fbpx
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα - από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

ΕΚΟ και BP στα Γιάννινα – από Φεβρουάριο καύσιμα στο αεροδρόμιο

Και κει που κανένας δεν ήθελε να φέρει καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σύντομα θα υπάρχουν δύο εταιρίες για εφοδιασμό των αεροσκαφών.

Το πολύμηνο σήριαλ έλαβε τέλος και μάλιστα το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει, αποτέλεσμα του συντονισμένου τρόπου με τον οποίο κινήθηκαν όλες οι τοπικές αρχές, οι βουλευτές του Νομού και οι φορείς της περιοχής.

ΕΚΟ και BP κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για να λειτουργήσουν φορητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο, με την δεύτερη μάλιστα να έχει κάνει ήδη αυτοψία στο χώρο και να έχει επιλέξει το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένες οι παλιές δεξαμενές.

Κλιμάκιο στελεχών της δεύτερης θα βρεθεί στα Γιάννινα την ερχόμενη Δευτέρα όπου επίσης θα επιλέξει χώρο για την εγκατάσταση δεξαμενών που θα μεταφερθούν από την Θεσσαλονίκη.

Όλες οι διαδικασίες οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας και η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, στελέχη του Υπουργείου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρθηκε, τον Φεβρουάριο οι φορητές δεξαμενές θα είναι σε λειτουργία, ενώ συνάμα θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δεξαμενών.

Η συνύπαρξη των δύο εταιριών δεν δημιουργεί καμία εμπλοκή ή πρόβλημα. Αυτό που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι το νομοθετικό εμπόδιο το οποίο προβλέπει την ύπαρξη τελωνειακών αποθηκών σε αεροδρόμιο όπου γίνεται τροφοδοσία με καύσιμα. Για το θέμα αυτό υπάρχει η δέσμευση ότι θα υπάρξει τροπολογία το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αφορά αρκετά αεροδρόμια της χώρας.

Οι δύο εταιρίες αναμένεται να αποστείλουν έγγραφο στο Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Ξενοδόχων ότι θα τοποθετήσουν και θα λειτουργήσουν δεξαμενές στο αεροδρόμιο ώστε αυτό να αποτελέσει και «διαβατήριο» προς ξένους τουριστικούς κολοσσούς που έθεταν ως προϋπόθεση την ύπαρξη καυσίμων για να δρομολογήσουν πτήσεις τσάρτερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην Άρτα

Την 22-06-2022  στο πλαίσιο  της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε μαζί του συνάντηση της  Ένωσής μας, παρουσία...

ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας: Νέος προπονητής ο Τάκης Παππάς

Τη συνεργασία με τον προπονητή Τάκη (Δημήτρης) Παππά, για να αναλάβει  καθήκοντα προπονητή του ανδρικού τμήματος, αποφάσισε το χθεσινοβραδινό  διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.          Η απόφαση...

Τα 24 ωραιότερα τούνελ από δέντρα στον κόσμο

Το ότι η φύση είναι ο ικανότερος καλλιτέχνης το γνωρίζουμε απλά και μόνο κοιτώντας γύρω μας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ακόμη και αυτή η...

Μαθητές της Άρτας, της Λευκάδας και της Αμφιλοχίας, «αγκάλιασαν» το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων

Με μεγάλη συμμετοχή «έκλεισε» ο κύκλος επισκέψεων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, μία επίσκεψη που συνδυάζει την απόκτηση...