fbpx
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στο Δημαρχείο

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στο Δημαρχείο

Στις 5 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Είναι η ημέρα όπου η Παγκόσμια κοινότητα τιμά όλους τους εθελοντές, οι οποίοι, ανεξάρτητα από την οικονομική και ατομική τους κατάσταση, παρεμβαίνουν προσωπικά, ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την κλίση, στο κοινωνικό γίγνεσθαι, προάγοντας την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων τους.

Ακόμα, δίνεται η ευκαιρία σ’ όλους τους εθελοντές να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς, ανθρωπιάς, αυξημένης ευαισθησίας, συνεργασίας και πολιτισμού.

Οι Σύλλογοι και φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου, σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους και φορείς της πόλης μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιώντας στην πόλη των Ιωαννίνων ανοιχτή αιμοληψία, λήψη δειγμάτων υποψηφίων δοτών μυελού των οστών και ενημέρωση του κοινού.

Η δράση εντάσσεται και στην Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με την υποστήριξη της ΒΙΚΟΣ Α.Ε..

Θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).

Με την ευκαιρία αυτή δημιουργήσαμε, με την ουσιαστική υποστήριξη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τηλεοπτικό μήνυμα με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι εθελοντές, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι περισσότεροι έλληνες, δε μένουν απαθείς θεατές. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, με καλύτερη οργάνωση, δυναμώνουν τη συλλογική τους δράση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δίνουν λύσεις σε καθημερινά σοβαρά προβλήματα, υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις την πολιτεία.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας

Να πλαισιώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες, να γίνουν εθελοντές, να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Να προσέλθουν το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων για να διαθέσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους προσφέροντας αίμα, να γίνουν δωρητές μυελού των οστών και να ενημερωθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Η γαρίδα του Αμβρακικού στις κορυφαίες του κόσμου

H φήμη της γαρίδας του Αμβρακικού ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, φτάνοντας μέχρι θρυλικές χολιγουντιανές παραγωγές: Μέχρι και ο υπέρ-κατάσκοπος James Bond ζητάει γαρίδες Αμβρακικού...

Η Γεωπονική Σχολή στην Άρτα αξίζει πολύ περισσότερα

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη σε κατάληψη, ζητώντας το αυτονόητο: Να στηριχθεί...

Κυπελλούχος κόσμου η Άννα Μαρία Τριφύλλη

Στο Μαυροβούνιο η Ελληνίδα πυγμάχος Άννα Μαρία Τριφύλλη ήταν εντυπωσιακή καταφέρνοντας να επικρατήσει στον τελικό της κατηγορίας των 48 κιλών απέναντι σε μια πολύ καλή αντίπαλο...

Πεντάστερο στην οδό Καλλάρη στα Ιωάννινα

Ξενοδοχείο στο Ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που πέρασε από τις περιπέτειες των πλειστηριασμών τώρα μετατρέπεται σε πεντάστερο. Πρόκειται για μονάδα στην οδό Καλλάρη η οποία...