fbpx
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην...

Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία»

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία», την Παρασκευή 3 Μαΐου, το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», στα Ιωάννινα, στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι και φορείς, αστυνομικό προσωπικό καθώς και πολίτες.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σε συνέχεια της κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου και της συμβολής του Σώματος στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας, με αναπηρία.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη, συμμετοχή και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Μέριμνα καθώς και των συλλόγων ατόμων με αναπηρία που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, αναγνώστηκε χαιρετισμός της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, στην εναρκτήρια ομιλία του επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται θεσμικά, ηθικά και ανθρώπινα, με σεβασμό, κατανόηση και βαθιά ενσυναίσθηση, δίπλα στους συμπολίτες μας με αναπηρία, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους, με έμφαση την ενίσχυση της προσβασιμότητας τους σε όλους τους χώρους, αποσκοπώντας σε ίσα δικαιώματα και ίσες ελευθερίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, χαιρετισμό απεύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, ο Πανοσιολογιότατος Πατήρ Ιωήλ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμου και η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων σε θέματα Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων, Ελένη Βασιλείου.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ηπείρου & Βορείων Ιονίων – Νήσων ΑμεΑ, Μαρία Σκανδάλη καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων – Κηδεμόνων ΑμεΑ, Σπύρος Ζουμπουλίδης.

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από:

  • τον κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ & Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία – EDF , με θέμα εισήγησης: «Ισότητα στην πράξη: Τα άτομα με αναπηρία στο προσκήνιο»
  • την κα Μαρία Κύρκου, κοινωνική λειτουργό ( MSc ), ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, με θέμα εισήγησης: «Η συμβολή της κοινότητας στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία»
  • την κα Λούλα Δ. Βέρμπη, παιδίατρο – αναπτυξιολόγο, αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, με θέμα εισήγησης: «Συσχετισμός βιωματικής εμπειρίας ατόμων ΑμεΑ και βασικής νομοθεσίας προσβασιμότητας, μέσα από τα αποτελέσματα καταγραφής της στάσης του γενικού πληθυσμού Ιωαννίνων από τον Σύλλογο ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων»
  • τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεώργιο Αζέλη, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και την Αστυνόμο Α’ Αθηνά Βαγγέλη, Προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με θέμα εισήγησης: «Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία – Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, ο Θεματικός Περιφερειάρχης με αρμοδιότητα θέματα πολιτισμού και παιδείας Ιωάννης Λάζος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, εκπρόσωπος της VIIIης Μ/Π Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι), ο Ιατροδικαστής Άρτας Γεώργιος Σιώζος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ατόμων με αναπηρία, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Επίσης, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχος Πάρις Νίκου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Αναγνωστάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Ταξίαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Φώτιος Ντίνης, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι η προστασία των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.

Η Ελληνική Αστυνομία, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον στην Ήπειρο, συνεργαζόμενη με τοπικούς φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019/04052019hpeiroshmer002.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019/04052019hpeiroshmer003.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019/04052019hpeiroshmer012.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2019/photos2019/04052019hpeiroshmer006.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...

Πρόταση για Φωταγώγηση Παραλιμνίου Δρόμου Άρτας εν όψει Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του, Εξωραϊσμού της περιοχής μας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σας προτείνει να δείτε με συμπάθεια την πρόταση...

ΧAΝΤΜΠΟΛ:ΚAΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛAΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο (κολυμβητήριο) η διοίκηση, το προπονητικό team και οι αθλήτριες της Αγαπημένης Ομάδας των...

Ξεκινούν οι πρώτες εργασίες για το Open Mall στην Πρέβεζα

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και της αναδόχου εταιρίας για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν για το Open Mall. Ειδικότερα ο πρόεδρος...