fbpx
Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Κατά της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Κατά της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας 40 ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου τάσσεται και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Οι ξενοδόχοι δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην απουσία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και του όποιου σχεδιασμού υπάρχει γενικότερα για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά υποστηρίζουν την άποψη περί πλήγματος στον τουρισμό και στον πολιτισμό του Ζαγορίου, με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται για την υποψηφιότητα ένταξης της περιοχής ως πολιτιστικό τοπίο στην Unesco.

«Είναι λυπηρό, που με περισσή ταχύτητα δρομολογείται η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε σημείο που δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, αλλά και του νομού ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού» τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων, παραπέμποντας στα νησιά του Αιγαίου. Και προσθέτει: «Εάν εδραιωθεί o χαρακτηρισμός της Ηπείρου ως χώρος hotspot προσφύγων και μεταναστών, η τουριστική ταυτότητα της περιοχής θα ακυρωθεί μέσα σε μια σεζόν και θα ακoλoυθήσει περίoδoς μαρασμού και κατάρρευσης». Στην εξίσωση βάζει και τον κοροναϊό, επικαλούμενη τα κρούσματα στη δομή της Ριτσώνας, και αναφέρει ότι στην περιοχή δεν υπάρχει επανδρωμένο κέντρο υγείας.

Η Ένωση Ξενοδόχων αμφισβητεί και τη δυνατότητα του μισθωμένου ξενοδοχείου από τη μη κυβερνητική οργάνωση να εξυπηρετήσει 40 ανήλικα. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαθέτει δέκα δωμάτια, με δυναμικότητα 24 ατόμων.

Κατά τα άλλα, οι ξενοδόχοι υπενθυμίζουν τον αριθμό των προσφύγων στην Ήπειρο, επαναφέρουν το ζήτημα της μη υπέρβασης του 1%, το οποίο δεν ισχύει πια, και τον μεγάλο πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στη δομή του Κατσικά. Σε αυτό το σημείο, η Ένωση σημειώνει: «Εμείς δεν επιθυμούμε να συμβληθούμε με καμία ΜΚΟ».

Μεταξύ άλλων, ζητά την παρέμβαση και των βουλευτών για να «παραμείνει η Ήπειρος μια περιοχή έvτovoυ και συνεχούς αυξαvόμεvoυ τoυριστικού εvδιαφέρovτoς». Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω κοροναϊού αναμένονται να είναι τεράστιες.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Αστυνομικές πηγές για 32χρονο: ”Ήταν ο Νο1 ύποπτος από την αρχή”

Σχεδόν 40 ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα την 20χρονη Καρολάιν ο σύζυγός της, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από...

Paris-Istanbul: Η εμβληματική μουσική παράσταση “αποβιβάζεται” στην “Αποβάθρα” του Τρένου στο Ρουφ

Η εμβληματική μουσική παράσταση «Paris-Istanbul» της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, που για τρεις συνεχείς καλλιτεχνικές σεζόν μάγεψε το κοινό με διαρκή sold out...

Βράβευση της Ελλάδας για τον περιορισμό των θανάτων από τροχαία

Το Ευρωπαικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC)  δημοσιοποίησε σήμερα τον απολογισμό της εντεκαετίας 2010 -2020 στον τομέα Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη. (ΕΔΩ) Οι θάνατοι από...

Πυγμάχος έδειρε χωρίς έλεος τη μητέρα του και χτύπησε με κλομπ αστυνομικό της ΔΙΑΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ στο Χαλάνδρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας αλλά κι ενός αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας...