ΑρχικήΥΓΕΙΑΜυοσκελετικοί πόνοι: Ποιος είναι ο ρόλος του στρες;

Μυοσκελετικοί πόνοι: Ποιος είναι ο ρόλος του στρες;

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι στις μέρες μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι μυοσκελετικοί πόνοι συνήθως οφείλονται στην πολύπλοκη καθημερινότητα, το άγχος και τα προβλήματα. Ειδικά η ανασφάλεια, εργασιακή και οικονομική που κυριαρχεί, έχει επιδεινώσει τη νόσο ακόμα και σε νέους ανθρώπους, που αναζητούν λύσεις και θεραπεία καταφεύγοντας σε εξετάσεις και ιατρικές συμβουλές.

Οι πόνοι αυτοί, οι οποίοι σύμφωνα με την ιατρική οφείλονται συνήθως σε ρευματικές, νευροπαθητικές ή μυοσκελετικέε παθήσεις, ενισχύονται σε περιόδους έντονου άγχους, επηρεάζοντας την καθημερινότητα δημιουργώντας εικόνα πραγματικής ασθένειας στον πάσχοντα.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από μυοσκελετικούς πόνους, συνήθως υποφέρουν από αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχιαλγία, χρόνια οστεοαρθρίτιδα, νευραλγίες κ.α.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πόνοι που ξεκινούν εξωτερικά, από το δέρμα και τα όργανα του σώματος, όταν φθάσουν στον εγκέφαλο, εκείνος θα αντιδράσει, άλλες φορές με μείωση των πόνων αυτών και άλλες φορές μεταφέροντας την ένταση του πόνου και σε άλλες περιοχές του σώματος, με συνέπεια το άγχος, το θυμό, τη θλίψη κλπ. Τα άτομα που υποφέρουν από συχνούς ή χρόνιους πόνους, σύμφωνα με μελέτες αδυνατούν να ελέγξουν το άγχος τους, με συνέπεια να καταφεύγουν σε αναλγητικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία και εκείνα με τη σειρά τους δημιουργούν ανεπιθύμητες συνέπειες λόγω συχνής χρήσης.

Οι ασθενείς που υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους διαρκώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφωνα με έρευνες, 8 στους 10 ανθρώπους θα έχουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους πρόβλημα με τη μέση τους. Ο ασθενής παραπονείται για χρόνιο πόνο με δυσκαμψία, που περιλαμβάνει όλο το σώμα, αλλά κυρίως τον αυχένα, τους ώμους, τη μέση και τα ισχία στις περισσότερες περιπτώσεις. Συχνά, υπάρχει πλήρης αδυναμία του ασθενούς να εκτελέσει απλά καθημερινά καθήκοντα.

Πριν βεβαίως γίνει η διάγνωση από τον γιατρό σας ότι απλά υποφέρετε από μυοσκελετικά προβλήματα, καλό θα είναι να αποκλειστεί η ύπαρξη κάποιου άλλου νοσήματος, που προκαλεί τον πόνο.

Τέλος, παρά τον επώδυνο χαρακτήρα των συμπτωμάτων και τη χρονιότητα των μυοσκελετικών πόνων, αυτοί δεν αποτελούν κάποιο θανατηφόρο ή εξελισσόμενο νόσημα, με τη συνήθη θεραπεία τους να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό φαρμάκων που ανακουφίζουν αρκετά τον πάσχοντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα