fbpx
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Άρτα: Ξεκίνησαν οι εργασίες μπροστά από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας

Άρτα: Ξεκίνησαν οι εργασίες μπροστά από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των μπαζών του ρυμοτομούμενου κτίσματος στο ευρυχώριο του Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε από νωρίς ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να επιβλέψουν από κοντά τις εργασίες αλλά και να ενημερωθούν από τον εργολάβο για την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.

Μια παρέμβαση ανάσα για την περιοχή, καθώς με την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτίσματος εξασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των περιοίκων και των διερχόμενων πολιτώνενώ την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου ο Δήμος Αρταίων, την έχει εντάξει στο πλαίσιο του έργου  Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου «Open mall» το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρη την εικόνα της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι με την υπ΄αριθμ. 210/2018 τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων καθορίστηκαν τα τμήματα των ιδιοκτησιών που ρυμοτομούνται και στην  συνέχεια κατατέθηκαν τα χρήματα στο ταμείο παρακαταθηκών για τους δικαιούχους, τους οποίους απαλλοτριώθηκε το ακίνητο τους. Έπειτα δημοπρατήθηκε  το έργο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων και αφού υπογράφηκε η σύμβαση από τον εργολάβο του έργου ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες.

Οι εργασίες της μετατόπισης του δικτύου της αποχέτευσης, συμπεριλαμβάνονται στις εργασίες στήριξης των πρανών του Μικρού Θεάτρου της Αμβρακίας. Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, προέκυψε ανάδοχος, όμως διαλύθηκε η εργολαβία με υπαιτιότητα του εργολάβου και στην συνέχεια   εκ νέου δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και βρίσκεται στην φάση της τελικής ανάδειξης του αναδόχου του έργου.

Δήλωση Δημάρχου:

Όπως τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης: «Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιό μας σε σχέση με τα  επικινδύνως ετοιμόρροπα  εγκαταλελειμμένα κτίρια και η κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτιρίου ήταν μια δέσμευσή μας που σήμερα υλοποιείται. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αρχικά εξασφαλίζει την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχόμενων πολιτών και ταυτόχρονα θα αναδείξει τον χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας  και θα προσελκύσει επισκέπτες συμβάλλοντας έτσι  στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ολιστικής πολιτιστικής ανάπτυξης με τίτλο «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» και θέλω να ευχαριστήσω για την συνεργασία μας αυτή την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Τελευταία Νέα

Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε την νίκη της Ανέτ Κονταβέιτ απέναντι στην Κβίτοβα στον ημιτελικό του Ostrava Open και ανέβηκε ακόμα μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Έτσι...

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών

Διδακτική επίσκεψη για όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών στην Τ.Κ. Κλεισούρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές, με...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Ταξίδι Εξοικείωσης” στην Άρτα δημοσιογράφων ειδικού Γαστρονομικού τύπου

Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το Press trip δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά...

Ό. Γεροβασίλη: Κρίσιμος ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής & του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Kληθείσα να σχολιάσει την παρουσία Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση Ερντογάν στις ΗΠΑ και την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο η βουλευτής Άρτας επισήμανε τα εξής: *Είναι...