fbpx
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑ26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, την εξάλειψη των αποστάσεων και την άμεση αλληλεξάρτηση  των χωρών σε οικονομικό, πολιτιστικό καθώς και  επιστημονικό επίπεδο, η καλή γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας έχει καταστεί αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν περισσότερες ευκαιρίες για να εργαστεί κάποιος ή να σπουδάσει σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα. Ωστόσο, η έλλειψη γλωσσικής ικανότητας εμποδίζει πολλούς νέους να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα ενώ είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι η μη γνώση ξένων γλωσσών πολλές φορές τους αποκλείει από συγκεκριμένες θέσεις εργασίας στην ίδια τους την χώρα.Για το λόγο αυτό, η γνώση μιας ή περισσοτέρων γλωσσών αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η επιτυχία ενός ατόμου σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η τεχνολογία, η έρευνα και η επιστήμη εξαρτάται πλέον από την ικανότητα του ατόμου να λειτουργήσει ως ένα ισότιμο μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας, τα μέλη της οποίας μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Σε προσωπικό επίπεδο, η εκμάθηση μιας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών βοηθά το άτομο να επικοινωνήσει με αλλόγλωσσους ανθρώπους, να διευρύνει τις γνώσεις του αλλά και να ανακαλύψει τον πολιτισμό της χώρας στην οποία ομιλείται η γλώσσα που μαθαίνει. Έτσι αποκτά έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ανακαλύπτει διαφορετικές ανθρώπινες συμπεριφορές που συντελούν στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών με διαφορετική κουλτούρα και συνήθειες.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 6 Δεκεμβρίου 2001, η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ» σε μια προσπάθεια της ΕΕ να προάγει την αναγκαιότητα της απόκτησης γλωσσικών δεξιοτήτων αλλά και να αυξήσει την αντίληψη της πλούσιας γλωσσικής πολυμορφίας της Ευρώπης, που πρέπει να εμπλουτιστεί και να διατηρηθεί.

Στην Ευρώπη , σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μοντέρνων Γλωσσών, υπάρχουν πάνω από 200 Ευρωπαϊκές γλώσσες και πολλές περισσότερες που ομιλούνται από πολίτες των οποίων η καταγωγή είναι από άλλες ηπείρους. Η ανάγκη να διαφοροποιηθεί ο αριθμός των γλωσσών που μαθαίνουν οι άνθρωποι (να συμπεριληφθούν λιγότερο ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες) με αποτέλεσμα την πολυγλωσσία, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της ΕΕ και αυτής της ημέρας.

Επειδή η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών συμπίπτει με την έναρξη της Εμπορικής Έκθεσης του Δήμου Αρταίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Άρτας μεταθέτει τον εορτασμό για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. Η 5η ποδηλατοβόλτα μας είναι αφιερωμένη στην πολυγλωσσία. Θα γίνει ομιλία για τους μαθητές και τους γονείς τους ώστε να προαχθεί η αντίληψη των μαθητών για την αναγκαιότητα της μάθησης περισσοτέρων της μιας ξένων γλωσσών.

Στην Άρτα και την ευρύτερη περιοχή τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά στα 31 ΚΞΓ – μέλη του Συλλόγου μας από έμπειρους και σωστά καταρτισμένους καθηγητές.

 

 

 

*Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας*
*PALSO ARTAS*
Κ. Αιτωλού 4 47131 Άρτα
τ & f : 2681072484
Facebook : PalsoArtasPalso
email : palsoartas@gmail.com

 

 

 

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα