Έκλεισε με επιτυχία ο 9ος αγώνας ορεινού τρεξίματος «Στην σκιά του Κριάκουρα – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ» με τις διαδρομές των 10 και 22 χιλιομέτρων

0
439

Έκλεισε ο ξεχωριστός 9ος αγώνας «Στην σκιά του Κριάκουρα» για την Ελπίδα Γιώτη.

Ένας αγώνας στον οποίον λίγο πριν την εκκίνηση η συγκινησιακή φόρτιση ήταν τέτοια που η ατμόσφαιρα είχε βαρύνει αρκετά. Εξάλλου, ο αγώνας έγινε και αφιερώθηκε στην Ελπίδα Γιώτη, την γυναίκα που τον οραματίστηκε και τον πραγματοποίησε με όλες τις δυσκολίες.
Το τι σήμαινε τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων μπορούν να το πούνε μόνο αυτοί που έτρεξαν στον αγώνα διασχίζοντας ελατοδάση, δύο ποτάμια και μονοπάτια ξεχασμένα από προηγούμενα χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσουν τον παραμικρό κίνδυνο μιας και η οργανωτική επιτροπή είχε φροντίσει για τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε μια διαδρομή όμορφη, εντυπωσιακή και δύσκολη συνάμα.

Περνώντας από τους λασπόλακκους των αγριογούρουνων και την περιοχή της αρκούδας, μαζεύοντας τις δροσοσταλίδες του καταρράκτη για να τους συντροφεύσει μέχρι τον τερματισμό. Αυτό το οποίο θα μείνει αξέχαστο από όλους είναι το πέρασμα από το ρέμα του παραδείσου ή αλλιώς ρέμα Μάρκς, συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία της απόλυτης επαφής με την φύση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αναφέρει σε μήνυμά της: «Σας ευχαριστούμε όλους, τους αθλητές του αγώνα, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του αγώνα, τους εθελοντές, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό και τον φυσιοθεραπευτή, την ΟΑΝΕΑΝ, τους φωτογράφους, τους χωριανούς-ες που βοήθησαν, τους δωροθέτες, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης».