fbpx
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ιωάννινα: Ολοκληρώνονται τον Ιούνιο τα έργα του αεροδρομίου

Ιωάννινα: Ολοκληρώνονται τον Ιούνιο τα έργα του αεροδρομίου

Και να που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Τα Γιάννινα αποκτούν πλέον ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κείνα άλλων μεγάλων πόλεων. Τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού πέρασαν επί μία δεκαετία από σαράντα κύματα. Τελικά τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν όσα θα μπορούσαν να είχαν ολοκληρωθεί κατά το παρελθόν. Και οσονούπω φτάνει η στιγμή της ολοκλήρωσης και της παράδοσης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στο Epiruspost ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους τον ερχόμενο Ιούνιο!

Ο κ. Βούρδας ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννινα επισκέφθηκε το πρωί το εργοτάξιο και όλες τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Συναντήθηκε με τον ανάδοχο του έργου, την επιβλέπουσα υπηρεσία και με τον αερολιμενάρχη Βασίλη Μητσιμάρη. Όπως τόνισε αυτό που καταγράφεται είναι η πολύ σημαντική πρόοδος των εργασιών.

«Είχα την δυνατότητα να ενημερωθώ για την εξέλιξη των εργασιών από τον ανάδοχο, την υπηρεσία και τον αερολιμενάρχη. Στην ουσία παρότι το έργο ξεκίνησε το 2006 έπρεπε να φτάσουμε στο 2016 για να ξεκινήσει και το 2017 με παρέμβαση του πρωθυπουργού να γίνει το πάρκο καυσίμων.

Τον Ιούνιο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του. Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου και κατ’ επέκταση της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Βούρδας μιλώντας στο Epiruspost.

Τα έργα στο αεροδρόμιο βρίσκονται στην τελική ευθεία και η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Μέχρι τώρα κατασκευάστηκαν δύο νέοι τροχόδρομοι, νέο δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, υπηρεσιακή οδός, νέος πύργος ελέγχου, αμαξοστάσιο, δίκτυο αποστράγγισης και απορροής ομβρίων, έγινε η διευθέτηση των καλωδιώσεων, ολοκληρώθηκε η περιμετρική ασφάλεια, ο φωτισμός και το πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Για να παραδοθεί το έργο απομένει να ολοκληρωθούν η κατασκευή του νέου κτιρίου του αεροσταθμού, η κατασκευή του περιβάλλοντος χώρου κυκλοφορίας και των οδικών συνδέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην Άρτα

Την 22-06-2022  στο πλαίσιο  της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε μαζί του συνάντηση της  Ένωσής μας, παρουσία...

ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας: Νέος προπονητής ο Τάκης Παππάς

Τη συνεργασία με τον προπονητή Τάκη (Δημήτρης) Παππά, για να αναλάβει  καθήκοντα προπονητή του ανδρικού τμήματος, αποφάσισε το χθεσινοβραδινό  διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.          Η απόφαση...

Τα 24 ωραιότερα τούνελ από δέντρα στον κόσμο

Το ότι η φύση είναι ο ικανότερος καλλιτέχνης το γνωρίζουμε απλά και μόνο κοιτώντας γύρω μας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ακόμη και αυτή η...

Μαθητές της Άρτας, της Λευκάδας και της Αμφιλοχίας, «αγκάλιασαν» το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων

Με μεγάλη συμμετοχή «έκλεισε» ο κύκλος επισκέψεων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, μία επίσκεψη που συνδυάζει την απόκτηση...