fbpx
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΓια να γίνει η αλλαγή στην Άρτα χρειάζεται εμπιστοσύνη στους νέους

Για να γίνει η αλλαγή στην Άρτα χρειάζεται εμπιστοσύνη στους νέους

Ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δικηγόρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ είναι μόνιμος πρωταγωνιστής στα σενάρια, ως το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει μια ευρύτερη συμμαχία κεντροαριστερών δυνάμεων στον Δήμο Αρταίων. Στην συνέντευξή του επισημαίνει ότι στην παρούσα φάση προηγείται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το οποίο θα χαράξει την στρατηγική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βάσει τις οποίες θα τεθεί το πλαίσιο των συνεργασιών.

Πέραν των άλλων σχολιάζει τα ζητήματα του μετασχηματισμού των κομμάτων, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την εναλλακτική που υπόσχεται ότι θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη αναφέρεται στα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα την περίοδο 2015-2019, αλλά και στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει τα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ έχει ως εξής:

ΕΡ: Τον τελευταίο χρόνο, στον Δήμο Αρταίων, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, «βράζουν στο ζουμί τους» για το αν θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, προκειμένου να σχηματίσουν έναν πόλο κεντροαριστερό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η πρόταση;

Το ερώτημα είναι αν αυτή η συζήτηση βασίζεται στο ειλικρινές ενδιαφέρον για το μέλλον της Άρτας ή για τη διάταξη προσωπικών φιλοδοξιών. Αν ο προοδευτικός κόσμος, οι ενεργοί πολίτες, το θελήσουν θα βρεθεί το πρόσωπο που θα συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και θα αποτυπώνει τις νέες προτεραιότητες για τον τόπο μας.
Ήμουν παρών από την αρχή στις μικρές και μεγάλες μάχες στον τόπο μας και προσπαθώ και σήμερα να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου, τις προτάσεις μου και τη δράση μου για να αποκτήσει η περιοχή μας ένα διαφορετικό μέλλον, ανάπτυξης και προόδου.
Οι προοδευτικές δυνάμεις θα καθορίσουν την πολιτική τους για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πολύ περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπώ, έχει μακρά παράδοση στην αυτοδιοίκηση και έχουμε δώσει το στίγμα μας στην τοπική κοινωνία.
Έχουμε, όμως, μπροστά μας μια μεγάλη διαδικασία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ανοιχτό και συμμετοχικό κόμμα που θα χωράει τα όνειρα και τις αγωνίες όλου του αριστερού, του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου. Το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα χαράξει τη στρατηγική μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα επικυρώσει το προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να πορεύομαι με γνώμονα την ενότητα και τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, το συλλογικό συμφέρον και ένα καλύτερο μέλλον για την Άρτα.
Τώρα αυτό που προέχει είναι η πολιτική αλλαγή και η διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα στηρίξει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση. Και στον αγώνα αυτόν θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή.

ΕΡ:Ανεξάρτητα με το αν τελικά θα είστε ή όχι υποψήφιος δήμαρχος, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν θεωρείτε ότι είναι αποτρεπτική για κάποιον που ενδιαφέρεται; Δηλαδή βλέπουμε να υπάρχει μια δημοτική ομάδα, η οποία παρά το γεγονός ότι υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν ατονήσει οι σχέσεις, ένα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που διασπάστηκε στο Δήμο Αρταίων, ένα ποσοστό 18% του Γιάννη Παπαλέξη που δεν θα εκπροσωπηθεί από αυτόν στις επόμενες εκλογές και άλλες αυτοδιοικητικές κινήσεις που φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο. Εν ολίγοις ένας υποψήφιος θα πρέπει να ικανοποιήσει πολλές συνιστώσες!Όλο αυτό δεν λειτουργεί αποτρεπτικά κατά την γνώμη σας;

Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στην αυτοδιοίκηση που την βλέπουν πλέον ως πεδίο πελατειακών σχέσεων, μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων, μικροκομματικών διευθετήσεων και εφαλτήριο πολιτικής «καριέρας». Πολύ περισσότερο οι νέοι, για τους οποίους η αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να αποτελεί προνομιακό πεδίο παρέμβασης, έμπνευσης και συμμετοχής, αποκόπηκαν εντελώς από τις τοπικές υποθέσεις.
Οι θεσμοί τοπικής διακυβέρνησης, ωστόσο, αποτελούν σημαντικό πεδίο δράσης για τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τον δημοκρατικό κόσμο. Η ενδυνάμωσή τους αποτελεί εχέγγυο για να διεκδικούνται και να επιτυγχάνονται δίκαιες επιλογές σε κρίσιμα πεδία δημόσιας πολιτικής.
Οι προοδευτικές δυνάμεις πρωταγωνίστησαν διαχρονικά στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Αναδείχτηκαν νέες τοπικές κινήσεις και σχήματα με δημοκρατική οργάνωση, που συμμετείχαν αποφασιστικά στα κινήματα των πόλεων και διαμόρφωση νέων προτάσεων.
Η σημερινή κυβέρνηση ακύρωσε τα όποια θετικά βήματα έγιναν το προηγούμενο διάστημα κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συμμετοχής και της δημοκρατικής αποτύπωσης της ψήφου στις δημοτικές αποφάσεις.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες αποτελούν το κατάλληλο έδαφος για να συναντηθούν νέες αντιλήψεις με προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο, που μπορούν να τύχουν πλειοψηφικής αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες.
Για να γίνει μια νέα αρχή στην Άρτα, απαιτούνται ρήξεις και αλλαγές με ό, τι μας κρατάει πίσω. Να σπάσουμε ταμπού. Να εμπιστευτούμε τους νέους. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Από όποια θέση ευθύνης. Να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Να καταστήσουμε συμμέτοχους τους πολίτες σε ένα νέο όραμα για την περιοχή. Να ανατρέψουμε καθεστωτικές νοοτροπίες. Να υπερβούμε τα όρια που θέτει η συγκυρία. Να τολμήσουμε για να πετύχουμε.
Οι προοδευτικές δυνάμεις, οι ενεργοί πολίτες, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, η νεολαία, μπορούν να παίξουν ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Να ενώσουν. Να ρίξουν γέφυρες συνεννόησης, συνεργασίας και συμπόρευσης. Να ρίξουν γέφυρες ανάπτυξης και προόδου. Να ρίξουν γέφυρες ζωής για την Άρτα.

ΕΡ: Φαίνεται δημοσκοπικά ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ανεβάζει τα ποσοστά του, κυρίως σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Πως εκτιμάτε αυτό το νέο δεδομένο για τον κεντροαριστερό πόλο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αδιαμφισβήτητος εναλλακτικός πόλος του πολιτικού μας συστήματος και το πιο ισχυρό κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, πυρήνας της προοδευτικής παράταξης.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στηρίζει τα τελευταία δέκα χρόνια σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Αυτός κόσμος που κάποιοι τον υποτιμούν και θέλουν να τον καταστήσουν αόρατο, θα μας κάνει πρώτους ξανά.
Μετά την καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, για να σπάσουμε τα στεγανά μιας μικρής ελίτ που καταδυναστεύει τον τόπο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία.
Γι’ αυτό είναι ευθύνη όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών να συσπειρωθούν γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγής και να κινητοποιηθούν για να καταστήσουν εφικτή την πολιτική αλλαγή, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιβιώσει η κοινωνία και να μπορεί να σχεδιάζει με ασφάλεια το μέλλον της.
Η πρόσκληση για μια τέτοια συμμαχία αφορά όλους τους πολίτες που επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα, προσδοκούν την πολιτική αλλαγή και εναντιώνονται στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εγκαθιδρύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κύριος εκφραστής αυτής της συμμαχίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Και μοναδικός αντίπαλός της είναι η επικίνδυνη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.
Εξάλλου η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα είναι σαφής: Νίκη έστω και μια ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την επόμενη μέρα των εκλογών σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.
Για να γίνει ξανά η πορεία αυτού του τόπου προοδευτική πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, όχι πίσω μας, και να καταστήσουμε τους πολίτες συμμέτοχους σε ένα νέο όραμα που οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΡ:Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι κοντά… Εισάγει καινά δαιμόνια στην πολιτική σκηνή, τα οποία δεν γνωρίζουμε αν μπορούν να πραγματοποιηθούν με τα σημερινά δεδομένα, όπως η ποσόστωση 50-50 σε κάθε φύλο, η κοινοβουλευτική θητεία με ημερομηνία λήξης κλπ. Πέραν αυτών τι περιμένετε από το συνέδριο αυτό;

Σε μια εποχή που η πολιτική εκπροσώπηση περνά κρίση αξιοπιστίας καλούμαστε να επαναδιατυπώσουμε και να δώσουμε νέο περιεχόμενο στους όρους που διέπουν τη λειτουργία ενός σύγχρονου αριστερού και προοδευτικού κόμματος. Να συντονιστούμε με τις μεγάλες αλλαγές στην ψηφιακή εποχή που λειτουργούν ως καταλύτης για τη διαμόρφωση των νέων συσχετισμών, παρεμβαίνοντας στη δημόσια ψηφιακή σφαίρα.
Σήμερα καλούμαστε να μετατρέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό υποκείμενο συλλογικής ευθύνης και δράσης που θα ενώσει ευρύτερες δυνάμεις.
Το ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία, η εκλογή του Προέδρου και της συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, όπως προτείνεται από τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, δράσης, λήψης αποφάσεων, ανανέωσης και εκπροσώπησης, αποτελούν αναγκαία συνθήκη για ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα που θα εμπνεύσει την κοινωνία να πολεμήσει τον φόβο.
Το διακύβευμα σήμερα είναι να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το επικείμενο Συνέδριο ελπίδας και αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα διαμορφώσει και θα επικυρώσει την πρόταση της προοδευτικής διακυβέρνησης και θα δώσει νέα δυναμική στο αίτημα της πολιτικής αλλαγής.

ΕΡ: Διατελέσατε βουλευτής Άρτας το διάστημα από το 2015 έως το 2019. Ποια ήταν τα πιο σημαντικά θέματα που προωθήσατε στο Νομό της Άρτας και ποια σταμάτησαν με την αλλαγή της κυβέρνησης;

Το 2015 σε μία από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Άρτα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδινε το στίγμα αυτών που θα ακολουθούσαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης 2015 – 2019. Η Άρτα άρχισε να μπαίνει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κεντρικής διοίκησης για έργα υποδομών και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία, ώστε να αρχίσει να βγαίνει σταδιακά από το περιθώριο.
Έργα με ιδιαίτερη βαρύτητα στην τοπική και περιφερειακή ανασυγκρότηση, στην αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων και στη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, μέσω της αυτοδιοίκησης, για τον σχεδιασμό και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών πόρων.
Έργα που είχαν καθυστερήσει για δεκαετίες από το παλιό πολιτικό κατεστημένο δρομολογήθηκαν και είναι σε εξέλιξη. Κάποια, όμως, είτε καθυστερούν αδικαιολόγητα είτε υπονομεύονται συστηματικά.
Η υπόσχεση για την ίδρυση της πολυπόθητης Γεωπονικής Σχολής έγινε πράξη. Η ίδρυση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων δεν ήταν μια συγκυριακή επιλογή αλλά αίτημα δεκαετιών βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση των πολιτών. Η Άρτα είναι πλέον ένας ισχυρός πόλος πανεπιστημιακών τμημάτων.
Η αξιοποίηση του Ξενία, η αναπαλαίωση του ιστορικού Δημαρχείου, η ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστικού Κτιρίου. Θωρακίστηκε αντιπλημμυρικά όλος ο νομός. Βελτιώθηκαν τα οδικά δίκτυα και στους τέσσερις δήμους. Χρηματοδοτήθηκαν έργα για την ύδρευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.
Το αλιευτικό καταφύγιο στην Κόπραινα, η οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου, το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Τζουμέρκα, η βελτίωση των οδικών δικτύων Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, Καταρράκτης – Βουργαρέλι, Καστανιά – Τετράκωμο, Μεσόπυργος – Αυλάκι και άλλα. Και βέβαια η εμβληματική αναστήλωση της Γέφυρας της Πλάκας, αλλά και η προώθηση της αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου.
Πρόκειται για πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και μακροχρόνιες εκκρεμότητες που επιτέλους πήραν τον δρόμο τους και η κοινωνία απαιτεί από τη σημερινή κυβέρνηση να τα ολοκληρώσει.
Οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να έχουν συνέχεια με συγκεκριμένο σχέδιο και τολμηρές αποφάσεις. Και η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε έχει την πολιτική βούληση να πάρει αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν και τις περιφερειακές και τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες.
Η δική μας παρακαταθήκη την περίοδο 2015-2019 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για το ενδιαφέρον μας. Η εμπειρία που έχει αποκομιστεί από την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχεια.

