fbpx
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΟ άνθρωπος που περνά ώρες μέσα στη ζέστη για να παρέχει νερό...

Ο άνθρωπος που περνά ώρες μέσα στη ζέστη για να παρέχει νερό στα διψασμένα ζώα

Γνωρίστε τον Πάτρικ Κιλόνζο Μαλούα (Patrick Kilonzo Mwalua), γνωστό και ως «νεροκουβαλητή», ο οποίος παραδίδει καθημερινά πόσιμο νερό στα άγρια ζώα στις στεριές του δυτικού εθνικού πάρκου Tsavo της Κένυας..

Ο ευγενικός αυτός άνθρωπος, ο οποίος είναι αγρότης μπιζελιών στο χωριό του, σκέφτηκε αυτήν την ιδέα αφότου είδε τα τρομερά αποτελέσματα της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας (λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου) και τις συνέπειες που έχει στο έδαφος της Κένυας.

«Δεν έχουμε πραγματικά βροχές πλέον όπως κάποτε.» αναφέρει.. «Έτσι άρχισα να πηγαίνω νερό στα ζώα, επειδή σκέφτηκα πως εάν δεν τους δώσω εγώ, θα πεθάνουν..»

Ο Μαλούα ξοδεύει αρκετές ώρες οδηγώντας καθημερινά, για να γεμίσει τις ξερές τρύπες της Κένυας με σωτήριο καθαρό νερό! Όποτε εμφανίζεται με ένα φορτηγό γεμάτο με 3.000 γαλόνια γλυκού νερού, σχεδόν αμέσως ελέφαντες, βούβαλοι, αντιλόπες και ζέβρες έρχονται για να τον χαιρετήσουν!

«Δεν υπάρχει καθόλου νερό, έτσι τα ζώα εξαρτώνται από τους ανθρώπους. Εάν δεν τα βοηθήσουμε, θα πεθάνουν.»

«Χθες βράδυ, βρήκα 500 βούβαλους στην τρύπα που βάζω νερό. Όταν έφθασα, μπορούσαν να μυρίσουν το νερό.  Άρχισαν να πίνουν νερό ενώ ακόμα στεκόμουν εκεί. Ήταν τόσο ενθουσιασμένο!»

http://stixovoli.com/anthropos-perna-ores-mesa-zesti-parexei-nero-dipsasmena-zoa

Το πάθος του Μαλούα για την άγρια φύση, ενέπνευσε μερικές γυναίκες να οργανώσουν μια σελίδα στο GoFundMe για αυτόν. Έτσι θα συνεχίσει να φροντίζει τα ζώα για όσο περισσότερο μπορεί.’

Δείτε φωτογραφίες από το καθημερινό του ταξίδι:

http://stixovoli.com/anthropos-perna-ores-mesa-zesti-parexei-nero-dipsasmena-zoa

http://stixovoli.com/anthropos-perna-ores-mesa-zesti-parexei-nero-dipsasmena-zoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα