fbpx
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα...

Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα τέλη θα μειωθούν μόνο στις επιχειρήσεις!

Οριζόντια μείωση τελών για τις επιχειρήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, τα Μάρμαρα, το Σταυράκι και το Νεοχωρόπουλο κατά ένα ευρώ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επίσης απαλλάσσει σε ποσοστό 80% από τα ανταποδοτικά τέλη και για διάστημα δύο ετών τις νέες επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην περιοχή και μειώνει κατά 50% τα τέλη στην τοπική κοινότητα Μπάφρας.

Για μία ακόμη χρονιά δεν υπάρχει καμία αναπροσαρμογή στα τέλη για τα νοικοκυριά, ειδικά για αυτά του παλιού δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι καταβάλλουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος, λόγω των απανωτών αναπροσαρμογών που έρχονται από την τετραετία 2006-2010.

Ο εξορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών ήταν θέμα που τονίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πολλούς δημοτικούς συμβούλους, φάνηκε όμως πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ούτε για τα επόμενα χρόνια καθώς μία μείωση ακόμη και της τάξης του 10% θα είχε πολύ μικρό οικονομικό αντίκρισμα για τα νοικοκυριά αλλά εξαιρετικά υψηλό κόστος για τον προυπολογισμό του Δήμου, καθώς ο μεγάλος όγκος των διαμερισμάτων βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη ωστόσο, συνοδεύτηκε με δύο δεσμεύσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Η πρώτη αφορά στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με led. Πρόκειται για έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίων περίπου, το οποίο θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στο Δήμο και θα μειώσει το κόστος που καταβάλλει σήμερα στη ΔΕΗ.

Η δεύτερη αφορά στην ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του εργοταξίου του Δήμου από την παραλίμνια περιοχή, παρέμβαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους καθώς και την επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων.

Η Δημοτική Αρχή είναι σίγουρη ότι τη νέα χρονιά θα προχωρήσει στις προσλήψεις 48 μόνιμων υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο χαρακτήρα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Πανικός στη Χιλή μετά την κατάρρευση μέρος της κερκίδας του γηπέδου της Κόλο Κόλο, δεκάδες τραυματίες

Σοκαριστικές εικόνες στη Χιλή καθώς στην ανοιχτή προπόνηση της Κόλο Κόλο, στο Μονουμεντάλ του Σαντιάγο, κατέρρευσε μέρος της κερκίδας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν...

Μέλη των ληστών με τα Καλάσνικοφ οι δύο συλληφθέντες στην Πρέβεζα

Ως αρχηγός της μίας από τις τρεις σπείρες που δρούσαν με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, φέρεται ο ημεδαπός που συνελήφθη στην Πρέβεζα...

Νίκη στην πρεμιέρα για τους εφήβους της Δόξας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το εφηβικό τμήμα της ομάδας μας , καθώς επικράτησε με 67-63 της Α.Κ.Π. Αρταίων. Παρά τις αρκετές...

Δήμος Αρταίων: Ξεκινά την προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας από το «σπίτι» του

Εξετάζονται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης, ώστε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει δημοτικό χρήμα, μπαίνει ο Δήμος Αρταίων ορίζοντας ενεργειακούς...