fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕρωτήσεις για σημαντικά θέματα της Ηπείρου έμειναν αναπάντητες στη Βουλή

Ερωτήσεις για σημαντικά θέματα της Ηπείρου έμειναν αναπάντητες στη Βουλή

Η επίσημη προκήρυξη των εκλογών έβαλε τέλος στη λειτουργία της Βουλής.

Μιας κοινοβουλευτικής περιόδου που είναι από τις μεγαλύτερες της μεταπολίτευσης καθώς η τετραετία σχεδόν ολοκληρώθηκε.

Από τον Ιούλιο του 2019 κατατέθηκε πλήθος ερωτήσεων και έφτασαν στη βουλή σχεδόν όλα τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα της Ηπείρου.

Όμως δεκάδες ερωτήσεις από τους Ηπειρώτες βουλευτές έμειναν αναπάντητες. Διαπιστώνεται δε ότι ορισμένα Υπουργεία με πρώτο και καλύτερο το Υπουργείο Υποδομών συστηματικά αγνοούσε τις ερωτήσεις των βουλευτών και όχι μόνο των Ηπειρωτών.

Μεταξύ των άλλων λοιπόν έμεινε αναπάντητη η ερώτηση που είχαν καταθέσει στις 30 Ιανουαρίου οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας, Μερόπη Τζούφη και Νίκος Παππάς για την πορεία ολοκλήρωσης των μελετών και τη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας- Σαγιάδας- Μαυροματίου.

Αναπάντητη έμεινε η ερώτηση της Όλγας Γεροβασίλη για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην κατασκευή του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα και του δρόμου Αθαμανίου- Θεοδώριανων που είχε κατατεθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Δεν απαντήθηκε ποτέ στο Κοινοβούλιο η ερώτηση που είχαν καταθέσει στις 19 Ιουλίου του 2022 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο και αφορούσε στη θετική γνωμοδότηση της ΕΘΑΑΕ για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Η ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας στις 4 Απριλίου για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου επίσης έμεινε στις αναπάντητες. Σημειώνεται ότι η ερώτηση αυτή κατατέθηκε μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα φτάσει ποτέ το τρένο στην Ήπειρο.

Φτωχή ήταν η κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Στέργιου Γιαννάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Πρέβεζας. Η τελευταία καταγράφεται στις 11 Νοεμβρίου και είναι η κατάθεση κάποιας αναφοράς για την παράταση της κατά παρέκκλιση δόμησης γηπέδων στις εκτός σχεδίου περιοχές που δεν έτυχε και απάντησης.

Στις 3 Νοεμβρίου καταγράφεται η τελευταία κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα που επίσης έμεινε αναπάντητη. Πρόκειται για αναφορά που σχετίζεται με τη μείωση τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος στα ελαιοτριβεία και τα συσκευαστήρια φρούτων.

Αναπάντητη έμεινε από το αρμόδιο Υπουργείο η ερώτηση που είχε καταθέσει ο Σταύρος Καλογιάννης στις 9 Μαρτίου για την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Καλπακίου Κόνιτσας.

Επίσης δεν απαντήθηκε η ερώτησή του στις αρχές Δεκεμβρίου για την ένταξη της σύνδεσης Ιωαννίνων- Ηρακλείου στις άγονες αεροπορικές γραμμές.

Στην περίπτωση του Σταύρου Καλογιάννη υπάρχει και ένα αρνητικό ρεκόρ εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών. Η αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τις συμβάσεις εκπόνησης μελετών και παροχής υπηρεσιών συμβούλου για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2022 δεν έτυχε καμιάς απόκρισης. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή δεν επρόκειτο για ερώτηση αλλά για αίτημα να κατατεθούν όλα τα έγγραφα…

Στις 6 Απριλίου ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης ζήτησε να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.).  Αυτό δεν έγινε ποτέ.

Για την Μαρία Κεφάλα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων, η τελευταία αναπάντητη ερώτηση αφορούσε αναξιοποίητα ακίνητα της Δασικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και είχε κατατεθεί στις 5 Απριλίου.

Ο Κώστας Μπάρκας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πρέβεζας, από τα τέλη Ιανουαρίου είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας και ειδικά της Χειρουργικής Κλινικής. Δεν έτυχε καμιάς απάντησης μαζί με δεκάδες άλλες.

Η Μερόπη Τζούφη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων κατέθεσε ερώτηση για την ανάγκη επιτάχυνσης της αποπεράτωσης και της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου στη Μεσοχώρα η οποία δεν απαντήθηκε.

Επίσης δεν έτυχε απάντησης ερώτηση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων που είχε κατατεθεί στις 21 Δεκεμβρίου όπως και πολλές άλλες για διάφορα θέματα.

Από τη λίστα απουσιάζουν ο Κώστας Τασούλας αφού ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσε να καταθέτει ερωτήσεις όπως επίσης και οι Υφυπουργοί Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Στύλιος. Όντας μέλη της κυβέρνησης δεν θα μπορούσαν επίσης να καταθέτουν ερωτήσεις.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα