fbpx
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Άρτα: Προοπτικές ερευνητικής συνεργασίας στο Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι....

Άρτα: Προοπτικές ερευνητικής συνεργασίας στο Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Tο Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου επεκτείνει τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες του, συνεργαζόμενο με ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα σε νέες καινοτόμες κατευθύνσεις.
Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών, παρέχεται η δυνατότητα ερευνητικής συνεργασίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή/και με εν δυνάμει υποψήφιους διδάκτορες προκειμένου να υλοποιήσουν Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία ή/και Διδακτορικό Δίπλωμα αντίστοιχα, στα ακόλουθα ερευνητικά θέματα:
1. Εύκαμπτη Πληροφορική & Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων (Soft Computing & Decision Support Systems)
2. Γεωπληροφορική & Πληροφορική Περιβάλλοντος (Geo-Informatics & Environmental Informatics)
3. Υπολογιστική Νοημοσύνη (Computational Intelligence)
4. Επεξεργασία Βιοϊατρικού Σήματος & Βιοπληροφορική (Bio-signal Processing & Bioinformatics)
5. Μοντελοποίηση φυσικών συστημάτων και Διαδικασιών (Modeling natural systems)
6. Βελτιστοποίηση Συστημάτων & Χρονοπρογραμματισμός διαδικασιών (Optimization & Scheduling)
7. Εξόρυξη Μεγάλων Δεδομένων και Γνώσης (Big Data & Knowledge mining)
8. Επαυξημένη Πραγματικότητα και εφαρμογές της (Augmentative Reality)
9. Κρυπτογραφία & Ασφάλεια Επικοινωνιών (Cryptography & Network Security)
10. Ψηφιακή Καινοτομία (Digitalization and Innovation)
11. Ανοιχτή Κοινωνική Καινοτομία (Social Open Innovation).
Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής λειτουργεί από το 2006 προσφέροντας σημαντικές προοπτικές σε επαγγελματικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο σε σύγχρονα θέματα στην αιχμή της τεχνολογίας.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα, το γεγονός ότι το Εργαστήριο υλοποιεί σημαντικό αριθμό ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων που προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικές απασχόλησης σε νέους πτυχιούχους.
Όπως επισημαίνει ο Αναπλ. Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής, «αποστολή του Εργαστηρίου είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη υψηλής στάθμης εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και καινοτομιών, η ανάπτυξη (δι)επιστημονικής έρευνας και η προώθηση της Έρευνας & Καινοτομίας, η διενέργεια καινοτόμων ερευνητικών δραστηριοτήτων, ο σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών.
Με την πρωτοβουλία μας, θα αξιοποιήσουμε υπάρχουσες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα υποστηρίξουμε με τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας νέους πτυχιούχους με φιλοδοξίες, όραμα και όρεξη για δουλειά, πτυχιούχους που επιθυμούν να μείνουν και να εργασθούν στην Άρτα».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στον Δρ Χρυσόστομο Στύλιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση stylios@teiep.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 26810-50330 και 26810 50234.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Καιρός: Έρχεται η Μπάρμπαρα και φέρνει χιόνια και παγετό

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την έλευση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό...

Η Γερμανία θα στείλει 88 άρματα μάχης Leopard I στην Ουκρανία

Το Βερολίνο εγκρίνει τα σχέδια της γερμανικής κατασκευάστριας όπλων Rheinmetall να πουλήσει δεκάδες από τα παλαιότερα Leopard στο Κίεβο.   Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση...

Άρτα: Σε διαδικασία δημοπράτησης η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη Φιλοθέη και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε Κωστακιούς

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλα έργα από τον Δήμο Αρταίων, αφού είναι σε εξέλιξη η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχων, για τη σύναψη...

Στις 2 Απριλίου το 2nd Acheron Health Run

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων δρόμου 2st Acheron Health Run, που οργανώνει ο Δήμος Πάργας και η  Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου....