fbpx
Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Διάλογος και συνεργασία Δημοτικής Αρχής με φορείς ΑμεΑ για την βελτίωση της...

Διάλογος και συνεργασία Δημοτικής Αρχής με φορείς ΑμεΑ για την βελτίωση της καθημερινότητας στην Άρτα

Ευρεία συνάντηση με φορείς των ατόμων με αναπηρία της Άρτας είχε στις 30/11 το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Με αφορμή τη σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν φορείς της Άρτας υπό την αιγίδα του Δήμου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (που τιμάται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου), έγινε μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων που θα ενημερώσουν, ευαισθητοποιήσουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία στην Άρτα.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε να αλλάξει η δύσκολη καθημερινότητα. Μπορούμε και θέλουμε να βρούμε τους τρόπους κοινής πορείας και το βασικότερο όλων είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως τη νέα γενιά. Προφανώς δεν πρέπει να θυμόμαστε κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη την ανάγκη να βοηθάμε τους ανθρώπους με αναπηρίες, αλλά οφείλουμε όλο το χρόνο να τους αντιμετωπίζουμε ως ισότιμους συμπολίτες, προσφέροντας όλα όσα χρειάζονται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (η επόμενη θα διεξαχθεί αρχές της χρονιάς), ώστε να επιλύονται προβλήματα, καθώς και να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τη σχολική κοινότητα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε ενέργειες μείωσης τελών για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από 30% έως και 100% σε Δήμο και ΔΕΥΑ, έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ τον εξοπλισμό πρόσβασης για ΑμεΑ σε παραλίες της Κορωνησίας (με προϋπολογισμό 240.000€) και έχει συμβάλλει στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Διημέρευσης του Συλλόγου «Αγκαλιά». Επιπλέον, έχει δημιουργήσει επιπλέον θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης, ενώ έχει παραχωρήσει γραφεία για να στεγαστεί ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Άρτας.

Παράλληλα, ξεκινά άμεσα η κατασκευή του ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Γλυκόριζο, ενώ το επόμενο διάστημα κατασκευάζεται παιδική χαρά ΑμεΑ και θα αποκτηθεί ένα ειδικό αυτοκίνητο για την ΔΗΚΕΔΑ Άρτας που θα διευκολύνει τη μεταφορά των παιδιών στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων. Ειδικότερα: Από το Σύλλογο ΑμεΑ Νομού Άρτας ο Πρόεδρος Βασίλης Μάλλιος, από το Σύλλογο Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά» οι Αλέκος Γεωργοδήμος και Μαριάνθη Ταράτσα, από το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας «Αγία Θεοδώρα» η Γεωργία Μαλαμή, από το Οικοτροφείο «Αίολος» ο Χρήστος Βλάχος, από τους Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας Ερυθρού Σταυρού η Σταυρούλα Ζαρονίκου, από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου ο Χρήστος Ζαρκάδας, από το ΕΕΕΕΚ Άρτας ο Διευθυντής Γιώργος Τζιόκας, από το παράρτημα Άρτας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών οι Γλυκερία Παππά και Κώστας Βασιλείου, από τον ΠΑΣΥΣΕΚ ο Δημήτρης Χαλάστρας, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Μαριάννα Βασιλάκη και Κατερίνα Παπαϊωάννου.

Οι δράσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, συνεχίζονται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Όλοι οι φορείς στο κέντρο της πόλης από τις 10 το πρωί  έως τις 12 το μεσημέρι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση που περιλαμβάνει δημιουργία κολάζ, εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργία του τείχους των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που δυσχεραίνουν την ένταξη και την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Μουσικό Σχολείο Άρτας και συμμετέχει η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦωτΟΑρτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Ενημερωτική ημερίδα φοιτητών σχετικά με την διατροφική αξία των αλιευμάτων του Αμβρακικού

Συνεχίζεται η στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα υψηλής διατροφικής αξίας αλιεύματα του Αμβρακικού Κόλπου από το Επιμελητήριο Άρτας. Μετά τις δυο ημερίδες...

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας εγκαινιάζει την λειτουργία του

Με καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή, μετά από έξι συνεχόμενες παρατάσεις που δικαιούνταν από τον Νόμο ο...

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου “Νικόλαος Σκουφάς”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου "Νικόλαος Σκουφάς" ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία,τον Απρίλιο του 2023, οι θεατρικές...

Πρέβεζα: Αρχίζει σήμερα το Jazz Festival

Το Preveza Jazz Festival , ο μουσικός θεσμός που φέτος κλείνει 21 χρόνια θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πρέβεζα στις 26,27 και 28 Μαΐου...