fbpx
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Η Στρατηγική της φτωχοποίησης του ελεύθερου επαγγελματία

Η Στρατηγική της φτωχοποίησης του ελεύθερου επαγγελματία

Κάποιες φορές ακούω ανθρώπους να μου λένε “μην κατηγορείτε συνέχεια την κυβέρνηση, δεν είναι όλα τόσο καταστροφικά”. Είχα λοιπόν τη συζήτηση με έναν φίλο λογιστή ο οποίος μου ανέλυσε τι πληρώνει σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας.

Παραθέτω το παράδειγμα για να γίνω συγκεκριμένος. Αυτοαπασχολούμενος 30 ετών που δουλεύει από τα 24 με καθαρά έσοδα την περασμένη χρονιά 12.500 €.

“Τυχερός” θα πουν κάποιοι. Πάμε να δούμε τι πληρώνει φέτος :

  1. 2.750 € φόρο εισοδήματος
  2. 2.750 € προκαταβολή φόρου που έγινε 100%
  3. Τέλος επιτηδεύματος 650 €
  4. ΕΦΚΑ 3.370 €

Αν προσθέσουμε και την εισφορά αλληλεγγύης το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρώσει είναι 9.530 € δηλαδή 76% των εσόδων του. Με απλά λόγια, αν βγάζεις περίπου ένα χιλιάρικο το μήνα, σου μένουν στην τσέπη 240 €. Τα υπόλοιπα τα δίνεις στο κράτος.

Το ρητορικό ερώτημα που προκύπτει και μου έκανε ο φίλος με το λογιστικό γραφείο είναι αν θα συμβούλευε έστω ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν αυτά τα μέτρα, το παιδί του να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας εδώ στην Ελλάδα.

Το παράδειγμα που μου ανέφερε, μαζί με πολλά άλλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φτωχοποίηση του επαγγελματία και συνολικά της μεσαίας τάξης είναι μια συνειδητή επιλογή. Οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα σήμερα είναι κρατιστές. Η στρατηγική τους είναι να φτωχοποιήσουν την ίδια στιγμή που πανηγυρίζουν για “μεγάλα πλεονάσματα”.
Στόχος τους είναι να κάνουν τους Έλληνες να αισθάνονται ευγνωμοσύνη για ψευδο-επιδόματα που θα μοιράζουν σε ομάδες που θέλουν να επηρεάσουν εκλογικά.
Γιατί να αυξήσεις το φόρο στο ενοίκιο και μετά να υπόσχεσαι επίδομα ενοικίου; Γιατί να αυξήσεις τις εργοδοτικές εισφορές και μετά να υπόσχεσαι προγράμματα επιδότησης εργασίας;

Υπερφορολογούν, όχι για να χρηματοδοτήσουν πραγματικές ανάγκες του κράτους, αλλά για να δημιουργήσουν καινούργιες ανάγκες και προβλήματα στους πολίτες. Αυτή είναι η στρατηγική τους. Η στρατηγική της φτωχοποίησης.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να περιμένουν και να απαιτήσουν από την επόμενη κυβέρνηση να μειώσει δραστικά φόρους και εισφορές. Το κράτος πρέπει να σταματήσει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του επαγγελματία και μόνο μια φιλελεύθερη κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει αυτήν την πολιτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Προς υλοποίηση ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά – Πώς θα συνδεθούν τα Ιωάννινα με Αλβανία

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

Market Pass: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές – Το χρονοδιάγραμμα

Στις αρχές του Μαρτίου θα αρχίσουν να βλέπουν στους λογαριασμούς τους την «πληρωμή» του Market Pass τα νοικοκυριά που δικαιούνται την εξάμηνη οικονομική ενίσχυση 10%...

Άρτα: Έκτακτη αιμοδοσία λόγω αυξημένων αναγκών

Έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί λόγω μεγάλων αναγκών, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 και συγκεκριμένα από τις 9 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι,...

Κατερίνα Ρίζου: Ευχαριστήρια επιστολή

ΑΝΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, επέδειξαν στο πρόσωπο μου την απαιτούμενη εμπιστοσύνη, επιλέγοντάς...