fbpx
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Lloyd’s: Η Γαλλία θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο

Lloyd’s: Η Γαλλία θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο

Στα 17,3 δισ. δολάρια φτάνει το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας σύμφωνα με τους Lloyd’s. Ο λονδρέζικος οργανισμός υπολόγισε ότι η Γαλλία είναι η πιο ακριβή, ασφαλιστικά, ομάδα και για αυτό κανονικά θα πρέπει να είναι και η ομάδα που θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο  – δήλωση που θα πρέπει να ληφθεί αρκετά σοβαρά, δεδομένου ότι το 2014, χρησιμοποιώντας το ίδιο μοντέλο παραμετρικών εξισώσεων, οι Lloyd’s είχαν προβλέψει με επιτυχία τον νικητή! 

Η Γαλλία αποτελεί την Εθνική Ομάδα με την μεγαλύτερη ασφαλιζόμενη αξία παικτών η οποία ανέρχεται στα 1,8 δισ. δολάρια. Ακολουθεί η Αγγλία με ασφαλιζόμενη αξία παικτών 1,5 δισ. και η Βραζιλία με 1,4 δισ δολάρια. Η μέση ασφαλιζόμενη αξία κάθε γάλλου παίκτη ανέρχεται σε 61,5 εκατ. δολάρια  και είναι μεγαλύτερη από την συνολική ασφαλιζόμενη αξία της ομάδας του Παναμά για παράδειγμα, που σύμφωνα με τους Loyd’s ανέρχεται σε 23,3 εκατ. δολάρια!

Στην παγκόσμια βιομηχανία του ποδοσφαίρου κάθε χρόνο καταγράφονται δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα, κυρίως από την ασφάλιση ταξιδίων των ομάδων, από την ασφάλιση εγκαταστάσεων και υποδομών, της αστικής ευθύνης των στελεχών και βεβαίως, την ασφάλιση έναντι τραυματισμών των ποδοσφαιριστών.

Αντιθέτως από ό,τι μπορεί να νομίσει κάποιος, η μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων ποδοσφαίρου στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν γίνεται στους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης της Premier League, αλλά ανάμεσα στα χιλιάδες μικρά ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είναι υποχρεωμένα να ασφαλίζουν τα ταξίδια τους, την περιουσία των ποδοσφαιριστών αλλά και την υγεία τους ιδιαίτερα αν οι παίκτες είναι παιδιά και έφηβοι!

Μία από τις πλέον συνηθισμένες ποδοσφαιρικές ασφαλίσεις στην Ευρώπη είναι η ασφάλιση των ποδοσφαιρικών ταξιδιών και αγώνων. Εκτός των νοσοκομειακών ασφαλίσεων για τραυματισμούς παικτών, οι συνήθεις ποδοσφαρικές ασφαλίσεις στην Ευρώπη περιλαμβάνουν ακόμη την ακύρωση ταξιδίων των φιλάθλων (!), τις κλοπές αποσκευών, τις ακυρώσεις αγώνων, τις καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια ταξιδιών, τις κλοπές διαβατηρίων και εγγράφων και την ασφάλιση για πιθανά ατυχήματα παικτών και φιλάθλων εντός των ξενοδοχείων.

Οι πιο συνηθισμένοι ασφαλιζόμενοι ποδοσφαιρικοί τραυματισμοί

Σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιρικούς τραυματισμούς που συνηθίζουν να ασφαλίζουν οι ομάδες, είναι οι ρήξεις συνδέσμων, τα κατάγματα και σπασίματα, κτυπήματα αγκώνων, μυϊκούς τραυματισμούς, σπασίματα στους ώμους (κλείδες). Οι ασφαλιστικές στην Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία) καλύπτουν την μετάβαση των παικτών στα νοσοκομεία και την άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους μέχρι το εξιτήριο και μετά αναλαμβάνουν οι ομάδες οι οποίες έχουν τα δικά τους ασφαλιστήρια συμβόλαια. Έτσι, και ειδικά για τους μικρούς σε ηλικία παίκτες και σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών, σε καμία περίπτωση ο ποδοσφαιριστής δεν μένει ακάλυπτος καταστρέφοντας με ένα τραυματισμό την καριέρα του.

Σε ό,τι αφορά τους σταρ των μεγάλων κατηγοριών, στα αναπτυγμένα πρωταθλήματα, εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται αφού σε πολλές περιπτώσεις τα υψηλά συμβόλαιά τους περιλαμβάνουν και ακριβές ασφαλίσεις και νοσοκομειακά προγράμματα που γίνονται κατά παραγγελία των παικτών.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...

Τα νέα έργα που προγραμματίζει για το 2023 ο Δήμος Ιωαννιτών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα έργων για το 2023. Το πρόγραμμα εκτός από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπερψήφισαν...

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...