fbpx
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑπό την πισίνα της Άρτας στους κορυφαίους του κόσμου - Στηρίξτε την...

Από την πισίνα της Άρτας στους κορυφαίους του κόσμου – Στηρίξτε την προσπάθεια του τριαθλητή Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου

Στηρίξτε την προσπάθεια του Έλληνα τριαθλητή, Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 70.3 στην Utah.
Ένα παιδί από το Αίγιο, που κολυμβητικά, μεγάλωσε στην Άρτα, βρίσκεται στους κορυφαίους του κόσμου στο άθλημα του τριάθλου. Σε αυτό το link, μπορεί ο καθένας να προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί, προκειμένου ο Παναγιώτης να λάβει μέρος στον αγώνα της Utah, έπειτα από την πρόκριση που εξασφάλισε με τη 2η θέση ανάμεσα στους Έλληνες, στο Ironman 70.3 που διεξήχθη στο Costa Navarino.
Η δική του τοποθέτηση παρακάτω:
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ποδήλατο και δρόμος“Από την Κερκυρα στην Utah.

 

Στηρίξτε την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή τριάθλου, Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου, να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 70.3 στην Utah των Ηνωμένων πολιτειών στις 28 Οκτωβρίου του 2022.

 

Γεννήθηκα στο Αίγιο στις 17/10/1986.

Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια αποφάσισα να μάθω κολύμπι στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Άρτας. Σύντομα ο προπονητής μου, Φώτης Καραμουσαντας, κατάλαβε το ταλέντο μου και μαζί, μετά από 2 χρόνια ενασχόλησης με την κολύμβηση αποφασίσαμε  να ασχοληθούμε με το τρίαθλο.

Μετά από τους πρώτες αγώνες  βρισκόμουν ήδη στους καλύτερους αθλητές της χώρας.

Από το 2009 κι έπειτα έχω βρεθεί στις πρώτες θέσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων τριάθλου και διάθλου και αποτέλεσα μέρος της εθνικής ομάδας τριάθλου με 2 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά κύπελα τριάθλου.

Από το 2015 έως το 2018 βρισκόμουν στην Αγγλία όπου συμμετείχα σε διάφορα προπονητικά σεμινάρια της βρετανικής ομοσπονδίας τριάθλου.

Το 2018 και μετά τον ερχομό της κόρης μας Κοραλίας, αποφάσισα να επανέλθω στην αγωνιστική δράση με σκοπό να αποτελέσω ένα καλό παράδειγμα για αυτήν, κατά τα πολύ σημαντικά παιδικά της χρόνια. Δυστυχώς όμως ένας τραυματισμός, που κατέληξε σε χειρουργική επέμβαση τον Δεκέμβριο του 2019, δεν με άφηνε να γυρίσω στον αγωνιστικό στίβο.

Μετά την επέμβαση και την αποκατάσταση του τραυματισμού μου, αποφάσισα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό μου και να προσπαθήσω να συμμετάσχω σε έναν αγώνα τριάθλου.

Η σκηνή της οικογένειας μου να με περιμένει στον τερματισμό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για εμένα όλες αυτές τις δύσκολες μέρες που μέσα στις καθημερινές υποχρεώσεις έπρεπε να χωρέσω έστω 40 λεπτά με μια ώρα προπόνηση για να μπορέσω να είμαι έτοιμος την ημέρα του αγώνα. Είτε στις 5:30 το πρωί όταν με έναν φακό κεφαλής θα έβγαινα για τρέξιμο είτε μετά από την δουλειά, κάθε μέρα ήμουν εκεί για να φτάσω λίγο πιο κοντά στην υλοποίηση του ονείρου μου.

Έτσι τον Ιούνιο του 2021 επανήλθα στην αγωνιστική δράση και η στιγμή του τερματισμού αποτέλεσε την απόλυτη ικανοποίηση για εμένα και την οικογένεια μου. Εκείνη ήταν κι η στιγμή που αποφάσισα να συμμετέχω στο Ironman 70.3 Greece και να διεκδικήσω την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Utah. Μετά από μήνες προσπάθειας η ανταμοιβή ήρθε, παίρνοντας την δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών όπως επίσης και την πολυπόθητη πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 70.3.

Μέσα από την προσπάθεια μου αυτή θέλω να αποτελέσω ένα ισχυρό πρότυπο για τα παιδιά νεαρής ηλικίας αλλά και τους γονείς που δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για άσκηση στην καθημερινή τους ζωή.

Για να κάνω λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, χρειάζομαι την δυναμική βοήθεια όλου αυτού του κόσμου που μοιραζόμαστε την ίδια στάση ζωής αλλά και όλους αυτούς που έχουν μάθει να κυνηγούν τα όνειρα τους ως το τέρμα.

Η κάθε βοήθεια μικρή ή μεγάλη μετράει προς την υλοποίηση ενός στόχου που πριν 2-3 χρόνια για μένα φάνταζε απλά αστείο.

Η συνδρομή σας όμως θα κάνει αυτό το εγχείρημα δυνατό και θα πραγματοποιήσει την παρουσία μου μέσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου!

Ένας Έλληνας λοιπόν στους καλύτερους αθλητές του κόσμου!

 

Ευχαριστώ! ”

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα