ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης

Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» στη διάρκεια της νύχτας τον οικισμό Τσούτσουρα Μινώα Πεδιαδος προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές και αφήνοντας πίσω του εικόνες απόλυτης αναστάτωσης.

Ο δρόμος προς τον οικισμό παραμένει προσβάσιμος, καθώς από πολύ νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου πραγματοποιούν καθαρισμούς και απομακρύνουν φερτά υλικά και αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον υδροστρόβιλο

YouTube thumbnail

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των επαγγελματιών, Μανόλη Μαραγκάκη, ο υδροστρόβιλος πέρασε από την παραλιακή ζώνη, «χτυπώντας» σε πλάτος περίπου 100 μέτρων δεξιά και αριστερά, πριν ανηφορίσει προς το βουνό, όπου ξερίζωσε ακόμη και δέντρα.

 

Οι δυνατοί άνεμοι σήκωσαν υπόστεγα και αυτοκίνητα, προκάλεσαν ζημιές σε στέγες και σπιτικά, ενώ σημειώθηκαν καταστροφές σε στύλους της ΔΕΗ, καλώδια και ηλιακά πάνελ. Η περιοχή μετρά ζημιές αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη, με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους να προσπαθούν να αποτιμήσουν το εύρος της καταστροφής που εικάζεται πως είναι χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά το μέγεθος των φαινομένων, ο δρόμος προς τον οικισμό παραμένει προσβάσιμος, καθώς από πολύ νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου πραγματοποιούν καθαρισμούς και απομακρύνουν φερτά υλικά και αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον υδροστρόβιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αποκατάστασης αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα