fbpx
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Kλείνει το ΚΕΝ Άρτας

Kλείνει το ΚΕΝ Άρτας

Μένει η υπογραφή του Πάνου Καμμένου 

Μια σημαντική ευκαιρία να αποδοθεί στο λαό της Άρτας το Στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ, γνωστό παλαιότερα ως ΚΕΥΓ, και σήμερα ως ΚΕΝ, έρχεται ουρανοκατέβατη, μετά την απόφαση του ΓΕΣ να διαλυθεί και να σταματήσει τη λειτουργία του, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του στρατεύματος και των επιχειρησιακών του αναγκών. 

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ, το ΚΕΝ Άρτας μαζί με το 9ο ΣΠ του ΚΕΜΧ (Ναύπλιο) και του ΚΕΔΒ (Καλαμάτα), διαλύονται και σταματούν τη λειτουργία τους.

Είναι βέβαια γνωστό πως το ΚΕΝ, αν έμενε ανοιχτό, αυτό γίνεται από το 2012 και μετά μόνο μετά τις παρεμβάσεις του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Γκόκα, προς τη Φώφη Γεννηματά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μετά το 2015, με τις παρεμβάσεις της Όλγας Γεροβασίλη που ως υπουργός στη πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, θα ήταν αδιανόητο να αφήσει το ΚΕΝ να κλείσει, αφού τα πολλά προηγούμενα χρόνια η τοπική κοινωνία εθίστηκε στην ιδέα πως οι φαντάροι αποτελούν «μοχλό ανάπτυξης» της τοπικής οικονομίας!

Όμως με τα μνημόνια να απαιτούν περικοπές, με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας να αλλάζουν προσανατολισμούς και σχεδιασμούς, το ΚΕΝ οδηγούνται αργά αλλά σταθερά σε κλείσιμο, αλλά παρέμενε ανοιχτό με… «αναπνευστήρα» λόγω της εντοπιότητας του πρωθυπουργού και της ισχυρής στη κυβέρνηση υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.

Τελικά, οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί και οι αμυντικές ανάγκες της χώρας, οδηγούν το ΚΕΝ Άρτας στο περιθώριο των εξελίξεων, κάτι που όμως δεν είναι αναγκαστικά καταστροφικό, ούτε θα επηρεάσει τη πόλη και τη περιοχή στην εξέλιξή της.

Αντίθετα, αν παρθούν τώρα, τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, που αναζητά την κατασκευή Διοικητηρίου (λόγω ακαταλληλότητας των ενοικιασμένων κτιρίων), στα χωράφια της Άρτας, αλλά κι αν υπάρξει πολιτική βούληση από τη κυβέρνηση και τους δύο τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, μπορεί το ΚΕΝ να αποδειχτεί η καλύτερη επένδυση για την τοπική μας κοινωνία.

Το στρατόπεδο, το ΚΕΝ Άρτας, είτε για να μην εγκαταλειφθεί, είτε για να μην χρησιμοποιηθεί για άλλες χρήσεις, είναι αναγκαίο να παραχωρηθεί στη Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο την στέγαση όλων των δημόσιων υπηρεσιών που σήμερα βρίσκονται στο νοίκι και επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...

Πρόταση για Φωταγώγηση Παραλιμνίου Δρόμου Άρτας εν όψει Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του, Εξωραϊσμού της περιοχής μας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σας προτείνει να δείτε με συμπάθεια την πρόταση...

ΧAΝΤΜΠΟΛ:ΚAΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛAΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο (κολυμβητήριο) η διοίκηση, το προπονητικό team και οι αθλήτριες της Αγαπημένης Ομάδας των...