fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕπιστολή επισκεπτών της παραλίας Αγιοφύλλι προς Δήμαρχο και Λιμενάρχη

Επιστολή επισκεπτών της παραλίας Αγιοφύλλι προς Δήμαρχο και Λιμενάρχη

Προς κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, ΔΗΜΑΡΧΟΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Κοιν. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Κύριε Δήμαρχε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία μου (και της οικογενείας μου) που είχα την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Είμαι σύζυγος Λευκαδίτη και μάλιστα Βασιλικιώτη και περνάμε τους 6 μήνες του χρόνου στην Πόντι. Μετά από περίπου 10 χρόνια αποφασίσαμε να πάρουμε το καραβάκι από την Βασιλική και να πάμε για μπάνιο στο Αγιοφίλι, να νοικιάσουμε ομπρέλα και πολυθρόνες και να κάνουμε ένα μπάνιο στο υπέροχο αυτό μέρος, το οποίο εμείς επισκεπτόμαστε παλαιότερα με δικό μας μέσο και που αποκαλούσαμε ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

Μόλις έστριψε το σκάφος και αντικρίσαμε την παραλία, πάθαμε σόκ με το θέαμα! Εκατοντάδες κόσμου σ’αυτή την τόσο γραφική παραλία!!! Σκεφτήκαμε να μην κατεβούμε και να επιστρέψουμε αμέσως, αλλά λόγω ζέστης αποφασίσαμε να δροσιστούμε λίγο και να επιστρέψουμε με το επόμενο καραβάκι. Με μεγάλη δυσκολία περπατήσαμε ανάμεσα από ανθρώπους, πολυθρόνες, πετσέτες και βρήκαμε μία γωνίτσα ν’αφήσουμε τα πράγματά μας. Για ομπρέλα, ούτε λόγος φυσικά.

Το καραβάκι πήρε μερικούς πίσω και έφυγε. Σε λίγα λεπτά όμως έκανε εισβολή ένα κρουαζιερόπλοιο (από αυτά που κάνουν ημερήσιες εκδρομές για μπάνιο κλπ από Βασιλική ή Νυδρί). Ο κόσμος έπρεπε να βγεί από την θάλασσα και η πλώρη του σκάφους “άγγιξε” τις ξαπλώστρες! Το σκάφος παρέλαβε περί τα 150 – 200 άτομα!!! και έφυγε. Μόλις απομακρύνθηκε, άλλο σκάφος έγκανε εισβολή, μεγαλύτερο αυτό, και αποβίβασε περί τα 250 άτομα!!! Έβλεπες τους τουρίστες να κοιτούν γύρω τους με απόγνωση, με τα μωρά αγκαλιά να ψάχνουν ένα τετραγωνικό μέτρο να ακουμπίσουν τα πράγματά τους, αλλά μάταια!!!

Κύριε Δήμαρχε, η κατάσταση με μία λέξη μόνο περιγράφεται : ΚΟΛΑΣΗ!!!

Είναι γεγονός ότι από τον καιρό που άνοιξε ο δρόμος από την Βασιλική και έγινε πάρκιγκ πάνω από το Αγιοφίλι, εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν καθημερινά οδικώς. Άλλοι τόσοι πηγαίνουν με τα καραβάκια κάθε μία ώρα.

Πάντοτε έπαιρνα φωτογραφίες στο Αγιοφίλι, αλλά αυτή την φορά δεν ήθελα να κρατήσω αναμνηστικά του χάους, κρίμα όμως, γιατί θα μπορούσατε να δείτε αυτά που σας γράφω. Πιστεύω όμως ότι ήδη οι τραγικές εικόνες θα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και θα “διαφημίζουν” (αρνητικά φυσικά) την εμπειρία τους οι τουρίστες, Έλληνες ή αλλοδαποί.  Καταπληκτική διαφήμιση του νησιού μας!!!

Εκ των υστέρων έμαθα ότι τα κρουαζιερόπλοια έφεραν τον κόσμο τους για μπάνιο στο Αγιοφίλι επειδή λόγω καιρού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν στις δυτικές παραλίες (Εγκρεμνούς κλπ). Φαίνεται ότι είναι συνηθισμένο αυτό το φαινόμενο, γιατί είναι γνωστό στους κατοίκους/επαγγελματίες της Βασιλικής… Πολλοί μάλιστα τουρίστες που πήγαν με το καραβάκι γύρισαν με το ίδιο πίσω βλέποντας τον χαμό στην ακτή. Που να έβλεπαν οι άνθρωποι και τα κρουαζιερόπλοια…

Αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε κ. Δήμαρχε αυτή την ΝΤΡΟΠΗ του νησιού μας.  Θέλω να πιστεύω ότι δεν σας έχουν ενημερώσει και ότι θα λάβετε κάποια μέτρα. Παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά.

Κοινοποιώ αυτή μου την επιστολή στο Λιμεναρχείο Λευκάδας γιατί θεωρώ ότι η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην συγκεκριμένη παραλία δεν είναι νόμιμη επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σωματικής βλάβης των λουομένων. Παρακαλώ θα ήθελα και από το Λιμεναρχείο μία σχετική απάντηση.

Για την μόλυνση των υδάτων από τις μηχανές όλων αυτών των σκαφών το αφήνω στην κρίση σας.

Συγγνώμη για την μακροσκελή επιστολή μου, αλλά αγαπώ πολύ αυτόν τον τόπο και πικραίνομαι όταν βλέπω τέτοια κατάσταση σε βάρος των συνανθρώπων μας με μόνο όφελος το κέρδος.  Πως περιμένουμε όμως να μας ξανάρθουν τουρίστες όταν δεν τους σεβόμαστε καθόλου?

Ευχαριστώ και αναμένω να με ενημερώσετε αναλόγως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα