fbpx
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΈπεσε με 100χλμ πάνω σε δέντρο και είχε τα δύο της παιδία...

Έπεσε με 100χλμ πάνω σε δέντρο και είχε τα δύο της παιδία στο πίσω κάθισμα.

Η Angela Brown από το New South Wales της Αυστραλίας είναι μια έμπειρη μητέρα δύο εφήβων και δύο νηπίων. Σαν ευσυνείδητη μητέρα θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της. Αλλά δυστυχώς, όλη η εμπειρία της και οι καλές τις προθέσεις δεν ήταν αρκετές όταν κατέληξε σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα με τα παιδιά της στο αυτοκίνητο.

Η Angela είχε πάρει μια κακή απόφαση η οποία δεν φαινόταν σημαντική τότε, αλλά παραλίγο να κοστίσει την ζωή του παιδιού της. Η Angela, ο άντρας της και τα δύο μικρότερα παιδιά τους γύριζαν σπίτι από τον οδοντίατρο όταν η Angela έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με 97 χιλιόμετρα/ώρα πάνω σε ένα δέντρο.

Όταν άκουσε τα παιδιά της να φωνάζουν για την ζωή τους, βγήκε έξω από το αυτοκίνητο πανικόβλητη.

H Angela έβλεπε ότι το ενός έτους μωρό της δεν είχε ορατά τραύματα, αλλά η δίχρονη κόρη της, Summer-Rose, είχε ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι. Αργότερα θα ανακάλυπταν ότι το χτύπημα ήταν πιο σοβαρό από ότι αρχικά πίστευαν. Αλλά πώς ήταν δυνατόν το ένα παιδί να μην έχει ούτε γρατσουνιά και το άλλο να είναι σοβαρά τραυματισμένο μετά από ένα τόσο φρικτό ατύχημα;

Η απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα δόθηκε σύντομα: όταν η μικρή αδερφή καθόταν στο κάθισμα του μωρού γυρισμένη προς τα πίσω, η Summer-Rose καθόταν στο κάθισμα του αυτοκινήτου γυρισμένη μπροστά. Αυτές οι διαφορετικές θέσεις είχαν φυσικά και διαφορετικό αποτέλεσμα όταν το αυτοκίνητο χτύπησε.

Η Summer-Rose πετάχτηκε μπροστά ενώ η μικρή της αδερφή έμεινε δεμένη στο καθισματάκι της. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί κατάφεραν να καθορίσουν την σοβαρότητα των τραυμάτων της.
Είχαν σπάσει κάποιοι σπόνδυλοι από την σπονδυλική στήλη της Summer-Rose και ζούσε από θαύμα. Υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να μείνει ανάπηρη από τον λαιμό και κάτω για το υπόλοιπο της ζωής τη. Για να βοηθήσει την ανάρρωση, έβαλε ένα στήριγμα αυχένα το οποίο κρατάει το κεφάλι στην θέση του και την σπονδυλική στήλη ίσια επιτρέποντας στον ασθενή να μετακινείται νιώθοντας ελάχιστο πόνο και δυσφορία.

Η Summer-Rose ήταν μία από τους νεαρότερους ασθενείς που έλαβαν τέτοια θεραπεία.

Είναι πραγματικά απίστευτο που το ίδιο ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός παιδιού, ενώ το άλλο έμεινε ανέπαφο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Ευτυχώς, η μικρή Summer-Rose συνήλθε και είναι πλέον ένα υγιές και χαρούμενο παιδί. Και η μητέρα της έχει πάρει ένα σημαντικό μάθημα: να τοποθετεί πάντα το παιδικό κάθισμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αυτή η ιστορία δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ελέγχουμε αν το κάθισμα του μωρού είναι τοποθετημένο σωστά. Για τα μωρά και τα νήπια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι γυρισμένα προς τα πίσω για να μην πεταχτούν μπροστά σε περίπτωση μετωπικού χτυπήματος.

Μπορεί να φαίνεται μικρή λεπτομέρεια, αλλά είναι πολύ σημαντική και μπορεί να σώσει την ζωή ενός παιδιού. Μοιραστείτε το με όσους φίλους σας έχουν παιδί στο αμάξι. Η πρόληψη σώζει ζωές!

- Advertisement -

Τελευταία Νέα