fbpx
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Αναβαθμίζεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων

Αναβαθμίζεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων

Το Πανεπιστημιακκό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων, που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει σε καινοτόμες δράσεις – τόνισε ο διοικητής του, Βασίλης Τσίκαρης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια λειτουργίας του νέου υπερσύχρονου μαγνητικού τομογράφου.

Ο κ. Τσίκαρης, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της προμήθειας του τομογράφου, καθώς χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια από τότε,που το Δ.Σ του νοσοκομείου είχε εγκρίνει την σκοπιμότητα υλοποίησης του έργου, τόνισε πως η άψογη συνεργασία των συντελεστών υλοποίησης του έργου, από την στιγμή που βρέθηκε η χρηματοδότηση το 2015, ξεπέρασε τα προβλήματα. “Η ελπίδα πηγάζει από τη διαπίστωση στην πράξη, ότι υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες στη χώρα μας, απ’ όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, που όταν τους δοθεί λίγος χώρος να αναπνεύσουν, μπορούν να κάνουν θαύματα” ανέφερε. Μάλιστα, παρέθεσε και ένα πρόσφατο παράδειγμα, για να κρατήσει όπως είπε “το αίσθημα της έλπίδας ότι μπορούν να αλλάξουν πράγματα προς θετική κατεύθυνση”:

“Αναφέρομαι στη δημιουργία κεντρικής μονάδας πλυντηρίων που να καλύπτει τις ανάγκες δομών υγείας και πρόνοιας του νομού και όχι μόνο, καθώς και της ανανέωσης του εξοπλισμού της κουζίνας του νοσοκομείου. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς μέσα σε τρεις μήνες, οι υπηρεσίες και το διοικητικό συμβουλιο του νοσοκομείου, η Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, αξιολογώντας υπεύθυνα την αναγκαιότητα και το επείγον των έργων αυτών, κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα. Και σήμερα, βρισκόμαστε στη φάση της υλοποίησης τους, με τους πρώτους διαγωνισμούς να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί”.

Ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου επισήμανε πως το ίδρυμα διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό σ’ όλες τις υπηρεσίες, που στηρίζει την πρωτοπόρα διαδρομή του στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας τριτοβάθμιου χαρακτήρα και όχι μόνο. Μία από τις πρωτοπόρες δράσεις που ανέλαβε η διοίκηση, αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του μαγνητικού τομογράφου, με την προμήθεια και εγκατάσταση του κατάλληλου λογισμικού για μαγνητικές τομογραφίες καρδιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίκαρης, ήδη έχουν δεσμευτεί οι σχετικές πιστώσεις και έχει προχωρήσει η προμήθεια του πρώτου λογισμικού πακέτου.Παράλληλες δράσεις αφορούν στην ίδρυση κέντρου στήριξης εξατομικευμένης ιατρικής και μοριακής ιατρικής στο νοσοκομείο, στην ανάπτυξη πιστοποιημένων υποδομών βιοτραπεζών, στην πιστοποίηση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου με σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO, και στην αναβάθμιση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας.

Ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, είπε ότι κάλεσε τους διευθυντές των κλινικών να προτείνουν δράσεις αναβάθμισης του τριτοβάθμιου χαρακτήρα των κλινικών τους – και συνέχισε:

“Για τη διοίκηση, είναι δεδομένη η στήριξη της σε κάθε πρωτοβουλία που συμπληρώνει, προάγει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου μας. Έτσι, στο κέντρο της προσοχής και των ενεργειών μας βρίσκεται το ξαναστήσιμο της αγγειοχειρουργικής κλινικής, η ενίσχυση των κλινικών των νεογνών, της καρδιοχειρουργικής, της μονάδας μεταμοσχεύσεων και άλλων”.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Τσίκαρης ζήτησε τη συστράτευση όλων, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του πρωτοπόρου ρόλου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Προχωρά από την Περιφέρεια Ηπείρου η μελέτη για τη δημιουργία μικρού αρδευτικού δικτύου στην περιοχή της Βρυσούλας Λούρου

Αυτοψία στην περιοχή της Τ.Κ Βρυσούλας Δ.Ε Λούρου πραγματοποίησε κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή νέου αρδευτικού...

Ευρώπη χειμώνας 2023 (Βίντεο)

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει με αστείο ή ειρωνικό ύφος την ωμή πραγματικότητα, για το πως θα περάσει το χειμώνα του 2023 η Ευρώπη... https://www.youtube.com/watch?v=CMW_bnThbMo&t=60s

Food pass: Το gov.gr «διαβατήριο» για voucher έως 150 ευρώ σε σούπερ μάρκετ

Aυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα ισχύσουν για το voucher τροφίμων που αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση το πρώτο τρίμηνο του 2023. Για να λάβει κανείς το...

Οι Τούρκοι μείωσαν την ποινή του δολοφόνου του Ίβκοβιτς, έξαλλοι στη Σερβία

Τον Νοέμβριο του 2014, οι συμπλοκές των οπαδών της Γαλατάσαραϊ με εκείνους του Ερυθρού Αστέρα έξω από το Abdi Ipekci της Κωνσταντινούπολης είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του οπαδού...