fbpx
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Δίνεται στην κυκλοφορία και η Κλόκοβα

Δίνεται στην κυκλοφορία και η Κλόκοβα

Οι νέοι οδικοί άξονες, μετά από μία δεκαετία, δίνονται στην κυκλοφορία.. Με ορισμένα τμήματα να λείπουν ακόμη, όμως είναι σίγουρο ότι κι αυτά θα αποτελούν πραγματικότητα μέχρι το καλοκαίρι.

Η αρχή γίνεται από την πολύπαθη Κορίνθου- Πάτρας, η οποία πλέον φέρει το όνομα «Ολυμπία Οδός».. Τα εγκαίνια θα γίνουν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη σήραγγα της Παναγοπούλας.

Οι εργασίες το τελευταίο διάστημα είναι εντατικές προκειμένου ο οδικός άξονας να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός, ενόψει των εγκαινίων.

Μόλις το περασμένο Σάββατο δόθηκε στην κυκλοφορία και η σήραγγα Πλατάνου, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επικεντρωθεί όλες οι εργασίες της παραχωρησιούχου «Ολυμπίας Οδού».

Με τη σήραγγα Πλατάνου τίθενται σε λειτουργία συνολικά εννέα σήραγγες στον κλάδο προς Αθήνα ενώ μόνο μια σήραγγα στα Μαύρα Λιθάρια, έχει δοθεί σε κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα. Στο σύνολο 10 από τις 12 σήραγγες της «Ολυμπίας» έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στην κυκλοφορία.

Από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα υπάρχουν τρία σημεία που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του σιδηροδρόμου (πρέπει να προηγηθούν του αυτοκινητόδρομου), συνολικού μήκους 7.5 χλμ. περίπου, από 2-3 χλμ. κάθε σημείο.

Η εβδομάδα όμως αναμένεται να έχει καλά νέα και για την Ιόνια Οδό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η σήραγγα στην Κλόκοβα είναι έτοιμη και θα δοθεί στην κυκλοφορία μαζί με το υπόλοιπα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Υπολογίζεται ότι τα εγκαίνια θα γίνουν την Μεγάλη Πέμπτη. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα από την Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο, φαίνεται όμως ότι τα καλά νέα για την Κλόκοβα ήρθαν νωρίτερα. Πρόκειται άλλωστε για τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που ολοκληρώνεται τέσσερις μήνες πριν από όσα προβλέπονταν στο χρονοδιάγραμμα, πράγμα ασυνήθιστο για τον κατασκευαστικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σύνολο του άξονα της Ιόνιας θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι αυτό το διάστημα οι εργασίες επικεντρώνονται στο τμήμα από Αμφιλοχία μέχρι Μενίδι και στο βόρειο άκρο του δρόμου, από το Αβγό μέχρι την σύνδεση με την Εγνατία.

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, εξιχνιάστηκε κλοπή, που έγινε προχθές (02-12-2021)...

Κήρυξη περιοχών του Δήμου Πάργας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου τις τοπικές κοινότητες Αμμουδιάς, Κουκκουλίου, Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βουβοποτάμου, Ναρκίσσου, Κορώνης, Μουζακαίικων, Κυψέλης και...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί. Μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού Drones σε μαθητές 9-12 ετών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) ανέθεσε στην Ελληνική Εταιρία infolearn και το λογισμικό TEST4U την εκπαίδευση των μαθητών 9-10 ετών και...

Πυκνή ομίχλη καλύπτει τα Ιωάννινα

Τοπίο στην ομίχλη το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πυκνό πέπλο δίνει στα Γιάννινα την συνηθισμένη χειμωνιάτικη εικόνα τους. Το πρωινό της Κυριακής βρήκε την πόλη καλυμμένη από την...