα αυτής της επένδυσης ανάμεσα σε άλλες, τυπικά προφανέστερες επιλογές, με χαμηλότερο εργατικό και φορολογικό κόστος. Καταφέραμε, η Ελλάδα να γίνει το τρίτο κέντρο διεθνώς -μετά την Ελβετία και την Ιταλία- για την παραγωγή προϊόντων καπνού νέας γενιάς. Και καταφέραμε να φέρουμε στη χώρα νέα κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ, χωρίς να δανειστούμε από τις τράπεζες».

Η επένδυση της Παπαστράτος δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία. Αυτές οι θέσεις έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει, ήδη, η Παπαστράτος, αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS.

Η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση να ξεχωρίζει είναι η άμεση υλοποίησή της. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε 10 μήνες από σήμερα, ενώ έχουν, ήδη, ξεκινήσει οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων για τρία νέα κτίρια στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.

Οι εργασίες για την κατασκευή τους ξεκινούν άμεσα και οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχουν δύο νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και συνολικά δέκα νέες γραμμές παραγωγής ράβδων καπνού HEETS με τρεις μηχανές η κάθε μία, με αποτέλεσμα στην Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο, να παράγονται από την Παπαστράτος 20 δισεκατομμύρια HEETS τον χρόνο. Κάθε ράβδος καπνού θα περιέχει σημαντικό ποσοστό ελληνικών ανατολικών καπνών. Από τον Ιανουάριο του 2018 οι ράβδοι καπνού HEETS για το IQOS, φτιαγμένοι στην Ελλάδα, θα φτάνουν σε περισσότερες από 30 αγορές όλου του κόσμου.

Η επένδυση της Παπαστράτος υποστηρίζει το μέλλον της ελληνικής καπνοκαλλιέργειας. «Με την επένδυση αυτή θα συνεχίσουμε να απορροφούμε και να εξάγουμε τα ελληνικά ανατολικά καπνά σε όλον τον κόσμο. Το κάθε HEET στο χαρμάνι του έχει και ελληνικά ανατολικά καπνά.

Έτσι, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών που εξαρτώνται από την καπνοκαλλιέργεια», τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης.

Σημειώνεται, ότι από το 2003 η Philip Morris International και η Παπαστράτος έχουν, ήδη, πραγματοποιήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

Το IQOS είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα της Philip Morris International που δεν περιλαμβάνουν καύση και απευθύνονται στις ανάγκες και διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών. Είναι ένα θερμαινόμενο καπνικό προϊόν που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 και αναμένεται έως τα τέλη του 2017 να βρίσκεται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Από το 2008, η ΡΜΙ έχει προσλάβει περισσότερους από 400 επιστήμονες και ειδικούς και έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη και την επιστημονική τεκμηρίωση.

Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για την τεκμηρίωση της δυνατότητας μειωμένου κινδύνου του IQOS είναι πολύ ενθαρρυντικά και η εταιρία διαθέτει ελεύθερα την επιστημονική μεθοδολογία της και τα ευρήματά της για ανεξάρτητο έλεγχο και επαλήθευση από τρίτους.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα