fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈνωση Λέσβου: Ένοχοι, πριν καν ακόμα ξεκινήσει η ποινική διαδικασία....

Ένωση Λέσβου: Ένοχοι, πριν καν ακόμα ξεκινήσει η ποινική διαδικασία….

Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Δυστυχώς ένα επιμελώς μονταρισμένο βίντεο ελαχίστων δευτερολέπτων ήταν αρκετό για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να προσπεραστούν για ακόμα μια φορά  τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν από το μεταναστευτικό. Δε χρειάστηκε παρά μόνο μια πολυ καλα στημένη τηλεδίκη με κατηγορούμενους ακόμα μια φορά αστυνομικούς προκειμένου να βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και να καλύψουν την ανυπαρξία τους οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Το αποτέλεσμα φυσικά γνωστό…. Ένοχοι, πριν καν ακόμα ξεκινήσει η ποινική διαδικασία. Η εποχή επιτάσσει μια λεζάντα, μια ταμπέλα, μια επιγραφή και τι πιο βολικό απο το «ο νταής αστυνομικός», «ο ρατσιστής αστυνομικός», «ο τραμπούκος αστυνομικός». Τα ΜΜΕ αποφάσισαν ότι έπρεπε να ασχοληθούν αποκλειστικά και μονο με τον κακό αστυνομικό που ύψωσε τον τόνο της φωνης του και μίλησε άσχημα στη  μετανάστρια,ανεξάρτητα απο του τι  είχε  προηγηθεί. Απ’ ότι φαίνεται δεν εχει καμία σημασία ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Μόρια στοιβαγμένοι δέκα χιλιάδες άνθρωποι,οι οποίοι ζουν και σιτίζονται κάτω από άθλιες συνθήκες. Δεν έχουν καμία σημασία οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί  που υπηρετούν εκει.

Δεν εχει καμία σημασία οτι οι αστυνομικοί που εργάζονται εκει αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Δεν έχει καμία σημασία οτι οι αστυνομικοί που εργάζονται εκεί κινδυνεύουν καθημερινά τοσο απο τις διάφορες ασθένειες όσο και απο την επιθετική πολλές φορές συμπεριφορά των μεταναστών,οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο των ένστολων την ανικανότητα της πολιτείας,θεωρώντας τους υπεύθυνους για τον εγκλωβισμό τους στο νησί της Λέσβου. Δεν έχει καμία σημασία οτι γίνεται καθημερινός αγώνας προκειμένου να αποφεύγονται οι διαμάχες μεταξύ των μεταναστών ακομα και για τα πιο βασικά  πράγματα, όπως είναι το φαγητό. Δεν εχει καμία σημασία οτι η ανυπαρξία της πολιτείας εχει φέρει την κατάσταση εδώ και καιρό στο απροχώρητο.

Μια βόλτα από τη Μόρια, για όποιον φυσικά αντέχει τις εικόνες και τις οσμές, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς το έργο το οποίο επιτελούν οι αστυνομικοί που εργάζονται εκεί.

Για την Ένωση Αστυνομικων Υπαλληλων Νομου Λεσβου όλοι οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στο νησί της Λέσβου και ειδικότερα στο καμπ της Μοριας ειναι ήρωες.Ο συνάδελφος ο οποίος πρωταγωνιστεί στο επίμαχο βίντεο και του οποίου το όνομα και την καριέρα  προσπαθησαν να αμαυρώσουν,ειναι ο ίδιος ο οποίος επι τόσους μήνες στη Μόρια έδινε καθημερινά αγώνα προκειμένου να υπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Είναι ο ίδιος που μέχρι πρόσφατα τοσο τα ΜΜΕ όσο και η ίδια Υπηρεσία τον αποθέωναν και τον χαρακτήριζαν ως ήρωα για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους μετανάστες. Στην προσπάθεια του να διατηρήσει την τάξη, λόγω της αναταραχής που δημιουργούσε η μετανάστρια την ώρα του συσσιτίου καθώς προσπαθούσε να πάρει δυο και τρεις φορες φαγητό στερώντας το από άλλους, με μοναδικό του όπλο την ένταση της φωνής του, έκανε λάθος με τον τρόπο που μίλησε.

Εμείς ζητάμε το αυτονόητο, όλοι οι συνάδελφοι να ελεγχθούν και αν συντρέχουν λόγοι να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους και μόνο. Όχι να στοχοποιηθούν και να αποτελέσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο. Οι  πραγματικοί υπεύθυνοι είναι αυτοί που οδήγησαν το νησί της Λέσβου σε αυτήν την κατάσταση. Είναι αυτοί που άφησαν τη Μόρια να γίνει κολαστήριο. Δυστυχώς, για όσους προσπάθησαν να αποκρύψουν, για τους δικούς τους λόγους, τα πραγματικά γεγονότα και να σπιλώσουν τόσο το πρόσωπο ενός αξιότιμου συναδέλφου όσο και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχουν αυτόπτες «αμοντάριστοι» μάρτυρες οι οποίοι ήδη έχουν καταθέσει τα πραγματικά περιστατικά.

ΥΓ: Ευχόμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον η Υπηρεσία να επιδείξει την ίδια ευαισθησία και τα ίδια αντανακλαστικά οταν στο ρόλο του θύματος θα ειναι αστυνομικός .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

http://www.bloko.gr/2018/10/blog-post_1733.html?fbclid=IwAR2QwX6luvHTpZcs2AVbAPiKvyfMcU4QNzJiyTFwd6zOD4zOIQfxNtzrGhg#.W9GxwHAs_E0.facebook

- Advertisement -

Τελευταία Νέα