Ενώ η νότια ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι όμορφη από μόνη της, έχει δοθεί μία επιπλέον λάμψη, από τους διάττοντες αστέρες που απεικονίζονται σε όλο το Ντέβον.
Οι διάττοντες αστέρες είναι μέρος ενός από τις πιο γνωστές βροχές μετεωριτών – Περσίδες (Perseids) – η οποία έχει εμφανιστεί από τις 17 Ιουλίου, και θα συνεχίσει όλο τον Αύγουστο.
Νέες εικόνες δείχνουν τα αστέρια να βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορες τοποθεσίες στο Ντέβον, συμπεριλαμβανομένης της Scorhill Stone Circle και Burgh Island.
Η βροχή μετεωριτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία σας. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε το φαινόμενο σε εξέλιξη είναι γύρω στα μεσάνυχτα.
Επειδή μετεωρίτες μπορεί να είναι αρκετά εξασθενημένοι, το καλύτερο είναι να κοιτάξετε σε ένα σκοτεινό ουρανό, απαλλαγμένο από το φεγγαρόφωτο και τον τεχνητό φωτισμό.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικά από τα κορυφαία σημεία για να δείτε τη βροχή μετεωριτών περιλαμβάνουν το Galloway Forest Park και το Sherwood Forest.
Η βροχή μετεωριτών εμφανίζεται καθώς η Γη διασχίζει την τροχιά του κομήτη Swift-Tuttle. Τα συντρίμμια από τον κομήτη Swift-Tuttle καθώς εισέρχονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης με περίπου 130.000 μίλια (210.000 χιλιόμετρα) ανά ώρα, φωτίζουν τον ουρανό με μετεωρίτες που ονομάζουμε Περσίδες.
Όταν δημιουργούν μία βροχή μετεωριτών που κινείται σε ένα παράλληλο μονοπάτι, και με την ίδια ταχύτητα, φαίνεται να προέρχονται από ένα και μόνο σημείο στον ουρανό για να παρατηρητές στη Γη, που είναι γνωστό ως το ακτινοβόλο.
Οι βροχές μετεωριτών συνήθως παίρνουν το όνομά του από τον αστερισμός που ακτινοβολούν. Για παράδειγμα, η βροχή μετεωριτών των Περσίδες παίρνει το όνομά της επειδή φαίνεται να ακτινοβολεί από τον αστερισμό του Περσέα.
Επειδή οι Περσίδες εμφανίζονται σε παρόμοιο χρονικό διάστημα, με τους Delta Aquarids, μπορεί να προκληθεί σύγχυση προσπαθώντας να καταλάβετε ποια βλέπετε. Ωστόσο, μπορείτε να εντοπίσετε τους μετεωρίτες από τον ακτινοβόλο τους και από ποιο αστερισμό έχουν προέλθει.
Βλέποντας τον ουρανό από το Βόρειο Ημισφαίριο, οι Delta Aquarids θα φαίνεται να προέρχονται από το Νότο, ενώ οι Περσείδες από τα βόρεια. Αντίθετα, στο νότιο ημισφαίριο οι Περσείδες θα προέλθουν από το Βορρά.
Με βάση τα αρχεία, ο κανονικός συντελεστής των Περσίδων είναι 50 έως 75 μετέωρα ανά ώρα, αλλά σύμφωνα με τη NASA, το ποσοστό θα διπλασιαστεί φέτος σε περίπου 150 έως 200 μετέωρα ανά ώρα.
Το φαινόμενο θα κορυφωθεί 12 με 13 Αυγούστου.
– See more at: http://apocalypsejohn.com/ekpliktikes-ikones-vrochi-meteoriton-persidon/#sthash.bp7Dx3EE.dpuf