fbpx
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΓαστριμαργικές περιηγήσεις στο Ρήνο

Γαστριμαργικές περιηγήσεις στο Ρήνο

Από τα δίχτυα των ψαράδων

Η λίμνη της Κωνσταντίας, η οποία συνδέεται με το νότιο τμήμα του Ρήνου είναι γνωστή για τα νόστιμα ψάρια της. Περίπου 100 ψαράδες ρίχνουν τα δίχτυα τους εκεί για να ψαρέψουν το εκλεκτό και περιζήτητο ψαρικό: λαβράκι του γλυκού νερού. Αν και είναι δυσεύρετο η τιμή του παραμένει σταθερή τα τελευταία χρόνια.

Fischer Jens Schmidt holt bei Sonnenaufgang am 21.06.2005 sein Netz aus dem Bodensee (Bayern) in den Kahn. Foto: dpa

 

Στους λαχανόκηπους του Ρήνου

Στην περιοχή του Άνω Ρήνου, κοντά στην λίμνη της Κωνσταντίας οι υπαίθριες αγορές είναι γεμάτες όχι μόνο από νόστιμα ψάρια αλλά και φρέσκα οπωροκηπευτικά. Η περιοχή γύρω από την Καρλσρούη είναι γνωστή για τα σπαράγγια της, ενώ πλούσιους καρπούς αποφέρουν κάθε χρόνο και οι αμπελώνες της περιοχής.

Gemüsestand auf dem Freiburger Wochenmarkt. Foto: dpa

 

Οι εκλεκτοί οίνοι της Βάδης-Bυρτεμβέργης

Η Βάδη-Bυρτεμβέργη έχει το θερμότερο κλίμα στη Γερμανία. Οι καλές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και ηλιοφάνειας αλλά και το πλούσιο σε ιχνοστοιχεία χώμα δίνουν στα κρασιά της περιοχής -κυρίως λευκά- ένα ιδιαίτερο φρουτώδες άρωμα και ένα χαρακτηριστικό ιριδίζον χρώμα.

Dunkle Trauben hängn am Weinstock.

 

Γαλλικές επιρροές

Στα σύνορα με την Γαλλία η γαστρονομία έχει την τιμητική της. Οι αλσατικές επιρροές είναι εμφανείς: αφράτα κις λορέν, αλμυρές τάρτες, γενναιόδωρα τυριά. Κοινές είναι και οι οινολογικές προτιμήσεις και στις δύο πλευρές του Ρήνου: Γκεβουρστραμίνερ και ποικιλίες Πινό.

Bildergalerie Essen Gerichte Elsässer Flammkuchen

 

Μαγειρική με πολλά αστέρια

Στην περιοχή του Άνω Ρήνου υπάρχουν ρεστοράν με υψηλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Στο μικρό χωριό Μπάιερσμπρον στις παρυφές του Μέλανα Δρυμού υπάρχουν τρία εστιατόρια με εφτά αστέρια Michelin έκαστο. Η κουζίνα τους στηρίζεται σε τοπικά προϊόντα και συνταγές.

 

Drei-Sterne-Koch Harald Wohlfahrt posiert mit einem Tablett in der Küche des Restaurants Schwarzwaldstube des Hotels Traube Tonbach in Baiersbronn-Tonbach. Foto: dpa

 

Πικάντικη κουζίνα στο Μέσο Ρήνο

Στα μενού των εστιατορίων του Μέσου Ρήνου κυριαρχούν τοπικές σπεσιαλιτέ με κρέας και μπαχάρια. Βουρστ, αλλαντικά και πατέ φτιαγμένα από παραδοσιακούς κρεοπώλες βάσει συνταγών που στηρίζονται σε συνδυασμούς καρυκευμάτων.

Pfälzer Schlachtplatte mit Pfälzer Saumagen auf einem Teller angerichtet

 

Κρασί από τις πλαγιές του Ρήνου

Ανεβαίνοντας κατά μήκος της κοιλάδας του Ρήνου σχηματίζονται απότομες, καταπράσινες πλαγιές. Εκεί ευδοκιμούν ποικιλίες αμπελιού που δίνουν τόσο κόκκινα όσο και λευκά κρασιά. Αξίζει μία στάση στα κτήματα τοπικών παραγωγών για δοκιμές κρασιών αλλά και αγορές σε καλές τιμές.

Am Rheinsteig zwischen Kaub und St.Goarshausen steht ein Marterl, in dem ein Winzer den Wanderern Wein zum Kauf anbietet. Foto: Frank Kleefeldt

 

Μοναστηριακή μπύρα στον Κάτω Ρήνο

Στην περιοχή του Κάτω Ρήνου πολλά μοναστήρια κατά το μεσαίωνα έφτιαχναν τη δική τους μπύρα, βάσει μιας ιδιαίτερης διαδικασίας ζυμώσεων. Εκεί βρίσκονται κάποιες από τις παλαιότερες ζυθοποιίες στον κόσμο, όπως για παράδειγμα η παλιά ζυθοποιία στο Κορσενμπρόιχ.

Bolten Brauerei in Korschenbroich

- Advertisement -

Τελευταία Νέα