fbpx
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PALSO ΑΡΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PALSO ΑΡΤΑΣ

Σεπτέμβριος πάλι και ήλθε η ώρα για επιλογές και αποφάσεις που αφορούν στη γλωσσομάθεια των παιδιών. Αποφάσεις και επιλογές που είναι αποκλειστική ευθύνη των γονέων. Και οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να παίρνονται ούτε στα καφενεία, ούτε στα κομμωτήρια. Και οι επιλογές δεν θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τη χαμηλή τιμή ή την ευκολία των γονέων.

Είσαι γονέας, άρα οφείλεις να διασφαλίσεις το ανώτατο επίπεδο γνώσεων για το παιδί σου που θα πρέπει να αναζητήσεις κοντά στους καλύτερους και να πληρώσεις εφόσον στόχος σου είναι να κτίσεις το προφίλ του παιδιού σου που δεν θα βρίσκεται για πάντα σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας αλλά σύντομα θα γίνει ένας παγκόσμιος πολίτης.

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι οι γονείς να απευθύνονται σε ένα επίσημο αδειοδοτημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Να επισκεφθούν ένα ΚΞΓ και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς. Άνετα μπορούν να αναζητήσουν τα επίσημα ΚΞΓ της περιοχής τους ανατρέχοντας στη λίστα του ΕΟΠΠΕΠ.

Ας αναφέρουμε κάποιους από τους λόγους που κάνουν το ΚΞΓ την απόλυτη επιλογή.

Α. Οι ιδιοκτήτες των ΚΞΓ – εκπαιδευτικοί  γνωρίζουν το αντικείμενο τους σε βάθος, γνωρίζουν τις εφαρμογές των ξένων γλωσσών στην σύγχρονη κοινωνία, γνωρίζουν τη νομοθεσία που αφορά στην πιστοποίηση των ξένων γλωσσών, έχουν πρόσβαση στις εξελίξεις της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών μέσα από τα συνέδρια, τα σεμινάρια και τις εκπαιδευτικές ημερίδες που παρακολουθούν οπότε μπορούν να συμβουλεύσουν σωστά κατά περίπτωση.

Β. Στην είσοδο του εκπαιδευτηρίου τους έχουν αναρτημένη την πινακίδα με το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό αδείας ΕΟΠΠΕΠ, όπως ορίζει η νομοθεσία. Αυτό δείχνει το ήθος τους μιας και δεν κρύβονται από ελέγχους, έχοντας επιλέξει να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους και έχοντας εξοστρακίσει την αποτυχία από τη δουλειά τους καθώς και το πλάνο τους το οποίο έχουν θέσει σε εφαρμογή στην προσπάθεια να εκπληρώσουν το όραμά τους. Εννοείται ότι για να παραμείνουν στο ‘παιχνίδι’ καθημερινά ξεπερνούν τον εαυτό τους, όπως άλλωστε όλοι οι σοβαροί ελεύθεροι επαγγελματίες.

Γ. Το κόστος φοίτησης σε ένα ΚΞΓ είναι πάντα προσιτό παρά το ότι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών είναι υψηλή. Επομένως όταν οι γονείς πιέζουν για χαμηλότερα δίδακτρα ή θέτουν την τιμή ως πρώτο ή αποκλειστικό κριτήριο για τη γλωσσομάθεια των παιδιών τους σίγουρα δεν επιθυμούν να προσφέρουν  την απαιτούμενη ποιότητα στα παιδιά τους. Οι αίθουσες των ΚΞΓ είναι ηλεγμένες από μηχανικούς, υπάρχει πυρασφάλεια και χρησιμοποιείται ο τελευταίος εξοπλισμός που διαθέτει η αγορά της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης που απευθύνεται σε τάξη, δηλαδή σε ομάδα που φοιτά σε οργανωμένο εκπαιδευτήριο.

Δ. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης παρατηρούμε με λύπη νέους επιστήμονες να εγκαταλείπουν την Ελλάδα επιδιώκοντας μια καριέρα στο εξωτερικό. Αναρωτηθήκατε ποτέ πού έμαθαν ξένες γλώσσες αυτού του επιπέδου; Γιατί οι συνεντεύξεις πλέον εντός και εκτός συνόρων γίνονται στα Αγγλικά. Ποιος έκτισε τα θεμέλια ώστε αυτή η γενιά να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον; Το δημόσιο σχολείο; Τα κοριτσάκια των τεσσάρων ευρώ;  Μη γελιόμαστε … όλοι γνωρίζουν την καθοριστική συμβολή των ΚΞΓ στην εκπαίδευση των Ελλήνων.

Ε. Στα ΚΞΓ δεν γίνεται απλά διδασκαλία της ξένης γλώσσας. Η κουλτούρα της χώρας της οποίας τη γλώσσα μαθαίνει ένα παιδί ή ένας έφηβος γίνεται επίσης οικεία μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Επομένως όταν έλθει η ώρα αναχώρησης για το εξωτερικό για ανώτερες σπουδές, για εργασία ή και για τουρισμό, ο νέος ενσωματώνεται εύκολα στο νέο του περιβάλλον και κατανοεί τον τρόπο σκέψης των καινούργιων συμφοιτητών ή συνεργατών του.

Ας προχωρήσουμε με τους λόγους που κάνουν το ΚΞΓ της PALSO Άρτας την άριστη επιλογή.

Α. Τα  ΚΞΓ της PALSO Άρτας είναι ΟΛΑ επίσημα αδειοδοτημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ. Οι γλώσσες που διδάσκονται επίσημα στην Άρτα είναι: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά.

Β. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών ΚΞΓ Άρτας ενισχύει την εξέλιξη των μελών του μέσα από σεμινάρια, ημερίδες και εκθέσεις που διοργανώνει τοπικά.

Γ. Οι μαθητές των ΚΞΓ – μελών του Συλλόγου συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις – Spelling Bee, εορτασμός Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών, ημερίδα απονομής βεβαιώσεων LAAS PALSO – ψυχαγωγικές δραστηριότητες – ποδηλατοβόλτα, τουρνουά ποδοσφαίρου – κοινωνικές δράσεις – εγγραφή cd φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Δ. Συμμετέχουν στις φιλικές εξετάσεις LAAS PALSO έως επίπεδο Α2 για την απόκτηση εμπειρίας και τις εξετάσεις πιστοποίησης του Βρετανικού φορέα NOCN που απολαμβάνουν διεθνούς αναγνωρίσεως  για τα επίπεδα έως Γ2.

Ε. Από τον Οκτώβριο κατ’ αποκλειστικότητα οι μαθητές μας θα συμπληρώνουν το Ευρωπαϊκό PORTFOLIO που θα τους τοποθετήσει στην κατηγορία των άριστων Ευρωπαίων πολιτών.

Κλείνοντας, η ανάπτυξη  δεν θα έλθει μέσα από ατέρμονες θεωρητικές συζητήσεις, ημιμάθεια και ατολμία αλλά μέσα από τον  τουρισμό, τη ναυτιλία, το επιχειρείν. Εμείς, τα ΚΞΓ αποτελούμε ένα σημαντικό μέρος του θεματοφύλακα της ελληνικής εκπαίδευσης, είμαστε μέρος του αληθινού σχολείου που οι απαιτητικοί πολίτες ονειρευόμαστε. Χρόνια τώρα οι ευκαιρίες δημιουργούνται μέσα από τη δουλεία μας. Είμαστε το σημαντικότερο γρανάζι στο μηχανισμό της εξέλιξης των επιστημών, της βιομηχανίας, της κοινωνίας γενικότερα και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι αυτό!

 

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

- Advertisement -

Τελευταία Νέα