fbpx
ΑρχικήΗΠΕΙΡΟΣΔελτίο τύπου - Απολογισμός Αντιπεριφερειάρχη Άρτας έτους 2021

Δελτίο τύπου – Απολογισμός Αντιπεριφερειάρχη Άρτας έτους 2021

Ο απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά για το έτος 2021, όπως κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου:

«Αξιότιμες, Αξιότιμοι, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο Απολογισμός του έτους 2021 έχει μεγάλη σημασία, καθώς έτσι στο πλαίσιο της δημοκρατικής μας λειτουργίας, δίνεται η δυνατότητα της λογοδοσίας και της ενημέρωσης των πολιτών για τα  πεπραγμένα  της διοίκησης.

Το 2021, συνεχίσαμε το πολύ μεγάλο έργο, που επιτελείται στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Βασικές μας προτεραιότητες ήταν η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης με έργα υποδομών, η κοινωνική μέριμνα και η αλληλεγγύη, η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συνεχίζουμε το έργο μας, αξιοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, σε συνεργασία με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, για το καλό αυτού του τόπου.

           Ενός τόπου στον οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου, επενδύει  και υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου, θωρακίζουν την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και του περιβάλλοντος και ενδυναμώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της κοινωνίας και της οικονομίας.

          Παρά τις ελλείψεις προσωπικού, οι Υπηρεσίες της ΠΕ Άρτας διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία το πολύ σημαντικό έργο τους.

Στον Τομέα των Τεχνικών Έργων και Υποδομών, ολοκληρώθηκε μεγάλος αριθμός μικρών και μεγάλων έργων και μελετών και έχουν δημοπρατηθεί πολλά έργα.

Δώσαμε έμφαση στην ασφάλεια του οδικού δικτύου, καθώς επίσης, και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ΠΕ Άρτας.

Ασφαλτοστρώθηκαν πολλά χιλιόμετρα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Διαγραμμίστηκαν επίσης πολλά χλμ του επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητάς μας και τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας και σήμανση.

Υλοποιούνται έργα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου, όπως οι συνεχείς καθαρισμοί της κοίτης του Αράχθου για την προστασία του Ιστορικού γεφυριού και τα έργα συντήρησης σε πολλούς ναούς μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.

Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους. Κάνουμε συνεχώς παρεμβάσεις κι έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει είτε τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε τους αρμόδιους φορείς και προτείνουμε λύσεις ώστε να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας έγιναν καθαρισμοί δρόμων μετά από καταπτώσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και άμεση επέμβαση καθαρισμού λόγω χιονοπτώσεων όποτε κρίθηκε απαραίτητο.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας διεκπεραίωσε μεγάλο αριθμό υποθέσεων καθώς και προγραμμάτων ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης.

Η Διεύθυνση Υγείας συμμετείχε στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του COVID. Η ΠΕ Άρτας προμηθεύτηκε και κατόπιν παραχώρησε στις Υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, ISOBOX ώστε να διενεργεί rapid test για τον έλεγχο της πανδημίας.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Άρτας υλοποίησε μεγάλο αριθμό  ελέγχων και επιβολής διοικητικών μέτρων και προστίμων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών βασική προσπάθειά μας ήταν η εδραίωση μίας φιλικής προς τον πολίτη εξυπηρέτησης.

Συνεχίζουμε εντατικά τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του μεγάλου έργου για την ΠΕ Άρτας, την κατασκευή του Διοικητηρίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

το 2021 ήταν η 2η δύσκολη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Θέλω  να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κ. Αλέξανδρο Καριμάνη για τη εμπιστοσύνη του, την συνεργασία του και την υποστήριξή του στο έργο μας.

Με την καθοδήγηση του, προχωρούμε δίνοντας λύσεις, στα προβλήματα που υπάρχουν στην Άρτα.

Ευχαριστώ θερμά τους Περιφερειακούς Συμβούλους, για την επικοινωνία μας και τη συνεργασία μας.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους εργαζόμενους  στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η προσφορά τους είναι πολύ μεγάλη και γίνεται μεγαλύτερη λόγω της έλλειψης προσωπικού και πολυτιμότερη  λόγω της πανδημίας.

Σας ευχαριστώ».

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα