fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑνακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του Συνεδρίου.

«Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, να δώσουμε προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας» τόνισε μεταξύ άλλων.
«Χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία. Καλή και χρήσιμη η επικοινωνία, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πολιτική λειτουργία» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι απαιτούνται αρχές και αποφασιστικότητα.

Τόνισε επίσης με νόημα ότι: «Ο ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, να συνθέτει, όχι να διχάζει, να πείθει, όχι να απειλεί, να αγκαλιάζει, όχι να διώχνει, να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί».

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες ζυμώσεις για υποψηφιότητα κοινής αποδοχής. Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και να προσφύγει στη βάση του κόμματος άναψε τη συζήτηση για το αν και ποιος θα μπορούσε να καταθέσει υποψηφιότητα απέναντι στον νυν πρόεδρο.

Ο κ. Κασσελάκης είχε αναδειχθεί πρόεδρος στις 24 Σεπτεμβρίου του 2024 με ποσοστό 56%, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρό ρεύμα εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα στην κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει προς τα μέλη του κόμματος το επίμαχο ερωτηματολόγιο, ζητώντας την σύγκληση των κομματικών οργάνων. Φέρεται επίσης να ήταν από τα μέλη που ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να δώσουν «λευκή επιταγή» στον κ. Κασσελάκη, όταν εκείνος ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη στο πρόσωπό του μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος εμφανιζόταν επίσης ως ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα, ξεκαθάρισε από χθες ότι δεν θα μπει στη νέα κούρσα για την ηγεσία, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα «χαρτιά» του για το αν θα στηρίξει κάποιο άλλο πρόσωπο. Φρένο στα σενάρια υποψηφιότητας έβαλε και ο Γιώργος Καραμέρος.

- Advertisement -

Τελευταία Νέα