Έντονες αντιδράσεις για το Δημοτικό ραδιόφωνο της Άρτας

0
300

Ολοκληρώθηκε χωρίς καμία ουσιαστική απόφαση το έκτακτο Δ.Σ της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α (ΑΔΑΕ), με θέμα την αναβάθμιση του δημοτικού ραδιοφώνου AMVRAKIA FM.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι τα μέλη του Δ.Σ κλήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα που θα αφορούσε στην πρόσληψη συγκεκριμένου δημοσιογράφου, με απευθείας ανάθεση, ο οποίος θα αναλάμβανε την διεύθυνση του ρ/φ σταθμού.

Μετά από έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν – κυρίως από ακροατές – καθώς η πλευρά του δημοσιογράφου διέδιδε ότι σε λίγες ημέρες, έχοντας το ΟΚ του δημάρχου, θα “ξήλωνε” όλους τους παραγωγούς μαζί με τον Αλέξη Κατσαδωράκη, τον άνθρωπο στον οποίο οφείλεται η επιτυχία του σταθμού, υπήρξε άμεση αναδίπλωση και άτακτη υποχώρηση.

Με ανακοίνωση την οποία να σημειωθεί ότι δεν εξέδωσε η ίδια η Ο.Τ.Α (ΑΔΑΕ) αλλά το Γραφείο Τύπου του δήμου, διευκρινίστηκε ότι θα υπάρξει τελικά προκήρυξη για την πρόσληψη δημοσιογράφου κι όχι απευθείας ανάθεση.

Κανείς δεν εξήγησε όμως ποιο ήταν τελικά το επείγον της υπόθεσης και η ανάγκη για ένα έκτακτο Δ.Σ που είχε θέμα την “αναβάθμιση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας”.

Στο  Δ.Σ  που έλαβε χώρα στις 8/4 ειπώθηκαν πολλά. Η κατάληξη ήταν ότι κάποια στιγμή προς το καλοκαίρι, θα γίνει νέα συνεδρίαση με θέμα την προκήρυξη πρόσληψης δημοσιογράφου.

Αυτή θα είναι τύπου ΑΣΕΠ με κλειστές προσφορές, δεν θα αφορά στην ανάληψη της διεύθυνσης του σταθμού αλλά σε απλή παραγωγή και παρουσίαση εκπομπής και η αμοιβή του προσληφθέντα θα γίνεται βάση των ωρών που θα την παρουσιάζει.

Όσον αφορά στην παρουσία πολιτικών προσώπων – καλεσμένων – στην εκπομπή, αυτή θα γίνεται είτε με κάποια ποσόστωση είτε ισομερώς, ώστε να μην αποτελέσει βάση πολιτικών “παιχνιδιών” αν αποφασίσει ο δημοσιογράφος που την παρουσιάζει να προωθεί μονομερώς συγκεκριμένα συμφέροντα.

Πολύ απλά o AMVRAKIA FM 919 που όλοι οι Αρτινοί αγαπούν, θα παραμείνει ως έχει, με τους αγαπημένους μας παραγωγούς να μας συντροφεύουν, και τον Αλέξη Κατσαδωράκη στο τιμόνι του.

Για την ιστορία, το δημοτικό ραδιόφωνο της Άρτας, ιδρύθηκε το 1988 επί δημαρχίας Χρήστου Παπαγεωργίου και είναι ένας από τους παλαιότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης.

Σήμερα, με τον «ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 919», συνεργάζονται 18 εθελοντές μουσικοί παραγωγοί και ο σταθμός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους πολίτες της Άρτας, με μεγάλη ακροαματικότητα καθώς έχει το δικό του αποκλειστικό πρόγραμμα.

Το μοντέλο που ακολούθησε ο Αλέξης Κατσαδωράκης θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένο και ακολουθείται τα τελευταία χρόνια κι από άλλους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα καθώς η λειτουργία του θεωρείται πρότυπο.

ΠΗΓΗ