ΕΡ: Στην αρθρογραφία σας στρέφεστε κατά των πολιτικών της ΝΔ και επαναλαμβάνετε την ρητορική της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως μοναδική λύση. Παρόλα τα προβλήματα όμως της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, της ενεργειακής κρίσης κλπ, δεν βλέπουμε τουλάχιστον δημοσκοπικά να υπάρχει αλλαγή της προτίμησης των πολιτών προς το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Είναι πραγματική η αποτύπωση αυτή και σε κάθε περίπτωση τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει για να κερδίσει πάλι το στοίχημα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να διαχειριστεί τόσο την πανδημία που έχει ξεφύγει όσο και τα μέτωπα της οικονομίας με την ακρίβεια να καλπάζει και τα εισοδήματα να συρρικνώνονται. Ο συνδυασμός της πανδημίας με την ακρίβεια αποδεικνύεται καταστροφικός για την κοινωνία. Η κυβέρνηση δεν είναι απλώς ανεπαρκής, αλλά έχει γίνει επικίνδυνη.
Είναι σαφής υποχώρηση των ποσοστών αποδοχής της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση των πολιτών για αυτή την καταστροφική διαχείριση είναι ευκρινής και σταθερή. Εμείς επιμένουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση με τη ΝΔ.
Όσο ξεδιπλώνουμε τον προγραμματικό σχεδιασμό μας διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μια κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιώσει μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία που διευρύνεται ολοένα και περισσότερο. Η ΝΔ διαψεύδει καθημερινά τις προσδοκίες ολοένα και μεγαλύτερων στρωμάτων που βλέπουν ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος και όσα προσθέτει η διαχείριση της πανδημίας δεν μπορούν να επιλυθούν από τις πολιτικές της Δεξιάς. Αντίθετα επιδεινώνονται.
Μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων που καταστρατηγήθηκαν με την κατάργηση του οκτάωρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη διασφάλιση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς εισοδήματος για όλους, τη χορήγηση πιστώσεων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, τη διαγραφή του χρέους της πανδημίας, την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας στη στέγη, την ενέργεια και τα βασικά είδη.
Αυτή, λοιπόν, είναι η βασική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα. Με σαφές και ρεαλιστικό σχέδιο υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας να πείσει τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας να τον εμπιστευτεί ξανά ότι εκείνος είναι η δύναμη υπέρβαση των προβλημάτων του σήμερα και η δύναμη δημιουργίας για το αύριο.

