fbpx
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Αντιμέτωποι με ένα νέο πείραμα θα βρεθούν δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια από...

Αντιμέτωποι με ένα νέο πείραμα θα βρεθούν δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια από την 1η Σεπτεμβρίου

Οι περισσότεροι από τους νέους δημάρχους δεν έχουν την πλειοψηφία στο σώμα, γεγονός που θα δείξει πλέον στην πράξη αν μπορεί να επιτρέψει την λειτουργία των δήμων ή θα απαιτηθούν τροποποιήσεις στο νόμο του Κλεισθένη. Στην Ήπειρο με εξαίρεση τους πέντε δήμους που ανέδειξαν δημάρχους στον πρώτο γύρο, οι υπόλοιποι είτε δεν διαθέτουν πλειοψηφία, είτε είναι σε οριακό σημείο.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, ο Μωυσής Ελισάφ εξελέγη δήμαρχος. Η παράταξή του διαθέτει έντεκα από τις 45 συνολικά έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Θωμάς Μπέγκας έχει 14, η Τατιάνα Καλογιάννη εννέα, ο Νίκος Γκόντας πέντε, από δύο ο Λάζαρος Νάτσης και ο Άρης Μπαρτζώκας και από μία η Όλγα Τσουμάνη και ο Χρήστος Πατσούρας.

Στο Δήμο Δωδώνης ο Χρήστος Ντακαλέτσης εξελέγη και πάλι δήμαρχος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο διαθέτει δέκα έδρες όσες ακριβώς και ο Κώστας Κατσανάκης ενώ μία έδρα έχει ο Τάσος Τόκας.

Στο Δήμο Ζαγορίου ο Γιώργος Σουκουβέλος είναι ο νέος δήμαρχος με επτά έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ από πέντε διαθέτουν ο Βασίλης Σπύρου και ο Λεωνίδας Τσουμάνης.

Στη Ζίτσα ο Μιχάλης Πλιάκος πέτυχε μία εύκολη νίκη την δεύτερη Κυριακή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα διαθέτει 13 έδρες, με τον Βασίλη Γαρδίκο να έχει έντεκα, τον Γιώργο Λωρίδα δύο και τον Γιώργο Ζιάκκα μία.

Ο Νίκος Εξάρχου που κέρδισε με άνεση τον Δήμο Κόνιτσας διαθέτει μόλις επτά έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Ανδρέα Παπασπύρου να έχει οκτώ, τον Βασίλη Σπανό πέντε και τον Δημήτρη Σδούκο μία.

Στο Δήμο Μετσόβου επικράτησε ο Κώστας Τζαφέας ο οποίος έχει επτά έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Σπύρο Βασιλείου να διαθέτει πέντε, τον Θεόφιλο Σούλτη πέντε και τον Απόστολη Μπιτούνη τέσσερις.

Δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για τον Δήμο Άρτας. Ο Χρήστος Τσιρογιάννης άγγιξε το 59% την δεύτερη Κυριακή όμως εκλέγει μόνο 12 συμβούλους από την παράταξή του. Η Τζένη Ταπραντζή διαθέτει έξι όσους και ο Γιάννης Παπαλέξης, ο Γιώργος Μπαλάγκας πέντε, ο Ευστράτιος Καλλιώνης δύο και η Λίτσα Κιτσαντά επίσης δύο.

Το 60% των ψήφων πήρε ο Νίκος Γεωργάκος στο Δήμο Πρέβεζας ωστόσο στο δημοτικό συμβούλιο θα έχει μόνο οκτώ μέλη. Επτά δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται με την παράταξη του Χρήστου Μπαίλη, πέντε με τον Γιώργο Νίτσα, τέσσερις με τον Βαγγέλη Ροπόκη όσοι και με τον Ευκλείδη Φονταρά και τον Σταύρο Αμάραντο και ένας με τον Μιχάλη Γεωργούλη.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους υπόλοιπους μικρότερους δήμους της Ηπείρου. Ο Σεπτέμβριος θα δοκιμάσει αντοχές αλλά και ένα νέο σύστημα για το οποίο θα αποδειχθεί αν η αυτοδιοίκηση ήταν ώριμη και σε ποιο βαθμό.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 4 περιοχές της χώρας

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών...

Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων στη θάλασσα

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο όπου εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων. Η νεκρή βρέθηκε νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Δημοτική Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου, όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται...

Ομολόγησε ο 56χρονος για την επίθεση με χημικό υγρό στην 18χρονη – Οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο

Αποσμητικό χώρου και όχι καυστικό υγρό ήταν αυτό που δέχθηκε στο πρόσωπο 18χρονη κοπέλα προχθές το βράδυ στην Κίσσαμο Χανίων, σύμφωνα με την αστυνομία. Η...

Θρήνος στο μπάσκετ, «έφυγε» ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του μια μυθική καριέρα στους πάγκους, συνδέοντας τ' όνομά...