fbpx
Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα - από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα – από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

Και κει που κανένας δεν ήθελε να φέρει καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σύντομα θα υπάρχουν δύο εταιρίες για εφοδιασμό των αεροσκαφών.

Το πολύμηνο σήριαλ έλαβε τέλος και μάλιστα το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει, αποτέλεσμα του συντονισμένου τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν όλες οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές του Νομού και οι φορείς της περιοχής.

ΕΚΟ και BP κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να λειτουργήσουν φορητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο, με την δεύτερη μάλιστα να έχει κάνει ήδη αυτοψία στο χώρο και να έχει επιλέξει το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένες οι παλιές δεξαμενές.

Κλιμάκιο στελεχών της δεύτερης θα βρεθεί στα Γιάννινα την ερχόμενη Δευτέρα όπου επίσης θα επιλέξει χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενών που θα μεταφερθούν από την Θεσσαλονίκη.

Όλες οι διαδικασίες οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας και η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, στελέχη του Υπουργείου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρθηκε, τον Φεβρουάριο οι φορητές δεξαμενές θα είναι σε λειτουργία, ενώ συνάμα θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δεξαμενών.

Η συνύπαρξη των δύο εταιριών δεν δημιουργεί καμία εμπλοκή ή πρόβλημα. Αυτό που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι το νομοθετικό εμπόδιο το οποίο προβλέπει την ύπαρξη τελωνειακών αποθηκών σε αεροδρόμιο όπου γίνεται τροφοδοσία με καύσιμα. Για το θέμα αυτό υπάρχει η δέσμευση ότι θα υπάρξει τροπολογία το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αφορά αρκετά αεροδρόμια της χώρας.

Οι δύο εταιρίες αναμένεται να αποστείλουν έγγραφο στο Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Ξενοδόχων ότι θα τοποθετήσουν και θα λειτουργήσουν δεξαμενές στο αεροδρόμιο ώστε αυτό να αποτελέσει και «διαβατήριο» προς ξένους τουριστικούς κολοσσούς που έθεταν ως προϋπόθεση την ύπαρξη καυσίμων για να δρομολογήσουν πτήσεις τσάρτερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Ενημερωτική ημερίδα φοιτητών σχετικά με την διατροφική αξία των αλιευμάτων του Αμβρακικού

Συνεχίζεται η στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα υψηλής διατροφικής αξίας αλιεύματα του Αμβρακικού Κόλπου από το Επιμελητήριο Άρτας. Μετά τις δυο ημερίδες...

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας εγκαινιάζει την λειτουργία του

Με καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή, μετά από έξι συνεχόμενες παρατάσεις που δικαιούνταν από τον Νόμο ο...

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου “Νικόλαος Σκουφάς”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου "Νικόλαος Σκουφάς" ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία,τον Απρίλιο του 2023, οι θεατρικές...

Πρέβεζα: Αρχίζει σήμερα το Jazz Festival

Το Preveza Jazz Festival , ο μουσικός θεσμός που φέτος κλείνει 21 χρόνια θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πρέβεζα στις 26,27 και 28 Μαΐου...