fbpx
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Φοιτήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας κατασκεύασε χέρι που βοηθά τους τυφλούς στην κίνηση

Φοιτήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας κατασκεύασε χέρι που βοηθά τους τυφλούς στην κίνηση

Η ιδέα ξεκίνησε να ζυμώνεται ως μια απλή εργασία που έβαλε ο αρμόδιος καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας στους φοιτητές του, να πάρουν μια απλή πλακέτα, που χρησιμοποιείται και στα φωτάκια που βάζουμε όλοι στο σπίτι μας για τα Χριστούγεννα και να αναπτύξουν μια εφαρμογή.

Η φοιτήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας Αντονέλα Τσάπο, πήρε την συγκεκριμένη πλακέτα και στο πλαίσιο του εργαστηρίου, κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα γάντι που βοηθά τους τυφλούς να κινούνται και να αντιλαμβάνονται εάν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αντικείμενα που πρέπει να αποφύγουν.

Μιλώντας η ίδια στην ΕΡΤ Λάρισας, τόνισε ότι το όλο εγχείρημα μέχρι να γίνει από ιδέα σε πράξη, χρειάστηκε περίπου τρεις μήνες. Βοήθεια στην εφεύρεση αυτή, η Αντονέλα έλαβε και από την αδελφή της, όπως είπε, η οποία σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ, αλλά και την υπόλοιπη οικογένειά της.

Η τελική κατάληξη ήταν η δημιουργία ενός γαντιού με συσκευή σόναρ και ένα σύστημα παλμικών δονήσεων. Η λειτουργία του γαντιού (ELIDA το ονόμασε η δημιουργός του) βασίζεται στις δονήσεις που δίνει στον καρπό ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά είναι το αντικείμενο. Όσο πιο έντονες οι παλμικές δονήσεις, τόσο πιο κοντά βρίσκεται το ανιχνευμένο αντικείμενο, όσο πιο σποραδικές τόσο πιο μακριά βρίσκεται.

 

Στόχος είναι να μπορεί το άτομο που το χρησιμοποιεί να κινείται ελεύθερα στο χώρο, χωρίς όμως να αντικατασταθεί πλήρως το ειδικό μπαστούνι, το οποίο χρησιμοποιεί. Είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να είναι εύχρηστο και απλό μα ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

Η Αντονέλα συμμετείχε με την εφεύρεση της στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής και απέσπασε και διάκριση για το δημιούργημα της. Βρίσκεται στο τελευταίο έτος φοίτησης στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και ετοιμάζει όπως ανέφερε η ίδια, τις αποσκευές της για την Καβάλα σε μια αντίστοιχη διοργάνωση που έλκει το ενδιαφέρον και βιομηχανιών.

 

Η ίδια, εξηγεί ότι μετά την αποφοίτησή της, στοχεύει σε ένα μεταπτυχιακό και υπογραμμίζει παράλληλα ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μείνει στην Ελλάδα και να μπορέσει να βοηθήσει τον βιομηχανικό τομέα της χώρας, με εφαρμογές που μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία και να τον καταστήσουν πρωτοπόρο στον ευρωπαϊκό χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Καιρός: Έρχεται η Μπάρμπαρα και φέρνει χιόνια και παγετό

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την έλευση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό...

Η Γερμανία θα στείλει 88 άρματα μάχης Leopard I στην Ουκρανία

Το Βερολίνο εγκρίνει τα σχέδια της γερμανικής κατασκευάστριας όπλων Rheinmetall να πουλήσει δεκάδες από τα παλαιότερα Leopard στο Κίεβο.   Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση...

Άρτα: Σε διαδικασία δημοπράτησης η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη Φιλοθέη και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε Κωστακιούς

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλα έργα από τον Δήμο Αρταίων, αφού είναι σε εξέλιξη η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχων, για τη σύναψη...

Στις 2 Απριλίου το 2nd Acheron Health Run

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων δρόμου 2st Acheron Health Run, που οργανώνει ο Δήμος Πάργας και η  Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου....