fbpx
Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Απεργία σήμερα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Απεργία σήμερα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Απεργούν την Κυριακή 7 Μάη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων και Ενώσεις ΕΒΕ.

Η «απελευθέρωση» του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή περιλαμβάνεται στα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση – κουαρτέτο. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, με παρεμβάσεις στη διάρκεια της «τουριστικής περιόδου» και τον ορισμό των «τουριστικών περιοχών», η κυβέρνηση πρόκειται να νομοθετήσει τη λειτουργία των καταστημάτων για περίπου 30 Κυριακές το χρόνο, σε περιοχές που θα χαρακτηρίζονται «τουριστικές».

Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας την Κυριακή 7 Μάη στα χέρια τους, ενάντια στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, καθώς και να δώσουν ενιαία τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις

– Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία στο Μοναστηράκι.  Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν ακόμη Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων και Ενώσεις ΕΒΕ, όπως αποφασίστηκε και σε σύσκεψη του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Την υποστήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζουν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Πανελληνία Ομοσπονδία Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού.

– Στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Εμπορουπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης καλούν  στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

– Στον Πειραιά,  ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή και στου Ρέντη, στο Εμπορικό Τρίγωνο, στην οδό Πειραιώς, επίσης στις 11 π.μ.

– Στην Πάτρα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών και η ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους εργαζόμενους και τους μικρούς εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεξόρμηση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου. Τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο στηρίζει και ο Δήμος Πατρέων. Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στις παρακάτω πόλεις:

Αγρίνιο: 10 π.μ., πεζοδρόμος Παπαστράτου (public)

Αλεξανδρούπολη: 11 π.μ., μπροστά από το Δημαρχείο

Άρτα: 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

Βόλος: 10 π.μ., Ερμού με Ιωλκού

Δράμα: 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: 10 π.μ., Δικαστήρια

Ιωάννινα: 11 π.μ., Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Καβάλα: 11 π.μ., στον πεζόδρομο (ύψος Εθνικής τράπεζας)

Καλαμάτα: 11 π.μ., συγκέντρωση και πικετοφορία στην πλατεία Αριστομένους

Καρδίτσα: 11:00 π.μ., στην κεντρική πλατεία

Κατερίνη: 10.30 π.μ., Ευκαρπίδης (discount markt)

Κέρκυρα: 10 π.μ., πλατεία Γεωργάκη

Κομοτηνή: 11.30 π.μ., εμπορικό κέντρο Cosmopolis

Λαμία: 10 π.μ., πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου

Λάρισα: 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

– Λαύριο: 10 π.μ., στη Βιβλιοθήκη (έναντι Τζάμπο)

Λευκάδα: 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

Μυτιλήνη: 11 π.μ. πλατεία Σαπφούς

Ξάνθη: 12 μ., στην κεντρική πλατεία

Πρέβεζα: 10.30 π.μ., έξω από τα Τζάμπο

Ρόδος: 10 π.μ., στην έδρα του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο

Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Κρονιου

Tρίκαλα: 10 π.μ., πεζόδρομος Ασκληπιού

Χαλκίδα: 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς

Χανιά: 10.30 π.μ., στον Κάτωλα

Χίος: 10.30 π.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς

 

 

 

πηγη

Τελευταία Νέα

Nέα λειτουργία Time-Lapse ενσωματώνεται στο Google Εarth

To Google Earth αποτελεί ήδη ένα ισχυρό εργαλείο για την παρατήρηση του πλανήτη μας, όμως πλέον έχει λάβει μια σημαντική αναβάθμιση, με την εισαγωγή της...

Νέες προκλήσεις ζητούν απαντήσεις

Του Βασίλη Τσίρκα Η κυβέρνηση απέτυχε τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό πεδίο και παρέλειψε συνειδητά να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για να...

Από την Δευτέρα 19 Απριλίου διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

Δωρεάν διανομή τροφίμων, για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, και συγκεκριμένα: χοιρινό κρέας, μήλα και τυρί φέτα, θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 19 Απριλίου...

“ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ O ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο νέος "πρίγκιπας" του Monte-Carlo.Κάνοντας έναν φανταστικό τελικό, ο Στεφ κέρδισε με 2-0 σετ τον Andrey Rublev και σήκωσε ψηλά...