fbpx
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ «Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά το κοινωνικό κράτος»

«Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά το κοινωνικό κράτος»

Στην ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης ζημιών από φυσικές καταστροφές αναφέρθηκαν οι ομιλητές στην 20η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στο Κόστα Ναυαρίνο. Πάνω από 300 υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς από την Ελλάδα και 16 χώρες του εξωτερικού συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε 19-21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στην εισαγωγική του ομιλία εστίασε στη συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην κοινωνία. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής σε πολλά επίπεδα. Η ασφαλιστική αγορά έχει το μέγεθος, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία για να παίξει καθοριστικό ρόλο. Η Πολιτεία πρέπει να δεχτεί ότι με συνεργασία και κατάλληλα κίνητρα, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά το κοινωνικό κράτος για το καλό όλων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά πρέπει να συνεχίσει την αποστολή της να πείσει τους πολίτες πως η ασφάλιση είναι ένα χρήσιμο αγαθό που προσφέρει αξία σε όλους τους τομείς, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα των συντάξεων και την ανάγκη συμπλήρωσης της κρατικής σύνταξης από την ιδιωτική ασφάλιση.

Στην ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης ζημιών από φυσικές καταστροφές ήταν αφιερωμένη η πρώτη θεματική ενότητα. «Η ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο διάλογο για τη δημιουργία ενός συστήματος αντιμετώπισης και χρηματοδότησης των ζημιών από φυσικές καταστροφές όπως ο σεισμός, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες», ανέφερε ο Ευάγγελος Μοάτσος, μέλος Δ.Σ. πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ. «Η ελληνική ασφαλιστική αγορά διαθέτει την τεχνογνωσία και την οργάνωση ώστε σε συνεργασία με το Κράτος να καταρτίσει ένα σύστημα προστασίας των κατοικιών το οποίο θα προστατεύει τις περιουσίες των πολιτών, με το ελάχιστο δυνατό κόστος», τόνισε ο κ. Μοάτσος.

Στο επίσημο δείπνο της 20ης Σεπτεμβρίου, η ΕΑΕΕ φιλοξένησε τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, ως επίτιμο ομιλητή. Ο κ. Στυλιανίδης, στο πλαίσιο παρουσίασης του ευρωπαϊκού προγράμματος RescEU, ανέφερε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ότι ο ασφαλιστικός τομέας, κατέχει σήμερα μια πολύ σημαντική θέση στη μάχη κατά των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής και έχει καλύψει δισεκατομμύρια ζημιές λόγω των φυσικών καταστροφών. Η μείωση των απωλειών στα περιουσιακά στοιχεία θα ωφελήσει τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα και θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη ανάπτυξη και χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Γι΄ αυτό και στο πλαίσιο του RescEU, το νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στοχεύουμε να αναπτύξουμε μία νέα κουλτούρα πρόληψης, στην οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτουν αλλά και τα κίνητρα που μπορούν να δώσουν».

Οι προκλήσεις στο περιβάλλον της εποπτείας ήταν ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα όπου η Μαργαρίτα Αντωνάκη, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, τόνισε πως η αξία της νομοθεσίας και της εποπτείας είναι πολύ σημαντική για τους ασφαλισμένους αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση η αδιαμφισβήτητη προστιθέμενη αξία τους στην αξιοπιστία να είναι μεγαλύτερη από το κόστος που καταβάλουν σε τελική ανάλυση οι ασφαλισμένοι για αυτό.

Πηγή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...

Τα νέα έργα που προγραμματίζει για το 2023 ο Δήμος Ιωαννιτών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα έργων για το 2023. Το πρόγραμμα εκτός από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπερψήφισαν...

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...