fbpx
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ικανοποιούνται αιτήματα συμπολιτών για ασφαλτοστρώσεις σε όλο το Δήμο Αρταίων

Ικανοποιούνται αιτήματα συμπολιτών για ασφαλτοστρώσεις σε όλο το Δήμο Αρταίων

  • Στο δρόμο της υλοποίησης έργα αποχέτευσης και ενίσχυσης των αγροτών

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων η ασφαλτόστρωση οδού μέσα στον οικισμό των Κιρκιζατών. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο καθημερινότητας που ολοκληρώνεται και το οποίο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής που καθημερινά χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο.  Τις εργασίες επιθεώρησε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ζέρβα.

Το έργο εντάσσεται σε μια συνολική εργολαβία που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης και τοπικών κοινοτήτων, που είναι σε εξέλιξη και έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ (από τη ΣΑΤΑ). Με τις εργασίες αυτές ικανοποιούνται σχετικά αιτήματα συμπολιτών, τα οποία κατατέθηκαν στις συνεχείς συναντήσεις που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή στις τοπικές κοινότητες και με την ολοκλήρωσή του έργου θα βελτιωθούν σημαντικά οι υποδομές, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς.

Μεταξύ άλλων, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, εκτελούνται, αλλά και προγραμματίζονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευών και επισκευών πεζοδρομίων, κατασκευές αυλάκων για την απομάκρυνση ομβρίων κ.α. στις εξής περιοχές (εκτός της παραπάνω):

  • Στην οδό Παπάγου,
  • Σε τμήμα των οδών Μπιζανίου και Πατριάρχου Γρηγορίου,
  • Σε τμήμα των οδών Ζήνωνος και Πρωταγόρου,
  • Στη συμβολή των οδών Αγνάντων και Αγίας Σοφίας,
  • Στη συμβολή των οδών Θεοδωριάνων-Στρατώνων (Α. Βελουχιώτη-Γεννηματά),
  • Σε δρόμο εντός οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Ράχης,
  • Στην Τοπική Κοινότητα Κωστακιών (από την κεντρική Εκκλησία έως το Πνευματικό Κέντρο Κωστακιών) και
  • Στην Τοπική Κοινότητα Αμπελίων (άνοδος προς Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής).

 

Συντήρηση-αντικατάσταση ρουφραχτών για την εξυπηρέτηση αγροκαλλιεργειών στον κάμπο της Άρτας

Υλοποιήθηκε ένα ακόμη έργο που αφορά τη συντήρηση-αντικατάσταση των θυροφραγμάτων (ρουφράχτες) σε συγκεκριμένες θέσεις στο δίκτυο άρδευσης του Δήμου Αρταίων. Επίσης, κατασκευάστηκαν, όπου χρειάστηκε, τοιχία στήριξης των παραπάνω θυροφραγμάτων. Καθένας εκ των μελετώμενων ρουφραχτών εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών παρακείμενων αγροκαλλιεργειών.

Συγκεκριμένα συντηρήθηκαν και αντικαταστάθηκαν ρουφράχτες σε περιοχές στη Γραμμενίτσα, στη Βλαχέρνα, στο Γρίμποβο, στα Ρόκκα και στην Καμπή. Ο προϋπολογισμός ανήλθε σε 6.000 ευρώ και  το έργο χρηματοδοτήθηκε από δημοτικά έσοδα.

 

Εγκρίθηκε η μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αγίας Τριάδας Κεραματών

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ ενέκρινε ομόφωνα την μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αγίας Τριάδας Κεραματών, προϋπολογισμού 19.550 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Με βάσει τη μελέτη, πρόκειται να κατασκευαστεί το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το οποίο θα συνδέεται στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης των Κεραματών, το οποίο με τη σειρά του θα καταλήγει στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Αρταίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...

Πρόταση για Φωταγώγηση Παραλιμνίου Δρόμου Άρτας εν όψει Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του, Εξωραϊσμού της περιοχής μας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σας προτείνει να δείτε με συμπάθεια την πρόταση...

ΧAΝΤΜΠΟΛ:ΚAΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛAΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο (κολυμβητήριο) η διοίκηση, το προπονητικό team και οι αθλήτριες της Αγαπημένης Ομάδας των...