fbpx
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΗΜΟΣ Β.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Ξανά προς χρήση σύντομα το Κλειστό Γυμναστήριο Καλεντζίου

ΔΗΜΟΣ Β.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Ξανά προς χρήση σύντομα το Κλειστό Γυμναστήριο Καλεντζίου

Λειτουργικό ξανά μετά από δύο δεκαετίες και πλέον θα είναι σύντομα το κλειστό γυμναστήριο στο Καλέντζι, καθώς ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων προχώρησε στις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Επισκευή και συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου (γενικής χρήσης) στην Τ.Κ. Καλεντζίου». Το έργο έχει προϋπολογισμό 165.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και η χρηματοδότηση του θα γίνει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το κλειστό γυμναστήριο αποτελεί τμήμα του πρώην Γυμνασίου Κατσανοχωρίων, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οποίου χρησιμοποιούνται σήμερα για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου και όχι μόνο. Ο χώρος του γυμναστηρίου, λόγω εγκατάλειψης και απουσίας συντήρησης, είχε πάψει να χρησιμοποιείται και στην ουσία είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η επισκευή του κτιρίου και η επαναφορά του στην αρχική του χρήση ως γυμναστήριο γενικής χρήσης με όργανα γυμναστικής, με μπασκέτες για μικρά παιδιά και προπόνηση ερασιτεχνικών ομάδων. Το κτίριο έχει διαστάσεις 33,20 μ. x 14,20 μ. με αίθουσα άθλησης εσωτερικών διαστάσεων 24,20 μ. x 13,25 μ. και μέσου ύψους 6,5 μ. Στο νότιο τμήμα του κτιρίου υπάρχουν (σε δύο ορόφους) οι βοηθητικοί χώροι και οι χώροι υγιεινής (αποθήκες, αποδυτήρια, WC και ντουζιέρες).

Η μελέτη του έργου δεν προβλέπει διαφοροποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό και οι επεμβάσεις στοχεύουν στην αποκατάσταση των φθορών, με τη μεγαλύτερη παρέμβαση να αφορά στους χώρους υγιεινής που είναι κατεστραμμένοι. Τα WC και οι ντουζιέρες θα αποξηλωθούν και θα κατασκευαστούν εκ νέου, με πρόβλεψη και για ένα WC για χρήση από ΑμεΑ. Εξωτερικά του κτιρίου θα γίνει αντικατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου, κατασκευή νέου επιχρίσματος, χρωματισμός όλων των επιφανειών, μόνωση της οροφής και αντικατάσταση των υδροροών, ενώ εσωτερικά, εκτός από την κατασκευή των νέων χώρων υγιεινής, θα αντικατασταθούν οι ξύλινες πόρτες, θα κατασκευαστούν νέα επιχρίσματα, θα γίνει χρωματισμός όλων των επιφανειών, θα κατασκευαστεί αθλητικό δάπεδο κ.ά.
Η επισκευή και συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Καλεντζίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα αθλητικών υποδομών, που περιλαμβάνει, επίσης, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στις κοινότητες Καλεντζίου και Χουλιαράδων.
Έτσι, Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων καλύπτεται πλήρως και σε όλη την γεωγραφική του έκταση από αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού θα διαθέτει πλέον τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου, εννέα γήπεδα 5Χ5, ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα γήπεδο τένις και πολλά γήπεδα μπάσκετ. «Μετά τη δημιουργία μικρών αθλητικών πυρήνων σε πολλές κοινότητες του δήμου, ήρθε η στιγμή να αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και έναν κλειστό χώρο άθλησης, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από όσους διαμένουν και επισκέπτονται το Καλέντζι και τα γύρω χωριά, αλλά ακόμη και από ομάδες στο πλαίσιο μιας προπόνησης ή ενός τουρνουά, καθώς οι διαστάσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίσημους αγώνες. Σε συνδυασμό και με την πρόσφατη αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε 13 κοινότητες, δημιουργούμε εστίες άθλησης και αναψυχής σε κάθε κοινότητα, που και μια διέξοδο αποτελούν για τους δημότες, αλλά και συμβάλουν στην προσέλκυση επισκεπτών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Τελευταία Νέα

Τι δήλωσε ο CEO του TikTok στο Κογκρέσο σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την ασφάλεια των εφήβων

Στην πρώτη του ακρόαση στο Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και τη μητρική...

Θερινή ώρα από τα ξημερώματα: Μία ώρα μπροστά οι δείκτες

Τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου η ώρα αλλάζει σε θερινή. Κάτι που σημαίνει ότι μετακινούμε τους δείκτες των ρολογιών μας 60 λεπτά μπροστά. Η...

Ξεκίνησε το Final 4 παίδων στο Μεσσολόγγι – Ζωντανή μετάδοση

Ξεκίνησε σήμερα  Σάββατο 25 Μαρτίου το FINAL FOUR του Πρωταθλήματος ΠΑΙΔΩΝ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. στην πόλη του Μεσολογγίου. Το Final Four Παίδων της ΕΣΚΑΒΔΕ αναμένεται να είναι συναρπαστικό καθώς υπάρχουν...

Η γαρίδα του Αμβρακικού στις κορυφαίες του κόσμου

H φήμη της γαρίδας του Αμβρακικού ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, φτάνοντας μέχρι θρυλικές χολιγουντιανές παραγωγές: Μέχρι και ο υπέρ-κατάσκοπος James Bond ζητάει γαρίδες Αμβρακικού...