fbpx
ΑρχικήΗΠΕΙΡΟΣΆρτα: Η 8η Μεραρχία τίμησε το Νοσοκομείο Άρτας με το έμβλημά της

Άρτα: Η 8η Μεραρχία τίμησε το Νοσοκομείο Άρτας με το έμβλημά της

Για την παροχή υπηρεσιών και τη συνεργασία με το Κέντρο Νεοσυλλέκτων.

Το έμβλημα της 8ης Μεραρχίας με τον κόκκινο ταύρο και το σχηματισμό του «ΟΧΙ» που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εν λόγω Μεραρχία ως τη μοναδική που το έχει, παρέδωσε, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τον διοικητή Άρτας Βασίλη Μπαλάσκα και παράλληλα όλο το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού για την παροχή υπηρεσιών και τη συνεργασία με το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος.
GNA SYNENTEXH 2017 SEPT MPALASKAS MERARXOS EMBLHMA
Συνάμα απένειμε και τιμητικό δίπλωμα στον κ. Μπαλάσκα αφιερωμένο σε όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό.
Παραλαμβάνοντας το έμβλημα και το τιμητικό δίπλωμα ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας, Βασίλης Μπαλάσκας, ευχαρίστησε για το γεγονός ότι αυτή αποτελεί την πρώτη δημόσια αναγνώριση των προσπαθειών που καθημερινά καταβάλει το νοσοκομείο Άρτας για την παροχή υπηρεσιών υγείας στον γενικό πληθυσμό της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής, προσθέτοντας ότι παράλληλα ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται και οι νεοσύλλεκτοι και το αξιωματικό προσωπικό του ΚΕΝ Άρτας, όμως τόνισε ότι «περιποιούν τιμή όχι για μένα αλλά για το νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, για λογαριασμό του οποίου κι τα παραλαμβάνω».
Η απονομή έγινε στο χώρο του νοσοκομείου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, με την παρουσία του Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Νικολόπουλου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των διευθυντών των Κλινικών του νοσοκομείου όπως και των υπευθύνων τμημάτων του.
Ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας, κ. Ανδριόπουλος, δεν προέβη σε δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ, ωστόσο νωρίτερα στις συνομιλίες που είχε με την παρουσία όλων υπογράμμισε την μεγάλη προσφορά των νοσηλευτικών μονάδων της Ηπείρου προς το γενικό πληθυσμό, όσο και προς τον αντίστοιχο στα στρατόπεδα της Ηπείρου.
«Δεν εξαιρώ ούτε τα Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών», πρόσθεσε, μεταφέροντας τους μάλιστα σημαντικά περιστατικά που χάρη στην ολόψυχη προσφορά γιατρών από ΚΥ και νοσοκομείων αντίστοιχα είχαν σωτήρια κατάληξη.
GNA SYNENTEXH 2017 SEPT 1
Ο κ. Μπαλάσκας λίγο αργότερα δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά παρέλαβα από τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχο κ. Ανδριόπουλο τα τιμητικά δώρα για την αγαστή συνεργασία που είχε το νοσοκομείο μας με το ΚΕΝ Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας.
Αποτελεί μεγάλη τιμή για μας και μια δημόσια αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει το προσωπικό του νοσοκομείου μας για να μπορέσει να παρέχει άρτιες υπηρεσίες υγείας τόσο στην περίθαλψη όσο και την συνολικότερη φροντίδα υγείας του πληθυσμού της Άρτας και των γύρω περιοχών.
Θέλω να ξέρουν άλλωστε το γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο μας είναι σε απόσταση αναπνοής από το στρατόπεδο. Αν δηλαδή το συγκρίνουμε με μεγάλα στρατόπεδα είναι σαν το αναρρωτήριο να βρίσκεται δίπλα του, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι με μεγάλη ασφάλεια υπηρετούν το ιερό τους καθήκον, την έκτιση της θητείας τους.
Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον κ. Ταξίαρχο για τα τιμητικά δώρα, τα οποία όμως περιποιούν τιμή, όχι σε μένα, αλλά στο προσωπικό, το νοσηλευτικό, το ιατρικό και το διοικητικό. Οπότε για λογαριασμό τους παρέλαβα τα τιμητικά αυτά δώρα».
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) Παναγιώτης Νικολόπουλος μετά την απονομή, ανέφερε προς τα τοπικά ΜΜΕ: «Η 8η Μεραρχία σήμερα τίμησε μέσω του διοικητή του νοσοκομείου Άρτας, συνολικά το νοσοκομείο για την προσφορά του και τη συνεργασία του όσον αφορά την περίθαλψη του πληθυσμού στην περιοχή σας.
Σε ανάλογη διαδικασία προέβη και για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων επίσης. Και όντως είναι μια ιδιαίτερα τιμητική αναγνώριση του έργου που προσφέρει το νοσοκομείο στην περίθαλψη.
Εκ μέρους της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω και τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας για την αναγνώριση αυτή και να τονίσω ότι επάξια σε δύσκολες συνθήκες με υποστελέχωση, με υποχρηματοδότηση τα νοσοκομεία έχουν προσπαθήσει να κρατηθούν όρθια και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάτι που οφείλεται πρώτα απ’ όλα στην ψυχή του προσωπικού τους και την συνέπεια που δείχνουν απέναντι στους ασθενείς και το συνολικό πληθυσμό και ελπίζουμε και προσπαθούμε η επόμενη ημέρα να ξημερώσει ακόμη καλύτερα για τα θέματα της υγείας του κόσμου».
GNA SYNENTEXH 2017 SEPT MPALASKAS MERARXOS EMBLHMAGNA SYNENTEXH 2017 SEPT MPALASKAS NIKOLOPOYLOS MERARXOS 1
Ο κ. Νικολόπουλος έχει θητεύει ως γιατρός του ΕΣΥ τόσο στα Ιωάννινα όσο και στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
Ως εκ τούτου τα της παροχής δημόσιας υγείας στην Ήπειρο τα γνωρίζει καλά, όμως του ζητήσαμε την άποψή του για την εικόνα της υγείας και στο νομό Άρτας, όταν και μας επισήμανε: «Η εικόνα του νοσοκομείου Άρτας είναι πολύ καλή και όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει, βλέποντας τα στοιχεία συνολικά της Περιφέρειας, και της περιοχής ειδικότερα, θα σας πω ότι είναι καλή.
Είναι καλή διότι και η επισκεψιμότητα αυξάνεται που σημαίνει ότι ανεβαίνει και η εμπιστοσύνη του πληθυσμού της περιοχής προς το νοσοκομείο και τις δομές του, όμως και το επίπεδο νοσηλείας, και τα χειρουργεία και το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει είναι καλύτερο σε σχέση με παλιότερα. Θα σας πω κάτι χαρακτηριστικό που εσείς θα το γνωρίζετε ίσως καλύτερα απ’ ότι το ξέρω εγώ.
Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ακόμα και λεωφορεία του ΚΤΕΛ που μετέφεραν ασθενείς από την Άρτα καθημερινά και από τις υπόλοιπες περιφερειακές πόλεις της Ηπείρου στα νοσοκομεία της Ηπείρου και ειδικά προς το Πανεπιστημιακό. Δεν είναι κανείς που να μην το ξέρει και πιθανόν κάποιοι να το έχουν χρησιμοποιήσει το λεωφορείο αυτό.
Βλέποντας το τι γίνεται σήμερα έχει μειωθεί δραστικά αυτή η μετακίνηση ασθενών προς τα νοσοκομεία Ιωαννίνων για ,μεγάλο εύρος υπηρεσιών που σημαίνει ότι τις βρίσκουν πιο πρόσφορα,. Πιο εύκολα και προσβάσιμα στον τόπο τους.
Αυτός ήταν ένας μεγάλος στόχος που άρχισε να επιτυγχάνεται και ελπίζουμε να είναι ακόμη καλύτερα και ολοκληρωμένα στην πορεία ώστε πραγματικά ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται στον τόπο του και χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί εκτός».
Δήλωνε λιγότερα ο εργολάβος
Με αφορμή και την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε η 6η ΥΠΕ μετά την υπογραφή συμβάσεων απευθείας με προσωπικό καθαριότητας για τα νοσοκομεία και την λήξη αντιστοίχων που υπήρχαν στο παρελθόν με εργολάβους καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Νικολόπουλος, σχολίασε πως σε αρκετές περιπτώσεις μεταξύ των οποίων η τρανταχτή που αφορά στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, η δαπάνη για την εργολαβική ανάθεση της καθαριότητας ήταν υψηλότερη ή και υπερβολικά υψηλότερη από αυτή που το κάθε νοσοκομείο κάνει σήμερα για τις απευθείας συμβάσεις με το προσωπικό καθαριότητας.
«Οι εργαζόμενοι σε αυτό τον τομέα πρέπει να είναι με τέτοιες εργασιακές σχέσεις που να σέβονται την νομοθεσία, με τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές τους καλύψεις, κάτι που καταστρατηγούνταν με τις περιπτώσεις εργολαβίας.
Αναφέρεται το δελτίο και σε μια τρανταχτή περίπτωση από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων όπου ο έλεγχος της Διοίκησης έδειξε ότι σε σχέση με αυτό που πλήρωνε προς την εταιρεία το νοσοκομείο δήλωνε ένα μισθολογικό κόστος κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ λιγότερο από αυτό που πληρωνόντανε.
Αυτό λοιπόν σημαίνει πολλά και είναι θέματα προς έρευνα και από την Δικαιοσύνη και σ’ ότι αφορά τη φορολογία κερδών και τα έσοδα προ στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι ο εργαζόμενος δεν πληρώνονταν για τη δουλειά του».
Ο κ. Νικολόπουλος, επιπροσθέτως ανέφερε ότι η ικανοποίηση εκφράστηκε και από το προσωπικό στην καθαριότητα πολλοί εκ των οποίων είχαν εργαστεί στο παρελθόν σε εργολάβους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ πρόσθεσε ότι μια κυρία είπε χαρακτηριστικά στην διάρκεια υπογραφής της σύμβασης «Εσείς δεν θα μας στέλνετε μπράβους δίπλα στα ΑΤΜ γα να μας παίρνουν τον μισθό», καταλήγοντας «καταλαβαίνετε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας ο οποίος να είναι αντίθετος ούτε κατά διάνοια πλην εκείνων που εκμεταλλευόντουσαν αυτή την κατάσταση, για το καθεστώς που επικρατούσε με τις καθαρίστριες, τη σίτιση, την φύλαξη κλπ».
Την Δευτέρα για τα όλα τα θέματα
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ χθες παραβρέθηκε στην τιμητική διαδικασία για το νοσοκομείο Άρτας όμως έχει όπως και ο ίδιος μας διαβεβαίωσε προγραμματισμένη την επίσκεψή του στην Άρτα την Δευτέρα το πρωί, όταν και σκοπεύει να εξετάσει από κοντά όλους τους χώρους αρμοδιότητας του ξεκινώντας από το πρωί στο ΚΑΚΥ ΑΜΕΑ (Κέντρο Αποθεραπείας) στο Παλιό νοσοκομείο και ακολούθως θα έχει διαδοχικές συσκέψεις στο χώρο του νοσοκομείου με γιατρούς, διευθυντές κλινικών Σύλλογο εργαζομένων και το Δ.Σ. του νοσοκομείου.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα και με τον ίδιο για τα επιμέρους θέματα της παρεχόμενης υγείας στο νομό, θα προβεί σε δηλώσεις την Δευτέρα ολοκληρώνοντας όλες τις συναντήσεις.
- Advertisement -

Τελευταία Νέα