fbpx
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Η Γερμανία θα στείλει 88 άρματα μάχης Leopard I στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει 88 άρματα μάχης Leopard I στην Ουκρανία

 

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση από έναν ιδιωτικό κατασκευαστή όπλων των παλαιών αρμάτων μάχης Leopard 1 στο Κίεβο, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος την Παρασκευή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει εκδοθεί άδεια εξαγωγής» για τα άρματα μάχης Leopard 1, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να επιβεβαιώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Süddeutsche Zeitung  ανέφερε  ότι το Βερολίνο ενέκρινε τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall να πουλήσει 88 από τα παλαιότερα Leopard στο Κίεβο, μόλις επισκευαστούν, για συνολικό κόστος άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κίνηση σηματοδοτεί περαιτέρω μια ανατροπή της πολιτικής του Βερολίνου για τα τανκς για την Ουκρανία,  εννέα ημέρες αφότου  η καγκελαρία ανακοίνωσε ότι θα στείλει μια εταιρεία τανκς Leopard 2 στο Κίεβο ως μέρος ενός ευρωπαϊκού συνασπισμού.

Ωστόσο, αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει συμφόρηση στον εφοδιασμό, επειδή τα Leopard 1 δεν παράγονται πλέον και τα κελύφη τους έχουν διαφορετικό διαμέτρημα από τα νεότερα Leopard 2, εξήγησε η εφημερίδα.

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αγοράσει πίσω 15 άρματα μάχης Gepard που είχε πουλήσει στο Κατάρ — αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα εκεί, καθώς τα πυρομαχικά για αυτά κατασκευάζονται στην Ελβετία, η οποία μέχρι στιγμής  αρνείται να εγκρίνει επανεξαγωγές στην Ουκρανία με το αιτιολογικό ότι θα παραβίαζε την ουδετερότητά του. Ωστόσο, ορισμένοι Ελβετοί νομοθέτες πιέζουν ώστε η χώρα να επανεξετάσει τη θέση της.

Μετά από εβδομάδες έντονης πίεσης από τους εταίρους της, η Γερμανία ανακοίνωσε  την περασμένη εβδομάδα  ότι θα εγκρίνει την παράδοση περίπου 80 αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περίπου 14 δικών της τανκς, ως μέρος ενός συνασπισμού ευρωπαϊκών χωρών. Δεδομένου ότι τα τανκς είναι γερμανικής κατασκευής, άλλες χώρες ή ιδιωτικές εταιρείες που ήταν πρόθυμες να τα στείλουν στην Ουκρανία χρειάζονταν την έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης.

Το Κίεβο πιέζει τους συμμάχους του να στείλουν τανκς εδώ και μήνες, λέγοντας ότι χρειάζεται εκατοντάδες για να αντιμετωπίσει μια πιθανή ρωσική αντεπίθεση την άνοιξη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης δεσμευτεί να στείλει στο Κίεβο μερικά από τα δικά του  άρματα μάχης Challenger 2, ενώ οι ΗΠΑ έχουν πει ότι θα στείλουν  31 άρματα μάχης M1 Abrams.

Τελευταία Νέα

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...

Δικαιοσύνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν γίνεται

Ενόψει των εκλογών ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω από το χαλί είναι εκείνο της δημόσιας υγείας...

Η PALSO Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Επιμελητηριακό...

Τι δήλωσε ο CEO του TikTok στο Κογκρέσο σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την ασφάλεια των εφήβων

Στην πρώτη του ακρόαση στο Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και τη μητρική...