ΕΡ: Ποια νομίζετε ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρτα, κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ;

Η γενικότερη καταστροφική κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε απόγνωση την κοινωνία. Τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και των λαϊκών νοικοκυριών επιδεινώνονται διαρκώς. Η απουσία ενός σχεδιασμού για τη στήριξη των εργαζόμενων, των μικρών μεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, η άνιση και άδικη κατανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης μεταξύ των περιφερειών, ο προσανατολισμός των πόρων σε κολλητούς και φίλους, οδηγεί και την περιοχή μας σε μαρασμό και ναρκοθετεί και οποιαδήποτε προοπτική για ανάκαμψη.
Ενώ η περιοχή μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αυτά δεν αξιοποιούνται και χάνονται ευκαιρίες. Αλλά χρειάζονται κρίσιμες πολιτικές πρωτοβουλίες και γενναίες αποφάσεις για να έχουμε μια πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι δυνάμεις που κυριάρχησαν στην Άρτα δεν προσαρμόστηκαν στις ραγδαίες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις. Υποτάχτηκαν στα όρια που τους έθεσε η συγκυρία και δεν έκαναν τίποτα για να τα υπερβούν. Οι όποιοι σχεδιασμοί προσέκρουσαν στην ισχύ των εφήμερων κομματικών πελατειακών σχέσεων και στη διόγκωση των γραφειοκρατικών εμποδίων. Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχουμε σήμερα μια στρεβλή κατάσταση που καθηλώνει την περιοχή μας σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό.
Η Άρτα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Για να μην έρθει μια δεκαετία κοινωνικής και οικονομικής ξηρασίας. Είναι χαρακτηριστικό το πρόβλημα της μη δημογραφικής ανανέωσης του πληθυσμού. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, να περιθωριοποιηθούν οι πανεπιστημιακές σχολές με έδρα στην Άρτα και να οδηγηθούν σε αδιέξοδο και μαρασμό. Ακόμα δεν έχουν φανεί οι επιπτώσεις της καταστροφικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας στην αύξηση της ανεργίας..
Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση έργων και υποδομών. Έργα με συγκεκριμένη στόχευση στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής. Με έμφαση στην πράσινη πολιτική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην καινοτομία και στην υγιή επιχειρηματικότητα των νέων.

ΕΡ:Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας;

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία που κλήθηκε να διαχειριστεί. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χαθεί από τον κορωνοϊό, η χώρα καταλαμβάνει περίοπτα αρνητική θέση στους πίνακες της πανδημίας και η κυβέρνηση επιλέγει να μην λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη χωρίς την αναγκαία στήριξη. Αντίθετα, κηρύσσουν για ακόμη μια φορά το τέλος της πανδημίας.
Την ίδια στιγμή, οι πολίτες χάνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, λόγω του ανεξέλεγκτου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να λάβει οποιοδήποτε επαρκές μέτρο στήριξης της κοινωνίας και επιλέγει να διαχειριστεί την κρίση με το επικοινωνιακό σύνθημα ότι πρόκειται για παροδικό και παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο. Δυστυχώς για τη χώρα, τις τελευταίες μέρες η κοινωνία βίωσε και τη διάλυση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, παραδίδοντας τη χώρα και τους πολίτες στο έλεος μιας κακοκαιρίας που είχε προβλεφθεί από μέρες.
Η πρόταση δυσπιστίας αποκάλυψε στα μάτια των πολιτών την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά σήμερα η πρωτοβουλία αυτή εναρμονίζεται με το λαϊκό αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας ενάντια στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική και διαχείριση, αφού η κοινωνία καταλαβαίνει ότι αυτή η πολιτική τη διαλύει. Είναι λαϊκό αίτημα να φύγουν τώρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδωσαν και στη Βουλή το σήμα για την προγραμματική αντεπίθεση που θα οδηγήσει στην απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και συντονίστηκαν με τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που εναντιώνεται στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση.
Με οδηγό αυτή τη νέα πλειοψηφία που διαμορφώνεται και ήδη κινητοποιείται, το βράδυ των πρώτων εκλογών η χώρα θα αποκτήσει σταθερή προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα