fbpx
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Απέλαση για τους γονείς νεαρής Βόσνιας που την κακοποίησαν

Γαλλία: Απέλαση για τους γονείς νεαρής Βόσνιας που την κακοποίησαν

Στο τέλος του Αυγούστου, ένα 17χρονο κορίτσι από τη Βοσνία που ζούσε με την οικογένειά του στη Γαλλία, είπε στους γονείς της πως ήθελε να παντρευτεί. Εκείνοι, δεν το δέχθηκαν. Τόλμησε να ερωτευτεί έναν Σέρβο και Χριστιανό, άλλωστε, ήταν απαράδεκτο.

Δεν αρκέστηκαν σ’ ένα απλό «όχι». Τη χτύπησαν άγρια, ξύρισαν τα μαλλιά της – παιδί τους είναι, τους ανήκει. Μαζί τους, στον ξυλοδαρμό συμμετείχαν τα τρία της αδέλφια και δύο θείοι.

Η νόμιμη ηλικία συγκατάθεσης στη Γαλλία είναι τα 15 – δύο χρόνια λιγότερο από την ηλικία της κοπέλας – και η πράξη της οικογένειάς της κρίθηκε παράνομη. Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την απέλαση τόσο των γονιών, όσο και των αδελφών της, οι οποίοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη χώρα έπειτα από τουλάχιστον πέντε χρόνια. Έφτασαν στο Σεράγεβο, την πρωτεύουσα της πατρίδας τους, το πρωί της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσαν οι βοσνιακές Αρχές.

«Η απέλαση είναι η συνέπεια της απαράδεκτης συμπεριφοράς της οικογένειας, της κακοποίησης μίας έφηβης κοπέλας που ερωτεύτηκε έναν νεαρό Σέρβο που πίστευε σε διαφορετικό θεό», δήλωσε το Υπουργείο.

«Οι οικογένειες του ζευγαριού γνωρίζονταν και δεν είχαν πρόβλημα με τη σχέση τους, όταν όμως ξεκίνησαν να μιλούν για γάμο, οι γονείς της είπαν πως είναι Μουσουλμάνοι και δε γινόταν να την παντρέψουν με Χριστιανό», ανέφερε η δικηγόρος Margaret Parietti.

Όλα ξεκίνησαν τότε, μ’ αυτήν την ανακοίνωση γάμου. Η οικογένειά της πήρε το κινητό της και της απαγόρευσε να τον ξαναδεί. Εκείνη το έσκασε και εξαφανίστηκε μαζί του για τέσσερις μέρες. Επέστρεψαν και περίμεναν να έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, αλλά έκαναν λάθος. Συναντήθηκαν όλοι μαζί – οι γονείς του και οι δικοί της άνθρωποι. Το πρώτο χτύπημα, ήρθε από τη μητέρα της. Συνέχισαν οι υπόλοιποι, ξυλοκοπώντας και τους δύο. Ο θείος της ήταν που της ξύρισε τα μαλλιά. Η μητέρα του νεαρού δήλωσε πως ήταν υπερβολικά σοκαρισμένη για να αντιδράσει.

Η κοπέλα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ζωντανή με ένα σπασμένο πλευρό και μώλωπες. Σήμερα, και μέχρι την ενηλικίωσή της, θα μείνει σε ανάδοχη οικογένεια που θα επιλέξουν οι γαλλικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Τελευταία Νέα

Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών στην Π.Ε Άρτας

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Μάιο του 2023 (1ο Εξάμηνο), με...

1ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός από τις εκδόσεις Hλιαχτίδα

Οι εκδόσεις Hλιαχτίδα προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα και ημερομηνία λήξης 14 Μαΐου 2023.  Όροι διαγωνισμού: 1. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν...

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...

Δικαιοσύνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν γίνεται

Ενόψει των εκλογών ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω από το χαλί είναι εκείνο της δημόσιας υγείας...