fbpx
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ G7: Νέος μηχανισμός με σκοπό τη διαφοροποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων

G7: Νέος μηχανισμός με σκοπό τη διαφοροποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων

Έναν νέο μηχανισμό προκειμένου να διαφοροποιήσουν τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, ένα μέσο ώστε να μειωθεί η εξάρτησή τους από την Κίνα αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή οι χώρες της G7.

Το σύστημα αυτό θα συνδυάζει την παροχή οικονομικής βοήθειας, την ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία και θα αφορά χώρες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα με στόχο να τις βοηθήσει να διαδραματίσουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή κλειδί για την παγκόσμια βιομηχανία, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών της G7 έπειτα από συνάντησή τους στη Νιιγκάτα, στην κεντρική Ιαπωνία.

Με την ονομασία RISE (Resilient and Inclusive Supply-chain Enhancement – ενίσχυση μιας ανθεκτικής και συμπεριληπτικής εφοδιαστικής αλυσίδας), ο μηχανισμός αυτός, τα βασικά στοιχεία του οποίου είχαν παρουσιαστεί τον Απρίλιο, θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

«Η διαφοροποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας και να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη μακροοικονομική σταθερότητα», εξήγησαν οι υπουργοί.

Το RISE δεν παρουσιάστηκε ως ένα αντικινεζικό εργαλείο και η Κίνα δεν αναφέρεται πουθενά στην ανακοίνωση.

Οι G7

Οι χώρες της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Καναδάς) επανέλαβαν εξάλλου σήμερα την «ακλόνητη» στήριξή τους στην Ουκρανία και την καταδίκη τους του «παράνομου και αδικαιολόγητου επιθετικού πολέμου» της Ρωσίας.

Η στήριξη που έχουν προσφέρει οι χώρες της G7, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην Ουκρανία ανέρχεται σε 40 δισεκ. ευρώ για το 2023 και τις αρχές του 2024.

Επίσης υπενθύμισαν ότι είναι αποφασισμένες «να αντισταθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα» παράκαμψης των κυρώσεων που έχει επιβάλει η G7 στη Ρωσία.

Στη σύνοδο στη Νιιγκάτα, στην οποία συμμετείχαν κεντρικοί τραπεζίτες της G7 και αξιωματούχοι μεγάλων οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα, συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα, από τις ανησυχίες για το τραπεζικό τομέα ως την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει στα Ιωάννινα το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού και ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα φέρνει στα Ιωάννινα η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Τα Plasmata II...

Μπάσκετ: Στην Εθνική ομάδα κωφών Γυναικών η Χρύσα Σιαπλαούρα της Δόξας!

Μεγάλη τιμή για τον αθλητισμό της Άρτας, καθώς η αθλήτρια της Α.Ε Δόξας- Πύρρου Άρτας, Χρύσα Σιαπλαούρα, κλήθηκε στην τελική 12άδα της Εθνικής ομάδας...

Λύγισε στα πέναλτι ο εξαιρετικός ΝΟΒ

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Βουλιαγμένη, με την Μπαρτσελονέτα να χρειάζεται τα πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Βουγιασίνοβιτς. Η κανονική...

Ενημερωτική ημερίδα φοιτητών σχετικά με την διατροφική αξία των αλιευμάτων του Αμβρακικού

Συνεχίζεται η στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα υψηλής διατροφικής αξίας αλιεύματα του Αμβρακικού Κόλπου από το Επιμελητήριο Άρτας. Μετά τις δυο ημερίδες...