fbpx
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Με επισκέψεις σε πάνω από 90 σχολεία και παιδικούς σταθμούς ολοκληρώθηκε ο...

Με επισκέψεις σε πάνω από 90 σχολεία και παιδικούς σταθμούς ολοκληρώθηκε ο «Διάλογος με την Εκπαίδευση»

Με τις επισκέψεις σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κωστακιών ολοκληρώθηκε ο «Διάλογος με την Εκπαίδευση» που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή, με στόχο την επικοινωνία με τη σχολική κοινότητα και την βελτίωση της καθημερινότητας των σχολείων προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου έγιναν επισκέψεις σε 81 σχολεία Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και σε 12 παιδικούς σταθμούς, έγινε γόνιμη συζήτηση, επιλύθηκαν προβλήματα και έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία. Οι εργασίες αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε σχολείου, ενώ δίνεται έμφαση στην ασφάλεια μαθητών και καθηγητών και στην υγιεινή. Έχουν γίνει και γίνονται ελαιοχρωματισμοί, ηλεκτρολογικά, ξυλουργικές εργασίες, εργασίες στα τζάμια, συντήρηση θέρμανσης, συντήρηση αύλειων χώρων, προμήθεια αθλητικού υλικού, εργασίες πυρασφάλειας, τοποθετήσεις ραμπών ΑμεΑ, κατασκευές υδρορροών, φρεατίων, αποχετεύσεων, τοποθετήσεις αλεξικέραυνων κ.α.

«Ο διάλογος με την σχολική κοινότητα κράτησε πάνω από ένα χρόνο και έχει αποφέρει καρπούς. Είμαστε καθημερινά δίπλα στα σχολεία και στις ανάγκες τους και το αποδεικνύουμε με έργα. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τις συναντήσεις που έγιναν από τις οποίες απέκτησα ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα κάθε σχολείου. Ιεραρχήσαμε τις προτεραιότητες, δίνοντας λύσεις. Από την αρχή της θητείας μας έχουμε διαθέσει πάνω 1,5 εκ. ευρώ για τη συνολική συντήρηση και τις εργασίες στα σχολεία, αξιοποιώντας τόσο δημοτικούς πόρους, όσο και τις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών, αλλά και κάθε άλλη χρηματοδοτική ευκαιρία. Βλέπουμε το ίδιο κάθε σχολείο, κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό είτε μένει στο κέντρο της Άρτας, είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Για εμάς τα σχολεία είναι σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς εκεί περνούν τη μισή και πλέον ημέρα τους τα παιδιά μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Όταν αναλάβαμε υπήρχαν σχολεία χωρίς πυρασφάλειες, ηλεκτρολογικούς πίνακες, ακόμη και χωρίς σύνδεση των αποχετεύσεων με το δίκτυο του Δήμου. Πλέον, μετά την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει, πάντα σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων έχουμε επιλύσει τα προβλήματα και συνεχίζουμε δυναμικά. Επενδύουμε στα σχολεία και κάνουμε πιο εύκολο το έργο των δασκάλων, των καθηγητών και φυσικά των μαθητών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Διευθυντές, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς, τις καθαρίστριες, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά και τους Αντιδημάρχους Παιδείας, τους Προέδρους του Νομικού Προσώπου που είναι υπεύθυνο για τους Παιδικούς σταθμούς και τους υπαλλήλους του Δήμου και του Νομικού Προσώπου  για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει. Τα σχολεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με εργασίες μικρής μεσαίας και μεγάλης κλίμακας».

Να σημειωθεί, ότι στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμος έχει ήδη διαθέσει συνολικά πάνω από 1,5 εκ. ευρώ  για τη συνολική λειτουργία και τη συντήρησή τους.  Παράλληλα, έχει εκσυγχρονίσει τα εργαστήρια Η/Υ όλων των Λυκείων με πάνω από 100 Η/Υ,  ενώ έχει υποβάλλει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την ενεργειακή αναβάθμιση σε 1ο Δημοτικο, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο.

Σε ο, τι αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς, ο διάλογος έγινε και στους 12 και επιλύθηκαν και δρομολογήθηκαν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας 9 βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, ενώ ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος παιδικός στις Χαλκιάδες και το επόμενο διάστημα είναι έτοιμος να λειτουργήσει και ο νέος Παιδικός Κωστακιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το ζήτημα των παράνομων ιδιαίτερων μαθημάτων,αρκετών οικοδιδασκάλων καθώς και άλλων δομών απασχόλησης παιδιών που , υπερβαίνοντας τις νόμιμες αρμοδιότητές τους, παραδίδουν και φροντιστηριακά μαθήματα...

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Στις 29 Απριλίου η κλήρωση στη Μανίλα

Ήδη 17 χώρες, μεταξύ αυτών και οι Ελλάδα, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως...

Συνελήφθη στα Ιωάννινα ημεδαπός για διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθη στις (29-11-2022) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...