fbpx
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι για το μικρό παιδί

Δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι για το μικρό παιδί

Από τις πιο διασκεδαστικές περιόδους της ζωής ενός παιδιού είναι αυτή γύρω στα δυο έτη, όταν το νήπιο, που πλέον περπατάει και λέει τις πρώτες του κουβέντες, προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο.

Για να κάνετε αυτές τις ημέρες για το παιδί σας, αλλά και για εσάς ακόμη πιο απολαυστικές, μπορείτε να το ενθαρρύνετε να αναπτύξει τις ικανότητές του, μέσα από σειρά δραστηριοτήτων, που θα το βοηθήσουν να συντονίσει καλύτερα χέρια και όραση, κίνηση και νου. Πέρα από τα διάφορα παιχνίδια, που μπορείτε να προμηθευτείτε, υπάρχουν απλές ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε, στην καθημερινότητα σας.

Ως γνωστόν τα νήπια λατρεύουν το νερό. Όταν είναι στο μπανάκι τους προμηθεύσετε τα με διάφορα πλαστικά ζωάκια, μπουκαλάκια, σουρωτήρια σφουγγαράκια κ.ο.κ. ώστε να συνδυάσουν λουτρό και παιχνίδι.

Επίσης αγαπούν τη μουσική και την κίνηση, οπότε επιλέξτε παιδική μουσική και χορέψτε μαζί τους ή κάντε απλές κινήσεις γυμναστικής που μπορούν να ακολουθήσουν. Μιμηθείτε κινήσεις και φωνές ζώων και πείτε τραγουδάκια τύπου «Γύρω γύρω όλοι» που απαιτούν και κινήσεις. Προμηθευτείτε μουσικά όργανα που μπορούν να κρατήσουν στα χέρια, όπως κουδουνάκια, μαράκες και τύμπανα.

Αξιοποιείστε και  μικρά κατσαρολικά.

Τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία μπορούν να περάσουν ώρα παίζοντας με κάποια ζύμη, που μπορείτε να φτιάξετε με αλεύρι, αλάτι και νερό.

Επίσης, μπορείτε να απλώσετε στο χαλάκι του παιχνιδιού κύβους, τουβλάκια και lego και να φτιάξετε διάφορες κατασκευές.

Προμηθευτείτε παιχνίδια που τραβιούνται τα οποία τα παιδιά μπορούν να σύρουν περπατώντας.

Στην ηλικία αυτή αρχίζει και η ενασχόληση των παιδιών με τα παζλ. Προτιμήστε τα ξύλινα με φιγούρες ζώων και χρώματα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε και τις πρώτες ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής και να ζωγραφίσετε σχέδια και ζωάκια ή απλά να τραβήξετε γραμμές.

Παίξτε με μπαλόνια και μικρές μπάλες. Παίξτε κρυφτό και κυνηγητό!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...

Τα νέα έργα που προγραμματίζει για το 2023 ο Δήμος Ιωαννιτών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα έργων για το 2023. Το πρόγραμμα εκτός από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπερψήφισαν...

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...